Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tud hatással lenni az életünkr...

Tud hatással lenni az életünkre, ha egy szülő túl szigorúan fog minket? Milyen hatással?

Figyelt kérdés
Pl nem mehetsz tiniként sehova szórakozni, 8 ra haza kell érned. Folyton kikérdeznek a leckéről, teteleket fel kell mondani, nem lehet telefonod, laptopon is csak az iskolához való dolgokat csinálhatod. Nem jöhetnek át a barataid. Szüleid sokat kiabálnak veled, mindíg maximumot várnak tőled csak akkor boldogok. Szeretnek és a legjobbat akarják mert nekil rossz életük van azért ilyenek. Ez a felnőttkori életet hogy befolyasolhatja egy gyereknél?
dec. 26. 19:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kihatott. Hiába léptem le otthonról 10 éve, van már 2 gyerekem és egy csodás férjem. A mai napig bűntudatom van, ha csavarogni megyek otthonról (pl barátnőmmel inni egy kávét).

A munkából az első dolgom haza, lehető legrövidebb úton. Nincs kitérő, mert már bűntudatom is van.

Nehezen nyílok meg, nincsenek barátaim. Nem tudok egy idegen közegben jól lenni, szorongok.

Tisztaságmániás vagyok, maximalista.

dec. 26. 22:31
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó baromira megértelek :s nekem is bűntudat van mindig
dec. 26. 22:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Megtanultam a kötelességtudatot, maximalista elvárásokat normálisnak venni, nekem mindig kéznél kellett lenni, segíteni, minden általa választott különórán jól teljesíteni.

Én tizenévesen eltávolodtam, semmit nem osztottam velük, mert akkor kritizálták volna és sosem hagytak érvényesülni. Ezt a távolságot máig tartom és így tudok ép ésszel megmaradni velük. Csak annyi változott, hogy most nem a beadandó házim a rossz, hanem ahogy mosogatok vagy gyereket nevelek.

dec. 27. 06:40
 14/17 anonim ***** válasza:
93%

Biztos, hogy a túlzott szigor, a túlzott kontroll ártalmas a későbbiekre nézve; de az is biztos, hogy ennek az ellenkezője pont ugyanannyira az, csak másként jön ki a következménye.

Az arany közép a kettő között van/ lenne. És bizony van, amiben szigorúnak kell lenni, még ebben a világban is, ahol a felnőttek szerint mindentől lelki sérült lesz a gyerek, ha rászólnak/ megemelik a hangjukat...

dec. 27. 08:56
 15/17 A kérdező kommentje:
Ne haragudjatok én nem pontoztam le senkit, nem tudom ki volt.. részemről mindnekinek ment a pipa , és köszönöm a válaszokat. Érsekea volt olvasni.
dec. 27. 11:09
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

1. megtanultam tökéletesen hazudni már olyan 14 éves koromra

2. nem volt szociális életem emellett

3. félek az interakcióktól, a társaságoktól, beszélni emberek előtt, lekicsinylem magam, nincs önbizalmam és sorolhatnám

4. amint tudtam elköltöztem - 21 éves koromban - és 14 éve nem beszélek anyámékkal

dec. 27. 20:22
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Ja, igen, és máig bűntudatom van, hogyha merészelek elmenni a barátnőmmel, de olyan, hogy ott alszok nála az... hogyha a párom nem noszogatna, sohasem, mert "nem szabad".

Már 35 vagyok, nem 10 éves kislány, és mégis.

>16

dec. 27. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!