Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én 39, a feleségem 45 évesek...

Én 39, a feleségem 45 évesek vagyunk. Két vetélés után bele merjünk vágni a baba projektbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos nem jött össze a baba projekt, a kedvesemnek az első vetélése 37 a második pedig 41 évesen volt. Utána jött a covid, mindkettőnk esetében közeli barátok, rokonok halálával plusz nekem egy rendőrségi üggyel. Nagyon nem alkalmas időszak volt a baba projektre. A hetekben megint előjött a baba téma, hogy próbáljuk meg. Viszont eszembe jut sokszor, hogy mire kamasz lenne, mi mennyi idősek lennénk. És a feleségem egészségéért is aggódnék. Bele merjünk vágni?

idén 10 éve vagyunk együtt, későn találkoztunk.

Előző kapcsolatomból majdnem lett egy gyerek, csak a lány megcsalt, a gyereket meg elvetette, akkor voltam 27 az a lány meg 25.

tegnap 15:24
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de 45 évesen, két előzményi vetéléssel azért nem túl jók a kilátásai. Persze, bele lehet fogni, ha túlélitek, ha a következő terhesség is így végződik, vagy éppen össze sem jön.

Ha meg valóban gyereket akartok, akkor normális kivizsgálást követően max. 3 hónap próbálkozás spontán, utána pedig külföldi lombik az embriók genetikai tesztelésével vagy rögtön donor petesejttel.

Ez az, aminek reális esélye van.

tegnap 15:28
 2/22 anonim ***** válasza:
81%

Ha itt kell kérdezni, nem.

Egyébként ha akkora vágyam lenne, megpróbalnam, amúgy meg nem, 45 mar majdnem menopauza.

tegnap 15:28
 3/22 anonim ***** válasza:
92%
Első vagyok. És a 3 hónap próbálkozás is maximum akkor, ha az előző két sikertelenül végződött terhesség egyébként gyorsan összejött. Ha azokra is éveket kellett várni, akkor alapból külföldi meddőségi intézménybe mennék, de jó eséllyel ott is csak donorral vállalják.
tegnap 15:32
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Meg a lombik is csoda lenne 45 evesen, de lombikozni is pont eddig lehet itthon, erre mar lehet nem lesz eselyetek. Esetleg kulfoldon.
tegnap 15:38
 5/22 anonim ***** válasza:
91%
Ne haragudj, de ennyi idősen én már nem vállalnék gyereket. Még ha össze is jönne, itt már rengeteg kockázat lenne, na meg tényleg bocsánat, de nekem mostanában elég sok 50-es 60-as ismerősöm hunyt el. Rossz lenne belegondolni, hogy valószínűleg már a nagymamaságot már nem élném meg. Nekem nőként 35-36 éves kor a maximum.
tegnap 15:44
 6/22 anonim ***** válasza:
95%
45 évesen én már nem vágnék bele. 46 lesz mire talán jön a gyerek, ha spontán összejön. 14 éves lenne a gyerek mikor az anyuka 60 éves. 18 mire az anya 64 éves. Sajnos én is azt tudom mondani, hogy sok 60+-os ember hunyt el a környezetemben. Lehet épphogy felnőtt lesz és egyből ápolhatná a szüleit. Igazából nektek kell tudni, de én nem válalnám.
tegnap 16:16
 7/22 anonim ***** válasza:
85%

45 évesen a feleséged teherbe esési esélye a nullához konvergál. "Belevághattok" (vagyis nem védekeztek tovább), de sokat nem oszt, nem szoroz, óriási szerencse kell, hogy egyáltalán teherbe essen, majd ne vetéljen el, mert ha termelődik is még petesejtje, azok már "öregek", sokszor korai vetélés történik ilyenkor, mert valami gubanc van dns szinten, el sem kezdi növeszteni a szervezet az embriót, vagy be sem ágyazódik.

Ha terhes lesz nagyobb a komplikáció esélye a terhesség alatt és a babának is nagyobb eséllyel lehetnek különböző genetikai vagy egyéb problémái.

Lombik itthon 45 éves korig van, az sem játszik már nálatok.

Ha van pénzetek, akkor donorpetesejtes lombik külföldön még szóba jöhet.

Mielőtt: nem rosszindulatból írom, érintett vagyok, 42 évesen spontán terhesség majd vetélés, 43 évesen sikertelen sajátpetesejtes lombik után donorpetesejtes lombikkal estem teherbe 45 évesen. Nekünk az egyéb indokok (túl öregek vagyunk stb.) nem volt probléma.

tegnap 16:30
 8/22 anonim ***** válasza:
61%

Felejtős.

45 évesen már nem kell babázni. A feleséged testének semmi szüksége egy terhesség kiviselésére, sem pedig az idegeinek, mikor 47 évesen kétóránként kelhet a gyerekhez.

Sajnos ez a nyers igazság. Ezen kívül, hogyha valami baja lesz, pl szívprobléma és meghal 60-63 évesen, mint pl nagyanyám? Ne szórakozzatok már!

tegnap 17:03
 9/22 anonim ***** válasza:
57%

Nem. Én nem a vetélések miatt, hanem a covid időszak miatt nem. Ha jól értem, akkor se voltatok épp fiatalok. Na, mármost, ha én gyereket akarok, azt nem fogja befolyásolni, hogy kik halnak meg körülöttem, mivel attól én nem leszek fiatalabb. Nektek annyira nem volt fontos. Plusz a gyerekem apjának semmilyen rendőrségi ügye ne legyen.

Mondom ezt szintén érintettként. Most lettem 43 és 1 vetélés után pár hónapja szültem. Már az is visszatartana, hogy nem szeretnék több vetélést, de ha még nem lenne gyerekem, akkor az nem.

tegnap 17:11
 10/22 A kérdező kommentje:

9:

Covid időszak:

- elveszítetettük a munkánkat, anyagi bizonytalanság volt hosszú hónapokig. Ez mellé jött először anyósom, majd apám halála. Feleségem összeroppant az anyja halála miatt.

Rendőrségi ügy: Nehezményeztem, hogy két civilruhás rendőr a tök üres utcán 2021 tavaszán vasárnap reggel meg akart büntetni, mert nem volt rajtam maszk. Két rendbeli becs.sértés lett a vége, de megúsztam bírói megrovással + a bűnügyi költséget állnom kellett.

tegnap 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!