Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én 39, a feleségem 45 évesek...

Én 39, a feleségem 45 évesek vagyunk. Két vetélés után bele merjünk vágni a baba projektbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos nem jött össze a baba projekt, a kedvesemnek az első vetélése 37 a második pedig 41 évesen volt. Utána jött a covid, mindkettőnk esetében közeli barátok, rokonok halálával plusz nekem egy rendőrségi üggyel. Nagyon nem alkalmas időszak volt a baba projektre. A hetekben megint előjött a baba téma, hogy próbáljuk meg. Viszont eszembe jut sokszor, hogy mire kamasz lenne, mi mennyi idősek lennénk. És a feleségem egészségéért is aggódnék. Bele merjünk vágni?

idén 10 éve vagyunk együtt, későn találkoztunk.

Előző kapcsolatomból majdnem lett egy gyerek, csak a lány megcsalt, a gyereket meg elvetette, akkor voltam 27 az a lány meg 25.

dec. 4. 15:24
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
62%

Miért, van köze anyádnak ahhoz, hogy szülsz vagy sem? Nincs.

Ne a nagymamát tartsd szem előtt, hanem a gyereket. Nehéz volt a megfogalmazásom? Vagy óhéberül írtam? Annak a gyereknek egészséges szülőkre van szüksége, akik sokáig vele lesznek. Nem arra, hogy mondjuk az egyetem után pár évvel szervezze az apja temetését…

Ne azért szüljön valaki, mert a szülei unokázni akarnak. Nem is értem ez hogy a búsba jön ide..

dec. 5. 00:40
 22/31 anonim ***** válasza:
31%

#21!"Van egy 2 éves kisfiúnk és nagyon rossz látni, hogy szinte fel sem tudják emelni, vagy lehajolni hozzá, mert fizikailag már nem bírják. :("

Erre írtam. Tudom, hogy ezt nem te írtad, de te reagáltál rá, nem óhéberül, hanem magyarul. Látod, mégse korfüggő, ha már fiatalon is ilyen szar a memóriád🤣

Az a kommentelő nagyszülőkről írt. Én pont, hogy nem vettem figyelembe, hogy anyám akar-e unokát, de következetesen azt se, hogy milyen fizikai állapotban lesz, amikor szülök. Értsd, leszarom, hogy fel tudja-e majd emelni, mert SZERINTEM anyámnak semmi köze a gyerekvállalásomhoz és az idejéhez sem. Aki szerint viszont baj, hogy nem tudja felemelni, aszerint pont, hogy van köze hozzá. Erről az ellentmondásról írtam, ezek szerint óhéberül, ha nem sikerült megértened😉

dec. 5. 00:51
 23/31 anonim ***** válasza:
76%
Nem semmi esetre sem,itt a feleséged kora számit 45 éves .
dec. 5. 06:44
 24/31 anonim ***** válasza:
81%
Biztosan nem. Nagy a kockázat, mind az anya, mint a magzat számára, ha meg is marad... és ha betegen születik?
dec. 6. 12:34
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés. Sajnálom, hogy eddig így alakult.😔

Pro-kontra:

+ gondolom szeretitek egymást, megértetek a szülőségre (az egyik ismerősöm 43 évesen szülte az első gyerekét, gyorsan összejött neki, minden oké volt és nagyon tájékozott, "érett" anyuka lett)

+ most vagy soha

+ a gyerekek sok pluszt adnak lelkileg

+ gondolom biztosabb az anyagi háttér, mint pl 15 éve

+ egyre többen vállalnak szerintem 40 felett gyereket, így az orvos tudománynak nem ismeretlen a terep

- sok lehet a komplikáció a terhesség alatt

- nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba

- sajnos màr fiatal korában elveszíthet titeket

- nem fogja tudni milyenek ha vannak nagyszülők, dédszülők

- iszonyatosan le tudnak fárasztani (26 évesen szültem az elsőt, 30 évesen a másodikat. Az energia szintemen nagyon érzem ezt a 3,5 évet is.. az összeomlás szélén állok)

- kell a türelem majd a dackorszakhoz, a tanuláshoz és ahogyan idősödik egy ember egyre türelmetlenebb lesz

dec. 6. 23:14
 26/31 anonim ***** válasza:
22, hogyan kellene emlékeznem arra, amit más írt? :)
dec. 7. 16:19
 27/31 A kérdező kommentje:
25-ös köszönöm az értelmes hozzászólást!
dec. 7. 17:37
 28/31 anonim ***** válasza:
#22! Arra kéne emlékezned, hogy mit reagáltál rá. Csak tudod, hogy mihez szólsz hozzá és mit, te nagyon értelmes.
dec. 7. 20:51
 29/31 anonim ***** válasza:

25-ös vagyok. Igazán nincs mit.😊 Remélem tudtam segíteni. Én minden nagyobb döntést így hozok meg.🙈

Kiváncsi vagyok belevágtok-e. Ha igen, sok sikert és jó egészséget!🥰

dec. 7. 22:50
 30/31 anonim ***** válasza:
63%

Én azt se értem, aki ebbe az országba gyereket vállal, de 45 évesen?

Ezt csak akkor tudom elképzelni, ha valaki gazdag, nőként többet nem kell dolgoznia később és unatkozik.

Már túl vagytok életetek csúcsán, innen csak nehezebb lesz.

dec. 24. 02:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!