Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek 5-6 év van a gyerekei...

Akinek 5-6 év van a gyerekei között, milyen volt a kezdeti időszak?

Figyelt kérdés

Hogy fogadta a nagy hogy kistestvére lesz? Hogy viselte amikor megszületett a baba? Milyenek voltak az első évben a mindennapok? Szereti a kistesót?

Minden ehhez kapcsolódó dolog érdekel.

Köszönöm aki válaszol!

jan. 2. 15:16
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy megtudta, kiakadt. A kórházba amikor bejöttek látogatni, végigsírta. Soha nem foglalkozott vele, soha nem játdzanak együtt. A mai napig féltékeny.

Pedig rohadtul nem így neveltük. 5 és 10 évesek.

De nem haragszom rá érte. 5 év van köztem és a húgom közt is. Kezdtetek óta rossz a viszonyunk. Pont ezért próbáltam nevelni az ellenkező irányba.

jan. 2. 15:21
 2/5 anonim ***** válasza:
65%

Lányom 11 fiam 2,5.

Először nagyon lelkes volt, hogy ő lett a nagytestvér, mostanában már idegesíti a kicsi, mert ő mindig vele játszana, a nyomában van mindig

Ha a szobájába vonul a nagy, a kicsi az ajtó előtt ordít, hogy engedje be.

Megértem a nagyot, sokáig egyedül volt, féltékeny is kicsit.

Viszont mikor olyan kedves van, simán eljátszik a kicsivel

Bunkert építenek, legoznak, kis autókkal játszanak, kiskonyhaban főznek, stb

jan. 2. 15:27
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Nálunk 4.5 év van az első két gyerek között. Imádja a fiam a kislányt. 2 hete született meg az öcsi és őt is. 6.5 éves most a fiam, a kislány 22 hónapos, az öcsi 2 hetes. Most a kislány volt féltékeny az öcsinél, de már közeledik felé. Amúgy a nagy korkülönbségnél több idő jutott a gyerekekre, most picit káosz van még.
jan. 2. 15:40
 4/5 anonim ***** válasza:
24%

6 éves volt a nagy, mikor terhes lettem a másodikkal.

Örült végülis, nem is volt gond.

A kezdeti időszak elég könnyű volt akkor.

Viszont 2 évre rá megszületett a 3., így ők korban közelebb vannak, ezt nehezményezi az első (most 15 éves), hogy ő nem tud úgy kapcsolódni hozzájuk, ahogy ők egymáshoz.

Most született meg a negyedik gyerekünk, a harmadik után 6 évvel.

Volt sírás (akkor is, mikor a kórházban voltunk), aztán többet igényelt engem a 6 éves, meg velem akart aludni, de ettől függetlenül egyelőre jól viszonyulnak a kicsihez.

jan. 2. 15:49
 5/5 anonim ***** válasza:
57%

10 8 és 2 éves gyerekeink vannak. Nem mondom,hogy nincs néha vita,de mindig szívesen játszanak a tesóval. Már megtanulták,hogy simán bevonható a legtöbb jàtékba. Olvasnak neki, óvjàk, szeretik.

Nálunk akartak is tesót,nagyon várták is.

jan. 2. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!