Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Én 39, a feleségem 45 évesek...

Én 39, a feleségem 45 évesek vagyunk. Két vetélés után bele merjünk vágni a baba projektbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos nem jött össze a baba projekt, a kedvesemnek az első vetélése 37 a második pedig 41 évesen volt. Utána jött a covid, mindkettőnk esetében közeli barátok, rokonok halálával plusz nekem egy rendőrségi üggyel. Nagyon nem alkalmas időszak volt a baba projektre. A hetekben megint előjött a baba téma, hogy próbáljuk meg. Viszont eszembe jut sokszor, hogy mire kamasz lenne, mi mennyi idősek lennénk. És a feleségem egészségéért is aggódnék. Bele merjünk vágni?

idén 10 éve vagyunk együtt, későn találkoztunk.

Előző kapcsolatomból majdnem lett egy gyerek, csak a lány megcsalt, a gyereket meg elvetette, akkor voltam 27 az a lány meg 25.

dec. 4. 15:24
1 2 3 4
 31/31 anonim válasza:
100%

Szia! Érintettként írok…, ezért kérlek így olvasd…

Mi is későn találkoztunk, előző kapcsolatainkból egyikünknél sem született gyermek. 47 vagyok most…, túl 1 vetélésen (ahol egyébként első “érintésre” teherbe estem). Aztán jött a Covid, ami érzelmileg volt nálunk is megterhelő a közeli rokonok, barátok elvesztése miatt; aztán a páromnál egy eü probléma - tehát ezek miatt a babavállalás nem volt prioritás. Ahogy kitisztult az ég, jött a számolgatás, mérlegelés, sok +/-, és (légyszi ne lincseljetek meg, próbáljátok a pozitív szemüvegen keresztül nézni!!!), annak mérlegelése, hogy kire számíthatunk (és kb. 20+ év múlva a gyermekünk), amikor valami történik. Nem, nem vagyok naív, iszonyat sok beszélgetés előzte meg a döntést, és igen, az is, hogy mennyire vagyunk önzőek. De a döntést meghoztuk, 9 hetes kismama vagyok (tudom, tudom, korai még…).

Idehaza 45 év felett esélyem sem volt már, ezért a mindenféle előzetes vizsgálat után Brnoban kötöttünk ki. Ahol a legnagyobb meglepetésemre senki nem lepődött meg a koromon, hihetetlenül sok támogatást kaptam, kaptunk. (Az azért fontos, bár erről nem illik beszélni, hogy sajnos ez azért nem filléres dolog - de nem szeretnék abba sem belemenni, hogy kinek mi éri meg; és azt is tudom, hogy nem is mindenki engedheti ezt meg magának… Úgyhogy ezt nem minősítésként, inkább információként írtam.) Ja! Azt pedig a párod tudja és érzi, hogy testileg/lelkileg belefér-e neki. Tényleg nehezebb, mint 20 évesen.

Tudom, hogy hosszú és rögös út áll előttünk és nem mondom, hogy nem félek. De egy fél pillanatig sem bántam meg, és boldogan várom a babánkat!

jan. 25. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!