Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nagyobb korkülönbség...

Akinek nagyobb korkülönbség van a gyerekei között (minimum 5 év), nem bánták meg, hogy így alakult?

Figyelt kérdés
Mi minimum 3 év korkülönbségben gondolkodtunk, de egyéb okokból lesz ez 6 is. Egy részem úgy van vele, hogy legalább már a nagy lesz annyira önálló, hogy egy pohár vizet megtöltsön magának, vagy wc-re el tudjon menni, de másrészről mindig ott van bennem, hogy pont mindent külön fognak csinálni, a nagy már a felső tagozatot kezdi, mire a kicsi az első osztályt, a nagy érettségizik, mire a kicsi még csak felső tagozatos lesz, sosem lesz olyan, amiben egyformák, mindig elcsúszva lesznek egymástól. Ez nem volt zavaró? Ti hogy éltétek meg?
okt. 3. 16:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
65%
Nem a korkülönbségtől függ a jó kapcsolat, hanem a gyerekek személyiségétől, illetve a szülők hozzáállásától. Ha undorítóan kivételeznek valamelyikkel, akkor a többieknek ellenszenves lesz előbb-utóbb. Ha nagyon nem passzol 2 gyerek jelleme, hiába van köztük csak 1 év és hiába azonos neműek, akkor is marakodni fognak, idegesíteni egymást. Pl. az egyik introvertált, a másik pedig hiperaktív. A férjem és én is nagycsaládból származunk. Van mindenféle korkülönbség.
okt. 3. 19:17
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Nekünk is hasonlóan nagy korkülönbség lesz, ha egyáltalán lesz második gyerek. Szerintem nem ezen múlik. Férjem és az öccse között 2 év van, csak családi eseményeken találkoznak. Nincsenek rosszban, csak nincs közös témájuk. Egyik régi barátnőm és az öccse között 8 év van, nagyon jó a kapcsolat közöttük, hetente többször beszélnek telefonon és családostól is összejárnak. Szerintem inkább személyiség kérdése, ha az nem passzol, kis korkülönbséggel se marad szoros a kapcsolat felnőttként.
okt. 3. 19:52
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

Én is gyerek szemszög. Két bátyám van. Egyik 4 másik 6 évvel idősebb. Mindkettővel nagyon jó a kapcsolatom felnőttként, és gyerekként is az volt.

Ezt előre nem tudhatod, mert iszonyú sok függ a személyiségen, nevelésen úgy ezer meg egy mindenen. Hány testvér van akik ölik egymást, utálják egymást. Mások között meg szoros a kapcsolat.

okt. 3. 20:07
 14/21 anonim ***** válasza:
21%

Köztem és a tesóm között négy év van, és volt is közös érdeklődési körünk egy időben, de abban sem találtuk a közös hangot. Most én 32 vagyok, ő 36, igazából tippem sincs, mikor beszéltünk utoljára, találkozni meg karácsonykor találkoztunk, és szerintem a következőig nem is fogunk.

A férjem meg a bátyja közt 8 év van, a férjem "nehezen jött össze", utána el is lett kényeztetve, a bátyja mai napig utálja emiatt, esélytelen, hogy bármit is közösen csináltak volna, vagy csináljanak.

okt. 3. 22:02
 15/21 anonim ***** válasza:
28%

ėn ės hugom közt csak 4 ėv van még is teljesen különbözünk ės nem jövünk ki és évek otta nem beszėlünk .

sajåt gyerekeimel kapcsolatban van kiskorkülönbsėg a 2 nagy között de mindig vitáznak pedig 20 ės 22 ėvesek és fiuk

viszont 20 ėves és a 14 ėves között csak ritkán van vitta mikor mėg csak ujszülött volt lányom az akkor ovodás fiatalabbik båtya vėdelmezte ,és ma is megvédi ha kell.

okt. 4. 05:45
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
3èv van a gyerekeim közt.Ez ont ideàlis,mert a nagyobb nem volt màr pelenkàs,mikor megszületett a kicsi.Tudnak mèg együtt jàtszani.Az 5-6 èv màr sok.A nővèrem ès köztem 5 èv van.Èn 10,ő 15 volt.Mindog anyàskodott felettem.Nem jàtszottunk màr soha egyutt,mert ő màr baràtnőzött inkàbb
okt. 4. 06:50
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

Első-második között 8, második-harmadik között 4 év van. Értelemszerűen az eladő-harmadik között 12. Fiú-lány-lány az összetétel.

