A mostani Covid-os időszak hatására változni fog a szülők hozzáállása, hogy betegen el lehet-e küldeni a gyerekeket óvodába/iskolába?
A közösségbe járás egyik velejárója, és elvárása hogy elkapják a betegségeket és immunizálódjanak iskolás korukra amennyire lehet.
Régen mindenki ment taknyosan, a takonykór, hiába okozza a rhinitis vírus, nem számított. Amennyiben a gyerek taknyos volt, kicsit köhécselt, még mehetett, át is adta a betegséget a többinek, ezzel erősítve a későbbi herd immunity kialakulását.
Kérdezd meg anyukádat, te mennyit hiányoztál. Meglepődsz.
Én külföldön élek, fel van sorolva egy papíron 6-7 betegség amivel nem lehet vinni a gyereket, és ki van emelve a papíron, hogy amennyiben a gyerek meg van fázva ne aggódjunk megtörlik az orrát, és remek alkalom arra hogy gyakorolják a saját orrtörlést.
Ez egy Magyarországon nem túl népszerű vélemény, itt keresztre feszítik aki ezt csinálja. Szomorú. Ha folyton kiveszik a közösségből a taknyos gyereket, akkor még suliban is ezzel fognak kínlódni, hogy folyton beteg, mert nem kapta el a közössége gyakori vírusait kiskorában.
5. én pont nem sokat hiányoztam. emlékszem is, hogy mindig át kellett menni a másik csoportba “járványkor” vagy a másik csoport jött át hozzánk, ha sok gyerek kidőlt.
ilyen is van. mondjuk mi nem voltunk hermatikusan buborékba zárva mint a mai gyerekek akiket a nyári szellő se fújhat meg és agyon van körülöttük mosva - fertőtlenítve minden. sokan még a földre se rakják le úgy a gyereket, hogy nincs rajta 6 pulcsi a lakásban mert jaj megfázik ha kúszik a kövön.
8 pont ez az.
Én megkérdeztem anyukámat, hogy mennyit hiányoztam, és azt mondta alig. És nem azért mert sose voltam taknyos 🤷🏼♀️
Akkor még nem olvastam át tüzetesen a szabályzatot, és mindig itthon unatkoztunk a gyerekkel míg náthás volt... aztán lett egy súlyosabb betegsége, és megnéztem hogy mit írnak hány napig kell otthon tartani és akkor láttam hogy mit javasolnak.
Ja és egy lábjegyzet, a Covid miatti otthonmaradás miatt gyengült az immunrendszer, nem találkoztak annyi vírussal és bacival, ezért beteg most mindenki, és a betegségek is erősebbek. Sajnálom, de hogy az iskolában ne legyen folyton náthás vagy influenzás a gyerek, és ne hiányozzon akkor amikor számít, bölcsiben és oviban hagyni kell lebetegedni, és nem óvni a széltől is. Ez van. Minden egyes alkalommal mikor a szervezete legyőzi a betegséget, egy lépéssel elörébb lesz az immunrendszere erősítésében.
A súlyos betegségek elkerülése érdekében tessék oltatni, ha lázas, rossz a kedve, akkor maradjon otthon, ha csorog az orra, meg köhécsel, menjen, adja át és erősítse mindenki immunrendszerét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!