Terhesseg alatt 1 pohar bor?
Én ugyan nem ittam a terhességem alatt egy kortyot sem, de az nem úgy működik, hogy iszol egy pohár bort a 20. héten és idegkárosodást szenved a magzat vagy alacsony lesz az IQ-ja, nem ezért mondják, hogy egy kortyot se igyál. Szóval igyál nyugodtan - VALÓBAN CSAK 1 POHÁRRAL ÉS VALÓBAN CSAK KARÁCSONYKOR!
Az én orvosom azt mondta, hogy ő nem ismer engem, és ha ő mint orvos azt mondja nekem, hogy 1 pohárral nyugodtan ihatok karácsonykor, ami 99,99%, hogy semmi problémát nem fog okozni, akkor mi garantálja, hogy ezt én nem fogom kifacsarni/önmegnyugtatásként használni stb., és iszok majd még egy pohárral szilveszterkor is, meg a szülinapomon, meg a férjem szülinapján stb. és majd azt mondom, hogy "de az orvosom azt mondta, hogy egy pohárral nem árt"? Plusz ha bármi baja lesz a babának, még akkor is ha 50 orvos állítja, hogy NEM az az 1 pohár bor okozta, jó eséllyel akkor sosem fogod magadnak megbocsátani/ezen fogsz kattogni.
Egyébként az alkoholnak valóban nincs "egészséges" mennyisége, konkrétan méreganyag keletkezik, amikor a máj lebontja, de ezt úgy kell érteni, hogy a 0 g alkohol per év, az az abszolút egészséges, és nem lehet megmondani, hogy mennyi/milyen gyakorisággal/hány éven át fogyasztva fog majd (ha fog) x év múlva gondot okozni az adott személynek. Ha csak évente 1 pohár bort iszol karácsonykor fog-e bármi bajt okozni neked majd 60 éves korodban? 99%, hogy nem. Ha karácsonykor és szilveszterkor is iszol egy-két pohárkával, de amúgy egész évben nem? 99%, hogy nem. Ha pluszban a családi szülinapokon is iszol egy-egy pohárkával? Mondjuk 2 havonta 1x? Valószínűleg az sem. És így tovább. Senki nem tudja megmondani, hogy az adott személy hány évig fogyaszthat évi hány gramm alkoholt, hogy biztosan semmi baja ne legyen 60 éves korára.
Én vashiányos voltam mind a 2 terhességem alatt.
Nekem az orvos (nőgyógyász) a bort is ajánlotta rá. Heti 1 max 2x fél-1 decit.
Úgyhogy én simán meginnám azt az egy pohárral, ha ennyire megkívánnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!