Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Átgondolnátok a gyerekvállalás...

Átgondolnátok a gyerekvállalást így a helyemben?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, 4 éve költöztünk össze.

Ilyen problémáink, mint mostanában, sosem voltak... És most kezdtünk el pl. esküvőről, babáról beszélni, azért aggaszt a helyzet.

Eddig egyetemre jártam, zv-k vannak már hátra, januártól dolgozni fogok. Viszont egy kisebb városban kaptam munkát, tömegközlekedéssel borzalmas odajutni (plusz alapból szerintem az egész tömegközlekedés szörnyű). Eddig elég volt egy autó, mert az egyetemem konkrétan az utca végén van, párom nagyrészt home office dolgozik, 90%-ban együtt mozogtunk, ha mentünk valahová. Mivel itthonról dolgozik, gondoltam, nem lesz gond, ha hétköznap elviszem az autót. De most olyanokkal jön, hogy ő ezt anno 9 millióért vette, azóta vett rá új gumikat is, úgyhogy ha szeretném többet használni, fizessek ki neki 5 milliót... Mondtam, hogy 5 éve vette 9 millióért, nem fogom kifizetni az akkori árnak a több, mint felét. És undorítónak érzem, hogy tervezzük a közös életünket, házat szeretnénk venni, de fizessek neki ki milliókat. Úgy, hogy tudja, pályakezdő vagyok, tehát maximum úgy fizetném ki, ha a szüleim ideadják azt a pénzt.

A másik, amit most felhozott, hogy építkezni szeretnénk, ehhez majd eladom a lakásomat és a szülei is mondták, hogy beszállnak egy nagyobb összeggel. 1/2-1/2 tulajdonrésszel gondolkoztunk. A szülei már most mondják, hogy ez így nem lesz jó, mert ha ők többet adnak bele, akkor a páromnak is legyen nagyobb tulajdonrésze a házban majd.

Csak közben akkor nem volt ekkora szájuk, mikor én megkaptam a lakásomat 4 éve, a szüleim berendezték nekünk egy szó nélkül, és nem ilyen Obi-Ikea szinten. Vagy, hogy a párom ingyen lakik itt, mert a szüleim mondták, annyival szeretnének segíteni, hogy a rezsit, közös költséget fizetik. És nekem eszembe sem jutott, hogy lakbért kérjek tőle, mert egy pár vagyunk, a közös életünkért dolgozunk, tanulunk, minek tegyem egyik zsebből a másikba a pénzt. De lassan úgy gondolom, ha fordítva lenne a helyzet, és én laknék az ő lakásában, simán elkérné tőlem a rezsi rám eső részét, vagy lakbért.

Nekem ezek rosszul esnek, és félek, hogy mi lesz később... Mert ha én itthon leszek a gyerekünkkel, akkor anyagilag neki kell többet beletenni, és akkor is megkapom, hogy nem vehetem meg, ami épp tetszik, mert nem én kerestem meg rá a pénzt?

És eddig egyáltalán nem volt ilyen problémánk.

dec. 24. 11:14
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
88%
Jó, hogy csak azért aggaszt ez, mert esküvőről meg babáról beszéltek. Ezek szerint eddig belefért, ha óradíjra ment a szex is nálatok.
dec. 24. 12:38
 12/39 anonim ***** válasza:
90%
Én is a kocsiig olvastam és el nem tudom képzelni, hogyan jut el a sztori a gyerekvállalásig. Nem is érdekel. Beteg a fejed, ha vele maradsz.
dec. 24. 12:40
 13/39 anonim ***** válasza:
71%
Ilyen terjedelmű, ilyen abszurd kérdésnél mindig megszólal a kamuriasztóm.
dec. 24. 12:42
 14/39 anonim ***** válasza:
88%
#13: ugyan már, mindig a karácsonyfa alatt születnek a legőszintébb, még ha meghökkentő kérdések. :)
dec. 24. 12:50
 15/39 babyboom567 ***** válasza:
87%
13-as pedig van ilyen,hidd el.
dec. 24. 12:50
 16/39 anonim ***** válasza:
98%

#15: én személy szerint elhiszem, hogy van ilyen, sőt, nem is olyan ritka.

Amitől szinte már hihetetlenül abszurd, hogy valaki az egészet ennyire a maga oldala mellett érvelve, a jelenleg párját szidalmazva írjon ki egy kérdést erről, mintha lenne bármi kérdés.

dec. 24. 12:56
 17/39 anonim ***** válasza:
18%

"Csak közben akkor nem volt ekkora szájuk, mikor én megkaptam a lakásomat 4 éve, a szüleim berendezték nekünk egy szó nélkül, és nem ilyen Obi-Ikea szinten."

Mert mit csináltak volna? Megmondják két idegen, felnőtt embernek, hogy ne rendezzék be a saját lakásukat?!

dec. 24. 13:02
 18/39 anonim ***** válasza:
85%

Ilyen embereknek van párjuk. :(

Rendes ember meg senkinek sem kell. :(

dec. 24. 13:09
 19/39 anonim ***** válasza:
9%

Én nem adnám el a lakásomat, már csak azért is, mert nekem is van egy sajátom. Add ki albérletbe, ha közösbe költöztök. Párod elég sok pénzt kap, ez fedezi pl az 50% önerőt akkor 25-75%-os tulajdoni hányaddal megoldva a probléma, a hitelt meg közösen fizetitek. Ritka az olyan fiatal pár ahol szülőktől konkrétan kapnak egy házat/lakást.

Neked lesz egy plusz bevételi forrásod, és ha szétmentek van hova menned.

Ez az autós dolog kicsit fura nekem, veszel egy olcsó, pár százezres autót és megoldod a munkába járásodat. Aztán később veszel egy jobbat.

Az emberek nagy többsége nagyobb problémák miatt sem hagyja el a párját, mondani könnyű... cselekedni már nehéz. Fotelből, arc nélkül, könnyű ilyen tanácsokat osztani. Face üzenőfalon már egyik se merné kiírni.

Szedjétek össze a gondolataitokat a leendő közös életetekkel kapcsolatba. Előszőr üljetek le a problémáitokkal, írjátok össze ezeket, majd 1 hónap múlva megint előveszitek a dolgot a lehetséges megoldásokkal. Ez idő alatt lesz ideje mindkettőtöknek megoldásokat keresni, mindent többször átgondolni, ezeket átbeszélni a saját barátokkal/barátnőkkel esetleg szülőkkel is.

Ha nem bírtok egyezségre jutni akkor nincs értelme erőltetni a dolgot, de most lehet a párodnak hírtelen túl sok lett a nagy döntések okozta stressz, és meggondolatlanul beszélt csak.

- Közös tulajdonú ingatlan

- házasság

- gyerek

- autójáról gyakorlatilag lemond, ami jelenleg egyetlen tulajdona.

Félre értés ne essék, nem védek senkit, csak egy átlagos pár közösen küzd meg egy ingatlanért, ez idő alatt rengeteg kompromisszumot kötnek. Nektek ez sok éves fázis kimaradt.

dec. 24. 13:34
 20/39 anonim ***** válasza:
91%
Kuka
dec. 24. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!