Már mind felnőttek, a két nagyobb már külön él, fiam már nős (húgai voltak a koszorúslányok), a nagyobbik lányt nemrég jegyezték el, a bátyját szeretné tanúnak felkérni majd. A "kicsi" még otthon lakik, egyetemista.

Nagyon jó a lapcsolatuk, gyerekként is az volt, bár a bátyó szerette néha ugratni a húgait. A csajok meg nem hagyták magukat. Ha hárman valamiért véletlenül egyedül voltak otthon (ritkán fordult elő és nagymama mindig volt a közelben), tökéletes összhangban képesek voltak megoldani mindent: pl. megterítettek, megebédeltek, elpakoltak. Ha mi is otthon voltunk, akkor kevésbé. Szóval a dili főleg nekünk szólt, de simán tudtuk kezelni.

Mai napig nagyon jó a kapcsolatuk, rendszeresen találkoznak, közös programokat csinálnak, buliznak; van közös baráti körük, a fiam korabeli haverjai is olyanok a lányoknak, mintha fogadott bátyáik lennének. Nálunk nagyon bejött, bár véletlenül alakult így, de kicsit sem bánom. Valószínűleg ha 3 "egyik kicsi, másik pici" ugrált volna körülöttem, akkor már a vigyorgóban lennék. Ez így volt nálunk tökéletes.

okt. 4. 07:46
 18/21 anonim ***** válasza:

Semmire nincs garancia.

Nekem van egy 10 évvel idősebb nővérem és egy 4 évvel fiatalabb húgom.

A húgommal gyerekkoromban sokat játszottunk, de ahogy én beléptem a tinédzser korba, egyre távolodtunk egymástól. Se ő, se az anyám nem volt képes elfogadni, hogy tök más korba léptem, nem fog ugyanaz érdekelni mint őt. Ez a távolság meg is maradt, teljesen mások vagyunk, más érdeklődési körrel, más élethelyzetben... Ő kimenet külföldre, egyedül él egy kutyával, 32 éves, még komoly kapcsolata se volt soha.

Nekem 3 gyerekem van, családom.

A nővéremmel meg egyre közelebb kerültünk egymáshoz ahogy telt az idő, mi tartjuk a kapcsolatot és nagyon jó viszonyban vagyunk egymással.

A gyerekeim között meg 4 év van a két nagyobb között, a középső és a kicsi között pedig 7 év. A két nagy gyűlöli egymást, minden igyekezetem ellenére nem sikerült ezt elkerülni, hiába volt a sok magyarázat és egyenlő bánásmód.. Nem bírták elviselni, hogy osztozni kell rajtam. Remélem felnőttként ez változik. A kicsire nem féltékenyek.

Én egyébként örülök, hogy nagyobb a korkülönbség, nem bírtam volna 2-3 kicsivel, felkötöttem volna magam az első fára. A környezetemben is folyamatosan sz.pnak a kis korkülönbséggel.

okt. 4. 11:19
 19/21 anonim ***** válasza:
A második gyerekünk nem jött össze sokáig,így majdnem 5 év van közöttük. Szeretik egymást, de játékban nem egy az érdeklődés. A játékon kívül nem tapasztalok hátrányt. Szépen eljátszik mindenki a saját játékával. Most lesz kistesójuk, ott 2 év se lesz a korkülönbség. Majd most látni fogom mi a különbség. 6 éves fiú, 1.5 éves lány, a kistesó fiú lesz.
okt. 4. 14:47
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ki (kik)az (azok)afogyatèkos(ok) aki(akik) mindenkit lepontoznak?
okt. 4. 15:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!