A szülő is ember, nem gondoljátok?
Bármilyen probléma, nehézség van, az a vélemény, hogy senkinek nem kötelessége segíteni a szülőnek, ő vállalta a gyereket. Ha egy-két napig segítségre szorulna, akkor már ezeket kapja: ha vállalta oldja meg, nem kötelező szülni, védekezni kell, abortuszra is lett volna lehetőség stb. Abortuszra... mert esetleg jöhet egy kis nehézség valamikor...Nem hiszem, hogy normális, aki írta, de mindegy, itt olvastam.
Én ezt nagyon embertelennek tartom, és sajnos sokszor olvasok ilyent.
Jól van ez így?
Nincs jól egyáltalán. Mikor olvasom a hasonló kommenteket jön hogy fussak, egyeseknek mennyire megárt a szabadidő+az internet. "Nem én kértem, hogy megszülessek, én ebbe nem egyeztem bele". Az ilyenek nem kaptak egy ordas jó nap pofot sajna még. Vagy egy nagyot kaptak kicsi korukban a fejükre, oszt az zavart be.
Elvárások a mai világban: csak is akkor szülj, ha: Van legalább mind a két félnek saját ingatlanja, közel 2 millió a havi jövedelem, egy rakat megtakarítás van, mert hát anélkül nem lehet élni sem, a gyerek még járni nem tud, de már legyen xbox, ps, telefon, tablet, 2m-s tv, mert az jár neki, ha egyszer megszületik. Majd ha nagyobb lesz, házimunkát isten őrizz merj adni neki, mert hát ő nem kérte hogy megszülessen. Meg hát nem így tanítják a gyereket a munkára, a zsebpénz meg irdatlan mennyiségben follyon. Ha netántán olyan merész leszel, hogy szülsz még egyet, vagy egy harmadikat, mikor a nagyobbak már vannak 15 16 évesek, nehogy rá merd bízni a kisebb 2-8 évest, hogy néha vigyázzon rá!!! Hisz korlátozod szegénynek a szabadidejét, és nem tartod tiszteletben a privátszféráját.
Lényeg, hogy addig sorolhatnám, míg reggel nem lesz, hogy egyesek mit nem képzelnek a gyerekvállalásról. Persze, adódjon meg minden a gyereknek, de azért a gyerek se gondolja, hogy ő szarta a spanyol viaszt, mert megszületett. Ruha, kaja, tanulás, néha szórakozás ha van szponzorizálva, az legyen bőven elég, mert ennél szarabb szituációkban is nőttek már fel gyerekek. És lehet jobb volt a mentális állapotuk, mint itt egyeseknek. Csak hát ez a nagy jólét nagyon beárt mindenkinek.
Unatkozó gyerekek kommentelgetnek itt.
Nem kell vele foglalkozni.
Annyiban egyetértek,hogy senkinek nem kötelessége semmiba gyerekeddel kapcsolatban, egyedül neked, a szülőnek vannak kötelességei.
De itt sokan valóban álomvilágot írnak le. Kihalt volna már az emberiség, ha ezekre hallgatna bárki is.
Én nem csak ezen az oldalon találkozom a mártír mamikkal sajnos. Többek között egy barátnőmmel is emiatt lett iszonyat felszínes a kapcsolatunk. A férjem a segítségem és bébiszitterünk van. A család messze, így a mindennapjainkban nem tudnak segíteni. Mindig megkaptam, hogy azért fér bele két gyerek, mert van segítségem, bezzeg neki nincs. Mert a férje vállalkozó és alig van otthon, mert a mamákkal bár egy településen laknak, még dolgoznak és sz*rnak rájuk, stb. Aztán a következő beszélgetésnél elmondja, hogy a gyerek beteg volt a héten, mamázott, de eleve a másik mama hozza el az oviból hetente háromszor, meg minden hétvégén vagy a tesójánál alszik a kislánya, vagy valamelyik mamánál. Nem tudom egyesek tisztában vannak-e egyáltalán a "segítség" fogalmával, vagy mégis mit várnának. :D
Egyébként abban igazat adok, hogy senkinek nem kötelessége bevállalni az én gyerekeimet, de mindenki a saját sorsa kovácsa. Mi fizetünk pl. azért, hogy egyedül elmehessünkk akár fogorvoshoz... vagy szabit vesz ki a másik. Más megoldásunk nem igen van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!