Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tud hatással lenni az életünkr...

Tud hatással lenni az életünkre, ha egy szülő túl szigorúan fog minket? Milyen hatással?

Figyelt kérdés
Pl nem mehetsz tiniként sehova szórakozni, 8 ra haza kell érned. Folyton kikérdeznek a leckéről, teteleket fel kell mondani, nem lehet telefonod, laptopon is csak az iskolához való dolgokat csinálhatod. Nem jöhetnek át a barataid. Szüleid sokat kiabálnak veled, mindíg maximumot várnak tőled csak akkor boldogok. Szeretnek és a legjobbat akarják mert nekil rossz életük van azért ilyenek. Ez a felnőttkori életet hogy befolyasolhatja egy gyereknél?
dec. 26. 19:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
87%
Nekem ezek közül mindegyiket csinálták a szüleim, csak a tanulás létezett, mint életcél, nem engedték, hogy bármilyen szociális életem legyen. Kitűnő tanuló voltam, de nem lettem phd-s tudós, hiába tanultam 16 évet, csak egy normális diplomás munkám lett, mint az összes többi osztálytársamnak, akik eljárhattak szórakozni. Cserébe idegenül érzem magam emberek közt, nehezen kezdeményezek, nagyon visszahúzódó vagyok. Most 25 éves vagyok, itthon babázok, ezt végre élvezem. 18 évesen leléptem otthonról az egyik osztálytársamhoz, most ő a férjem. A szüleimmel tartom a kapcsolatot, de nem hagyom, hogy bármilyen döntésemre hatással legyenek, nagyon mérgező embereknek tartom őket.
dec. 26. 19:28
 2/17 anonim ***** válasza:
86%

Akit ismerősi körben láttam (tinilányt), az megtanult szépen hazudni, aztán mikor tudatosan távoli középsuliba ment koleszba, az nem ment át rajta, aki nem akart. Bulik, piálás ezerrel, azt sem tudta, hányan feküdtek le vele 1-1 éjszaka.

Aztán lehiggadt, huszonévesen terhes lett, és most egy bántalmazó kapcsolatban él. "Happy end"

dec. 26. 19:31
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
Nekem majdnem ilyenek voltak. Nekem is szociális nehézségeim vannak, nehezen tudok barátkozni, mert nem igazán értem az embereket. Pedig szeretnék, magányos érzés. Ezt az oldalt is ezért kezdtem el látogatni, érdekelt mások véleménye.
dec. 26. 19:34
 4/17 anonim ***** válasza:
77%
Sorry H kitérő kérdés, de miért lett mindenki lepontozva?
dec. 26. 19:44
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy megmarad engedelmes, szófogadó gyereknek, és szép nyugodtan lépeget előre az életben, kipipálva minden feladatot. De természetes reakció a lázadás vagy a hazudozás is, ami könnyen bajba sodorhatja, és olyan események sorát indíthatja el, amik negatív hatással lesznek egész életére.
dec. 26. 19:49
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
#4 Ezt én sem értem, jó válaszok voltak.
dec. 26. 19:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
5-ösnek igaza van. Hasonló helyzetben voltam. Vagyok. Van 2 gyerekem, vissza kellett költöznöm sajnos válás miatt. Most rosszabb így 7 év elteltével. Ugyanúgy hazudok. De már beleállok ha megkérdezik hova megyek hol voltam. Nyilván ebből meg vita van. Most tervezek ismét elköltözni a gyerekeimmel 3asban. K@@@rv@@@@ mérgező közeg. 29 vagyok
dec. 26. 20:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Még egy negatív hatás, hogy kifejlődik egy folyton kritikus énrész, aki mindig elégedetlen magával, nem tud örülni a sikereinek.
dec. 26. 20:26
 9/17 anonim ***** válasza:
22%

A szigorú nevelésnek vannak pozitív és negatív hatásai is.

A pozitív az, hogy tuti nem fogod félvàllról venni a tanulást. Magas iskolai végzettség lehet az eredménye, később pedig jó munkahely.

A bulizás kimaradásával kisebb az esély a drogok, cigi, stb kipróbálására.

Telefon/laptop korlátozással megóvnak a "képernyőfüggőség" kialakulásától. Nagyon sok pozitív hozadéka van, pl.: jobb a figyelmed, koncentrációs képességed, nem romlik el a látásod, több időd marad a személyes kapcsolatok alakítására és jóval kisebb az esély, hogy a közösségi oldalakon valami bajba keveredj pl.: intim fotó megosztása, stb.

Szóval a szigorú nevelésnek nagyon sok jó hatása is van.

Nyílván a csúnya beszéd, a gyerek teljes elnyomása, illetve a túlzott tiltás rossz hatással van a gyerek személyiségfejlődésére!

Pl, amit írtál, hogy folyton kikérdezik a leckét, baromira nem normális egy középiskolásnál. Bizalmatlanság jele.

Ha a barátaid nem mehetnek át, az sem egészséges.

Más dolog, ha amiatt kérdezik ki a leckét folyton, mert tavaly megbuktál 3 tantárgyból...

Más dolog, ha amiatt nem mehetnek át a barátaid, mert ők a suli vandáljai.

Szóval körülmény és gyerekfüggő is, hogy mire van szükség. Laza vagy szigorú nevelésre.

dec. 26. 21:14
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
#8-cal abszolút egyetértek. Most is itt ülök, és azon gondolkodom, hogy úristen, mennyi mindent rosszul mondtam a mai karácsonyi bulin. Mi van, ha azt félreértette, mi van, ha nem örültem eléggé az ajándéknak. Folyton stresszelek minden apróságon, minden szociális helyzetet túlaggódok, hiába van már lehetőségem kimozdulni és barátokkal lenni, olyan idegen, ijesztő dolog lett, hogy már nem akarok.
dec. 26. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!