Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mondják az ősi nevekre...

Miért mondják az ősi nevekre hogy újdonsült nevek, meg divatnevek, és miért baj h ősi stb?

Figyelt kérdés
ha ezek ŐSI MAGYAR nevek? én 100évvel ezelőtt is meg bármelyik korban is ilyen nevet választanék a gyerekemnek.
2011. jún. 28. 15:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem baj. :)

Viszont azért mondják egy névre, hogy divatnév, mert hirtelen sokan választják. Ilyen pl. a Zalán. Nincs nagy ismeretségi köröm, de azt hiszem hárman is választották.

2011. jún. 28. 15:52
 2/3 Cseszernye válasza:
100%
A név nagyon sokat befolyásol egy emberen.. Túl sokan vagyunk és túl sokféle nevet kellett kitalálni.. Régebben ez nem volt gond és nem is volt ilyen kötött a név.ma már csak egyszerűen divatot csináltak belőle és egyre nagyobb hülyeségeket találnak sokan ki hogy legyen "egyedi".... ez a mai szabad világ terméke, azonban ismerek én ma élő fiatalok közt Elődöt, Hubát amik nem túl gyakori nevek mégis ősmagyarok...ezzel szemben a mai napig divatos nevek a Dávid , Attila, Géza amik szintén ősi magyar nevek..meg egy ideig kényes dolog volt itthon ez a névválasztás.. nekem pl külföldi nevem van és nem engedték elsőre hogy a szüleim így hívjanak, jó pár kört kellett lefutniuk, de nem bánom :)... szerintem ne törődj senki véleményével, olyan nevet válassz ami tetszik és ugy gondolod a gyermeked is szeretni fogja..
2011. jún. 28. 16:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Azt én sem értem miért baj. Szerintem mindenki olyan nevet ad a gyerekének amilyet akar. Én nagyon nem szeretem azt látni, hogy egyes neveket mennyire lehordanak mások, csak mert nem tetszik nekik. Szerintem azért mondják, mert mostanság tényleg sokan választanak régi magyar nevet a gyereküknek. De szerintem ez magánügy, és én sem tudom ez másnak miért baj.
2011. jún. 28. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!