Kisajak összetapadás szétválasztását elvégezheti nőgyógyász?
Kislányomnak (most töltötte az 1 évet) összetapadt a szeméremajka sajnos, senki nem figyelmeztetett hogy ilyen is van (fiuknál tudtam, hogy van ilyen gond de lányokról eddig nem hallottam), gyerekorvosnál vette észre a doktornő. Elküldött minket hogy vagy nőgyógyászt, vagy gyerek sebészt keressünk fel. A nőgyógyászom írt ki ösztrogén tartalmú krémet, 4 nap után egy pici rész elvált, de lassan lejár a kezelés (max. 1 hónapig, közben tartottam a kapcsolatot a nőgyógyásszal is) és még mindig össze van tapadva neki. Valószínűleg szét kell választani neki. Ezt elvégezheti ugyanúgy a nőgyógyász vagy gyerek sebészt kell keresni? Azért érdekel mert gyerek sebész szinte a megyében sincs nálunk, 1 van, de az irtózatosan durva a gyerekekkel és oda semmiképpen nem vinném a lányom. Egyébként tisztán tartottam mindig! Valószínűleg a hámositó krém lehetett a gond és a nedves zsebkendő, mert szükség volt rá a fenekéhez, és kúszás -maszás közben valahogy mindig oda kenődött vagy a vizelettel vagy a széklettel, pedig 2-3 óránként vagy székletnél azonnal cseréltem pelust és tisztítottam. :(
Szóval vissza a kérdéshez, kit kell/lehet keresni ilyen problémával? Illetve hogyan végzik? Fájdalmas? A szét választás után fájni fog neki?
Kérdező, kérdezd meg a nőgyógyászt, hogy elvállalja-e a beavatkozást. Ha nem, úgy tudna-e javasolni egy gyermek-nőgyógyászt.
A lányodat nem szikével fogják szétvagdosni, ne aggódj. Elérzéstelenítik és megoldják kézzel. Úgy, mint amikor a kisfiúknak letapad a fityma. Nem fogja érezni. Utána egy ideig kellemetlen lesz neki a pisilés. Talán kaptok krémet is, hogy ne nő jön újra össze.
Te annyit tudsz tenni, hogy még jobban odafigyelsz az alsó fertályra. A popsiját törlőkendő helyett mosd le langyos, szappanos vízzel, és töröld alaposan szárazra. Ha meg tudod oldani - jó meleg van nálatok -, hagyd néha szabadon a popsit/nunit. És ha majd bugyis lesz már a kislányod, úgy mindenképpen a pamut alsóneműt preferáld, semmiképpen ne a műszálasat.
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat. :) megérdeklődöm a nőgyógyászomtól hogy ő vagy esetleg ismerőse vállalná-e ha szükséges. Csak azt remélem hogy nem lesz fájdalmas neki ha úgy
van mert nagyon-nagyon lelkis baba. Kb 4 hónapos korában jártunk gyerekorvosnál akkor még rendben találták a kis nemiszervét, most 11 hónaposan szólt a gyerekorvos hogy úgy látja gond van. A nőgyógyászom állapitotta meg az elmondottak és vizsgálat alapján hogy valószínű oda kenődhetett popsi krém miatt lett így, illetve, nekem is volt ösztrogén hiányom már terhesség előtt/alatt is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!