Terhesség alatt covid? Lehet így valami baja ha esetleg terhes vagyok? Lehet vetélés?
Tényleg inkább csak a láz a kockázat, mondjuk ha esetleg terhes vagy, akkor az sem mindegy, milyen lázcsillapítót veszel be, erre majd gondolj a jövőben is.
Mivel ha terhes is vagy egyáltalán, de olyan korai, hogy még a teszt sem mutatná ki, ezért most még szerintem nem lenne baj sem a lázból (bár tényleg elég magasra szökött), sem a fertőzésből, sem a gyógyszerből. A terhesség ilyenkor még vagy megmarad, vagy olyan gyorsan megszakad, hogy talán észre sem veszed, hogy nem a szokásos menzeszed jött csak meg. Az ilyen korai vetélést sem kell mindenképpen egy adott hatásnak betudni, különösebb ok nélkül is előfordul.
ha ennyire az elejen jarnal a terhessegednek, hogy meg pozitiv teszted sincs, akkor ilyenkor meg a .indent vagy semmit elv ervenyesul azaz a megtermekenyitett petesejt osztodik, de bar.ilyen hatas eri, ha az olyan hatas akkor kinyirja es be se fog agyazodni, ha nem nyirja ki, akkor szepen beagyazodik es nem lesz semmi gond.
Rokonom varandossaga legelejen covidos volt 2 hetig nagyon rosszul.volt, de nem lett semmi baj.
Mas viszont siman elvetelt a covid miatt.
A laznal nen az idotartam az elsodleges, hanem a magas laz, tehat 38.5 folott, de foleg a 39 fok folotti laz karos a magzatra. Avirusos megbetegedesek ezert veszelyesek varandosan, mert konnyen okoznak hirtelen magas lazat, amit a magzat (embrio) rosszul toleral. Lazcsillapitonal pedig mindegyii trimeszterben mas hatoanyagut lehet bevenni. Ennek olvass utana vagy nodokinal kerdezz ra. Tervezett babanal alap, hogy ugy vegyel be ilyen esetben gyogyszert, mintha elso trimeszterben lennel.
De ne aggodj, ez a ha esetleg mint irtam, ha mist kiderul, hogy varandos vagy, akkor nem bantotta a "babat". Ha nem.leszel varandos, akkor meg ne gorcsolj ezen.
Sok sikert! Remelem mihamarabb osszejon a babatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!