Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki szándékosan...

Van itt olyan, aki szándékosan kis korkülönbséggel vállalt gyereket? Megbánta?

Figyelt kérdés
Pont a nagy 1.születésnapján teszteltem pozitívat, így 1,8 év lesz köztük. Van bennem félelem, hogy milyen lesz majd két kicsivel, de közben várom is, hogy milyen jó lesz mikor már összeszoknak. Sokan mondják, hogy az első év maga a pokol, de van, aki biztat inkább, hogy jobb a kis korkülönbség. Írnátok saját tapasztalatot? Mi azért akartuk így, mert már nem vagyunk fiatalok, de minden szitu érdekel.
dec. 21. 15:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
2 év van köztük, az eleje, sőt a terhesség vége is rémálom volt. Csak a korom miatt nem akartunk több évet várni, de ha fiatalabb lettem volna, biztos nem siettük volna el. Minimum 3-4 évet vártunk volna. Még a nagy is kicsi volt, rengeteg figyelmet, törődést igényelt. Ráadásul nehéz természetű gyerek a mai napig. Ha nincs segítség (pl nagyszülő), katasztrófa.
dec. 21. 17:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk kereken két év van köztük, szándékosan. Amúgy a nagy 1 éves volt, mikor próbálkozni kezdtünk és egyből sikerült is, csak vetélés lett, szóval végül 2 év különbséggel született meg a kicsi.

Voltak nagyon nehéz időszakok, de összességében nem bántam meg. Az eleje elég könnyü volt olyan 7-8 hónapos koráig, nem volt semmi gond, féltékenység, nekem a kicsi 1 éves kora utáni fél év volt kutya nehéz, amíg a nagy el nem ment oviba, na akkor gondoltam ra, igen, hogy hülye voltam, nem kellett volna, mert iszonyat nehéz volt reggeltől estig 2 kicsivel, 0 énidővel.

Mondjuk nekünk segítségünk sincs, biztos ez is sokat számít. De aztán a kicsi 1,5 éves kora után sokkal jobb lett, lassan 2, a nagy lassan 4, most már egyre jobban eljátszanak együtt.

Szóval ami pozitívum, hogy imádják egymást, sosem volt minimális féltékenység sem, talán mert a nagy nen is fogta fel mit jelent a testvér érkezése. Ahogy valaki írta, én is jobban élvezem amúgy ezt az egészet most, hogy ketten vannak.

A negatívum a 0 énidő volt, sosem aludtak egyszerre, valaki mindig sírt, kínlódott. Az kicsit kicsinált, de azért nem sokáig tartott.

dec. 21. 18:31
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 2 év 2 hónap lett köztük, mert a nagyobbikkal pokol volt az első év, és mondtam, hogyha elkezd könnyebb lenni, én soha többé nem kezdem újra. Mindenképp 2 gyereket akartunk. Nekünk a második a könnyű gyerek, és mivel az első nagyon problémás volt, mi sokszor csak álltunk férjemmel, hogy ja hát ha másoknak ilyen a gyereke, akkor már értjük mire olyan nagy az arcuk, hogy ez tényleg nem nehéz.

Azóta is minden csak annyira nehéz, amennyire a nagyobbikkal nehéz. Amikor ő fejlődik valamiben, egyszerre könnyebb minden, mert a kicsivel semmi nem nehéz. Ha fordítva születnek, akkor meglehetősen pofán vert volna a valóság. Nem csinálnám vissza, jó ez így, már szoktak együtt játszani, lekötik egymást, nagyjából hasonló dolgok érdeklik még őket, nincs köztük akkora szakadék.

dec. 21. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:
23 hó van közöttük. Nem csinálnám vissza, imádom őket, két lány, két gyereket szerettünk volna mindenképpen, de úgy fogalmaznék, hogy combos azért. :D Vannak brutálisan kemény napok, amikor este csak beesni van erőd az ágyba úgy ahogy vagy meg amikor kb nincs fél kezed, hogy állva megegyél egy zsemlét, mert mindkettő sír, szepa, mindkettő téged szeretne, dackorszak, stb. A legnagyobb rémálmom, ha mindenki egyszerre beteg. De nálunk sincs segítség, ritkán jön nagyszülő is, így magunk vagyunk. Ez is sokat számít azért. Hónapokig éjjel keltünk, mellé napközbe időnként előfordult hiába hangoltam össze, hogy váltva aludtak, míg az egyik aludt, a másik végig sírt, ringatni kellett stb., majd csere és akkor jött a nagyobb, hogy akkor játsszunk, te viszont már agyilag 0-n vagy és max aludni lenne erőd, de erőt veszel magadon, nem egyszerű. Egyszerre fogzás, stb., ami az elsőnél átlagos volt, a másodiknál durva nagyon. Plusz elindulni se mindig könnyű velük. Annyiból volt nehezebb és na ez itt a lutri, hogy nálunk a második hasonlóan nehezebb természet, mint amit a 13as ír az első gyerekről. Nagyon sokáig letehetetlen többemberes baba volt az első pár hónapba, utána szerencsére alakult, le is kopogom. Nagyon sok múlik a gyerekek természetén is, tudtok-e pihenni eleget, van-e magadra is időd, magatokra, van-e segítséged, stb. Később viszont jó lesz.
dec. 21. 23:10
 15/16 anonim ***** válasza:
74%
Igen, megbántam, egész nap egymást gyepálják. Minden napom felér egy óvszerreklámmal.
dec. 21. 23:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Én, 20 és 28 hónap van a 3 gyerekek között. Már tizenévesek, nem bàntam meg, nagyon szuper,tényleg össze vannak nőve, de azért az első 5-6 év kőkemény volt. Ott nem volt megállás, nem volt pihi, nem vagy alig volt énidő, alvás. Ez gyerekfüggő is persze, nekem minitornádókat adott az élet. Nem csinálnàm másként.
dec. 22. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!