Terhesseg alatt 1 pohar bor?
#8. "kiemelkedo IQ rendelkezo gyereke..."
Marha kiemelkedő lehet, ha annyit nem tudsz helyesen leírni, hogy IQ-val...
Jó, értem én, hogy a családban te vagy a legélesebb, de az a kiemelkedőtől olyan távol van, mint Makó Jeruzsálemtől.
Ilyen kérdésért itt garantált a keresztre feszítés! Inkább kérdezd meg az orvosodat. 6-os írja jól, nem lehet meghatározni, mi az a mennyiség, ami még biztosan nem árt a magzatnak. Én a 2 deci bort egyszerre sokallanám.
7: Annyi logika van 5-ös írásában, hogy az alkohol nagy része a vékonybélben szívódik fel, az az ér megy a májba és amivel nem bír a máj, az megy tovább a méh stb. felé. A gyomorból adagokban kerül a tartalma a vékonybélbe. Ha kevés a gyomortartalom, akkor egyszerre tovább mehet, ha sok, mert evett, akkor az alkohol is több adagban jut tovább, a májat nem egyszerre éri nagy terhelés, hanem időben elnyújtva. Aztán ha a kérdező úgy dönt, hogy ki akarja élvezni a bor ízét és órákig lögyböli a szájában, akkor egy jó adag felszívódik a szájnyálkahártyán keresztül és akkor az tényleg nem jut el a májba, mielőtt kifejtené "áldásos" hatását.
Nem annyira válasz a kérdésedre, de esetleg gondolkodtál már az otthon készült forralt boron? Ha elég sokáig forralod és nem csak megrottyantod akkor ki tudod főzni belőle az alkoholt. Én addig főztem hogy többször is kelljen pótolni vízzel 🙈. Esetleg egy próbát megérhet.
Amúgy ha a vörös bort kívánod nagyon akkor simán lehet hogy vas hiányos van.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak, nekem a dokim azt mondta hogy olyan fél deci, egy deci bor belefér ha nagyon megkívánnám. De én nem igazán mertem, max olyan volt hogy a férjemébe kortyoltam bele. Szerintem is inkább az orvosod keresd vele, ők azért jobban képben vannak mindezzel.
Koszonom 18. 🙂
En mar nem foglalkozok ezekkel a beszolasokkal mert nem eri meg.
Menza - nekem az alaptesz os magas volt irtak is h felvennenek. De nem latom h lenne ertelme tagnak lenni.
Inkabb mashol kamatoztatom amit kaptam 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!