Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nagyobb korkülönbség...

Akinek nagyobb korkülönbség van a gyerekei között (minimum 5 év), nem bánták meg, hogy így alakult?

Figyelt kérdés
Mi minimum 3 év korkülönbségben gondolkodtunk, de egyéb okokból lesz ez 6 is. Egy részem úgy van vele, hogy legalább már a nagy lesz annyira önálló, hogy egy pohár vizet megtöltsön magának, vagy wc-re el tudjon menni, de másrészről mindig ott van bennem, hogy pont mindent külön fognak csinálni, a nagy már a felső tagozatot kezdi, mire a kicsi az első osztályt, a nagy érettségizik, mire a kicsi még csak felső tagozatos lesz, sosem lesz olyan, amiben egyformák, mindig elcsúszva lesznek egymástól. Ez nem volt zavaró? Ti hogy éltétek meg?
okt. 3. 16:32
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%

Igaz én gyerek szemszögből írok.

Húgommal 5.5 év van köztünk.

Nálunk totál az van, amit leírtál. Sosem voltunk egy korosztályban. Nalunk ez meg is bélyegette a kapcsolatot. Hiába vagyok már 30, ő 25, családi ünnepeken találkozunk és ennyi..

okt. 3. 16:41
 2/21 anonim ***** válasza:
83%

Én is gyerek szemszögből írok. A körülöttem lévő példákból azt látom, hogy ez nagyon egyedi és személyiségfüggő. A kis korkülönbség sem garancia semmire.

A húgom és köztem 2 év van, de nincs köztünk szoros kapcsolat, pláne felnőttként, csak ünnepeken találkozunk. Nagyon más a személyiségünk, elveink stb. Gyerekként elvoltunk, játszottunk, az rendben volt, de az régen volt, tinikorban eltávolodtunk.

Férjem nagy a korkülönbség, ő a legkisebb a 3 testvérből.

Férjem és középső bátyja között 9 év van, de nekik meg pont, hogy szoros a kapcsolatuk, hasonló a személyiségük. Gyerekként is tök jól elvoltak, mindenhová vitte a bátyja, nem gondolta tehernek a kisöcsit, közös volt a szobájuk, ugyanaz a hobbijuk, tanította biciklizni stb.

Az idősebb bátyjával 16 év a különbség a férjemnek, ott szinte nincs is kapcsolat. És a 2 idősebb bátyus között sincs, akik között meg 7 év van.

Anyósom azt szokta mondani, hogy nem bánta meg, így alakult. De sokan szekírozták azzal, hogy "szültél három egykét", ami szerintem jó nagy hülyeség, nem egykék... de amúgy sincs senkinek semmi köze hozzá, na.

Szóval ez csak 3 kiragadott példa volt, mégis mind nagyon egyedi, nem korkülönbség mondja meg, milyen lesz együtt felnőni, milyen lesz a gyerekkori és később a felnőttkori kapcsolat.

okt. 3. 16:58
 3/21 anonim ***** válasza:
83%

7 év van a gyerekeim között, nem bántam meg

Én a kis korkülönbséget nem tudtam sosem elképzelni

okt. 3. 16:58
 4/21 anonim ***** válasza:
71%

Nekem a nagy idén kezdte a középiskolát, most lesz 15 éves.

A másik kettő 8 és 6 évesek.

Nyilván ők több mindent tudnak kezdeni egymással, de a 8 éves azért sokszor jól elvan a naggyal.

Viszont a születendő babánkhoz képest ezek nagy korkülönbségek, tudom.

De a rokonságomban van példa 18 évre is a testvérek között.

okt. 3. 17:01
 5/21 anonim ***** válasza:
78%
8 év van a fiam és a lányom között, a fiam 12, a lányom 4 éves. Nem bántam meg, a kis korkülönbség nem nekünk való.
okt. 3. 17:26
 6/21 anonim ***** válasza:
78%

Csatlakozom a gyerek szemszoghoz. Batyammal 8 ev van koztunk. Mig nagyon kicsi voltam, jo volt a kapcsolat, aztan ahogy kisgyerek lettem, o akkor lett kamasz, nem volt sok kozos temank. Aztan amikor en voltam tini, elviselhetetlen voltam.😀 Amikor fiatal felnott lettem, ujra egymasra talaltunk, nagyon szeretjuk egymast.

Evek ota nem elek otthon, de minden nap beszelunk, ha csak par szot is. En most vagyok 28, o 36, o volt a tanum az eskuvomon.

A kislanyom nemreg szuletett, 6 hetes, a batyja (ferjem fia) 9 eves. Remelem, jo kapcsolat lesz kozottuk, meg ha most nyilvanvalo okokbol nem is, de kesobb jo testverek lesznek, legalabb olyan jok mint en meg a batyam.

okt. 3. 17:34
 7/21 anonim ***** válasza:
21%
Magadnak szülsz második gyereket nem a nagyobbnak testvért, így lényegtelen mekkora a korkülönbség. Bár ha sokkal nagyobb az se jobb mert a lusta szülők hajlamosak a nagyobbra lőcsölni a kicsivel járó terheket. Tapasztalat.
okt. 3. 18:24
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
12 év van közte és bátyám között. Mióta felnőttem, kb 17 éves koromtól legjobb barátok vagyunk kb, mindent tudunk egymásról, napi kapcsolat. Gyerekoromban pedig gondoskodott rólam, játszott velem de neki megvolt a saját baráti köré így kicsit szabadabb is volt, nem volt már rám féltékeny, de nem is voltam rásózva, viszont így mindig akart velem lenni. Mikor már fiuztam, még buliba is elkisert ha anyu nem engedett el engem egyedül, de csak a távolból vigyázott rám. Nagyon szeretem és szeri tem keveseknek van ilyen jó kapcsolata a testvérével.
okt. 3. 18:29
 9/21 anonim ***** válasza:
85%
8as vagyok, nekem is ő volt a tanúm. A gyerekeink is szeretik egymást. Mikor ez a téma jön fel, mindig elmondom ezeket, mert sokan azt hiszik csak a kis korkulonbseg a jó. A testvéri kapcsolatot nem a koruk határozza meg.
okt. 3. 18:31
 10/21 anonim ***** válasza:
64%
Bátyám és köztem 8, húgom és én köztem 6 év van. Az idősebb bátyám és köztem pedig 11 év. Itt azért már van egy szakadék, ahogy nagyobb lettem keveset voltunk együtt. Egyébként sosem volt ebből gond. Amikor kicsi voltam a "nagyok" vittek magukkal sok helyre, a kisebbik bátyámmal még sokat voltunk a játszótéren is, meg sok helyen együtt, meg sokat bohóckodtunk. Hozzáteszem ez a 2000-es évek elején volt, azóta nem tudom mennyit változtak a gyerekek általános hétköznapjai, hobbijai. A húgomra meg én vigyáztam sokat még kicsi volt, aztán ahogy telt az idő jöttek ugyanúgy a csajos viták, mint a legtöbb lánytestvérnél (én voltam 18, ő meg 12 jó nagy szájjal). Később ez is rendeződött és nagyon jó barátnők lettünk, sokat mászkáltunk együtt, sok közös élményünk van. Ma már mindketten a saját családi életünket éljük távol egymástól, különböző a személyiségünk, másmerre sodort minket az élet, de sokat beszélünk telefonon a mai napig. 28/L
okt. 3. 19:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!