Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért gondoljátok azt hogy...

Miért gondoljátok azt hogy aki örökbefogadó szülő az feltétlenül jó szülő lesz?

Figyelt kérdés
Itt van példának az egyik ismerősöm akinek nem jó a kapcsolata az örökbefogadó szüleivel, elég sok lelki bántáson ment keresztül. Ráadásul az igazi szülei sem kíváncsiak rá hiába kereste őket. Ezek miatt depressziós a barátokon kívül nincs egy családtagja sem aki támogatná. Olvasom itt sokszor hogy egy örökbefogadó anya annyit vár a gyerekre, így szereti, úgy szereti. Az ismerősöm anya is így volt de mégsem tudott egy normális szülő-gyerek kapcsolatot kialakítani vele. Jó tudom hogy ez csak egy történet biztos vannak sikeres örökbefogadó-örökbefogadott kapcsolatok is. Meg a másik amikor írják hogy szeretetből adja örökbe a gyerekét, ennek a szegény gyereknek az anyja azért tartotta meg mert nem vette idejében észre a terhességet, és ezt meg is mondta neki. Tehát miből adódnak ezek az általánosítások?
2015. jan. 9. 08:41
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Általánosítások mindig voltak és mindig is lesznek :) nem csak ebben a témában, hanem bármilyen témát nézünk. Én örökbe fogadó szülő vagyok és ismerek több örökbe fogadó szülőt is ahol hála Istennek sikeres az örökbe fogadás és nagyon jó a gyermek és örökbe fogadó kapcsolata. Én is imádom a fiamat és komolyan eszembe sem jut, hogy nem én szültem. Igen sajnos vannak nem sikeres örökbe fogadások is, de az ember szeretné azt hinni, ha tényleg ennyit várt már egy házaspár babára, akkor tényleg sajátjaként tudja majd szeretni. De sajnos, tény, ez nem mindig van így. De mint ahogy saját vér szerinti gyermekével se mindig jó egy szülő kapcsolata, ezt nem hinném, hogy az örökbe fogadásra kell fogni (bár biztos van olyan is, ahol ez a probléma)

Örökbe adó anyáknál se szabad egyértelműen általánosítani, annak ellenére, hogy én mindig megvédem az örökbe adó anyákat, addig a szintig, amíg ki nem derül miért is adta örökbe. Mert igen, van aki azért mert nem vette észre, muszáj volt megszülnie, de le se sz...-ja hogy mi lett a babával, de van olyan is, akit igenis érdekel hogy alakul a gyermeke sorsa, sok örökbe adó anya ezért választja a nyílt örökbe fogadást, hogy tudja kihez kerül a babája, és szeretné ha már ő nem tud neki egy jobb életet biztosítani, akkor legalább tudja kik azok az emberek, akiknek odaadja a babáját. Nálunk nyílt örökbe fogadás volt és egy rossz szót se tudnék mondani az örökbe adó anyáról pedig mi hónapokig együtt jártunk vizsgálatokra, így sokat beszélgettünk. Egy nagyon kedves aranyos nő, akinek nem volt más lehetősége (anyagi - családja nem segített neki) csak az örökbe adás, és egyáltalán nem volt könnyű neki ezt a döntést meghozni. Szóval van ilyen is. Szóval egyet értek veled, hogy nem szabadna általánosítani, de van aki meg pont a negatív oldalról általánosít. Ne ítélkezzünk senki felett, míg nem ismerjük az igaz hátteret. Azt viszont csak az ismeri aki benne van az adott helyzetben. :)

2015. jan. 9. 09:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Az én esetem tipikus példája annak, amiről te beszélsz.

És örökbefogadottként lelki és fizikai bántalmazáson is keresztül mentem. A nevelőanyám még gyerekkoromban meghalt, ezután csak romlott a helyzet. Ma már nem tartom a kapcsolatot a nevelőapámmal. A biológiai szüleimet megkerestem, de nem változott a hozzáállásuk, szóval nem erőltettem. És nem mondom, hogy túltettem magam ezeken a dolgokon, de ez van...

2015. jan. 9. 09:44
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Nem tudom hogy miért gondolják, mindenesetre jó nagy hülyeség. A nagymamám sokszor mondta hogy "Néha jobb egy édes mostoha, mint egy mostoha édes." - ami végeredményben igaz, de közel sem minden esetben...
2015. jan. 9. 11:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Néha jobb egy édes mostoha, mint egy mostoha édes."

ez, ha rendesen értelmezed a mondatod, minden esetben igaz :) (vagy szerinted mikor jobb egy mostoha édes mint egy édes mostoha? :) )

2015. jan. 9. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Én csak rossz példát tudok de abból kettőt is. A kedves örökbefogadók tönkretették a kicsiket, kicsinálták idegileg őket. Mindkettő 6 év alatti de már évek óta kezeli őket pszichológus.
2015. jan. 9. 13:07
 6/7 anonim ***** válasza:
:( ez nagyon szomorú... gondolom ilyen problémák miatt jött be tavaly márciusban az a törvény, hogy úgymond "után követés" van, tehát 2 évig kijár vagy a TEGYESZ vagy egy alapítvány munkatársa ellenőrizni, hogy minden rendben van-e.
2015. jan. 9. 13:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy mi az az utánkövetés, de azt tudom, hogy ezeknél a gyerekeknél lévő problémákról az alábbi szervek tudnak: két város gyámhivatala, családsegítő szolgálat, bíróság, rendőrség, óvónők, háziorvosok, pszichológusok, és senki a kisujját nem mozdítja meg. Évek óta.
2015. jan. 9. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!