Akinek nagyobb korkülönbség van a gyerekei között (minimum 5 év), nem bánták meg, hogy így alakult?
Igaz én gyerek szemszögből írok.
Húgommal 5.5 év van köztünk.
Nálunk totál az van, amit leírtál. Sosem voltunk egy korosztályban. Nalunk ez meg is bélyegette a kapcsolatot. Hiába vagyok már 30, ő 25, családi ünnepeken találkozunk és ennyi..
Én is gyerek szemszögből írok. A körülöttem lévő példákból azt látom, hogy ez nagyon egyedi és személyiségfüggő. A kis korkülönbség sem garancia semmire.
A húgom és köztem 2 év van, de nincs köztünk szoros kapcsolat, pláne felnőttként, csak ünnepeken találkozunk. Nagyon más a személyiségünk, elveink stb. Gyerekként elvoltunk, játszottunk, az rendben volt, de az régen volt, tinikorban eltávolodtunk.
Férjem nagy a korkülönbség, ő a legkisebb a 3 testvérből.
Férjem és középső bátyja között 9 év van, de nekik meg pont, hogy szoros a kapcsolatuk, hasonló a személyiségük. Gyerekként is tök jól elvoltak, mindenhová vitte a bátyja, nem gondolta tehernek a kisöcsit, közös volt a szobájuk, ugyanaz a hobbijuk, tanította biciklizni stb.
Az idősebb bátyjával 16 év a különbség a férjemnek, ott szinte nincs is kapcsolat. És a 2 idősebb bátyus között sincs, akik között meg 7 év van.
Anyósom azt szokta mondani, hogy nem bánta meg, így alakult. De sokan szekírozták azzal, hogy "szültél három egykét", ami szerintem jó nagy hülyeség, nem egykék... de amúgy sincs senkinek semmi köze hozzá, na.
Szóval ez csak 3 kiragadott példa volt, mégis mind nagyon egyedi, nem korkülönbség mondja meg, milyen lesz együtt felnőni, milyen lesz a gyerekkori és később a felnőttkori kapcsolat.
7 év van a gyerekeim között, nem bántam meg
Én a kis korkülönbséget nem tudtam sosem elképzelni
Nekem a nagy idén kezdte a középiskolát, most lesz 15 éves.
A másik kettő 8 és 6 évesek.
Nyilván ők több mindent tudnak kezdeni egymással, de a 8 éves azért sokszor jól elvan a naggyal.
Viszont a születendő babánkhoz képest ezek nagy korkülönbségek, tudom.
De a rokonságomban van példa 18 évre is a testvérek között.
Csatlakozom a gyerek szemszoghoz. Batyammal 8 ev van koztunk. Mig nagyon kicsi voltam, jo volt a kapcsolat, aztan ahogy kisgyerek lettem, o akkor lett kamasz, nem volt sok kozos temank. Aztan amikor en voltam tini, elviselhetetlen voltam.😀 Amikor fiatal felnott lettem, ujra egymasra talaltunk, nagyon szeretjuk egymast.
Evek ota nem elek otthon, de minden nap beszelunk, ha csak par szot is. En most vagyok 28, o 36, o volt a tanum az eskuvomon.
A kislanyom nemreg szuletett, 6 hetes, a batyja (ferjem fia) 9 eves. Remelem, jo kapcsolat lesz kozottuk, meg ha most nyilvanvalo okokbol nem is, de kesobb jo testverek lesznek, legalabb olyan jok mint en meg a batyam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!