Mennyire tartottátok, hogy a gyermekágyas időszak alatt
pihentek és nem mentek sehova?
Figyelt kérdés
Természetesen szültem, sérülés nélkül, tele vagyok energiával, nagyon nehezemre esik az itthon ülés. Persze, nem túrázni akarok indulni, csak pl a nagyszülőkhöz elmenni hétvégén egy vasárnapi ebédre meg ilyesmi.
Megkaptam egy ismerőstől, hogy ilyenkor itthon kéne pihennem és semmit nem csinálni, csak a babával foglalkozni. A baba most 1 hetes, de mellette van egy 2 éves örökmozgó lányom is. A baba pedig (egyelőre, lekopogom) nagyon nyugodt, csak eszik és alszik.
Én császáros voltam,és első baba,ráadásul anyósom rendes és főzött is nekünk első pár héten,így semmit nem csináltam a babázáson meg a gyógyuláson kívül. De ha te jól viselted és van kedved sétálni,menj nyugodtan,csak ne vidd túlzásba,azért belül neked is regenerálódnod kell. Most még szép idő van, kis séta még jót is fog tenni,a babának is jól esik a levegő. Ne hallgass másra,te érzed mi a jó és mennyit bírsz.
2021. okt. 4. 08:31
2/15 anonim válasza:
Semennyire. Szombat reggel haza engedtek, délután már én mentem bevásárolni, mikor a lányom aludt. Mindent ugyanúgy csináltam, mintha nem szültem volna. Ez a második gyermekem születése után volt, 6 éve. Tele voltam energiával. Pedig volt gátmetszésem is. Ma vagyok 38 hetes a harmadikkal. remélem hasonlóan leszek, mint a második után. Minden jót!
2021. okt. 4. 08:37
3/15 anonim válasza:
Első héten csak egyszer mentünk ki rövid sétára, második héten is csak keveset, aztán harmadik héten már a nagyobb gyerekek mentek oviba, úgyhogy napi kétszer kisebb séta megvolt.
Kisebb sérülésem volt, de a legkíméletesebb szülésem.
2021. okt. 4. 08:40
4/15 anonim válasza:
Az elsővel esélyem sem volt pihenni, mert amint hazaértünk a kórházból letettem a babát és kezdtem pakolni, mert költöztünk.
A második pénteken született, hétfőn kellett visszamennem varratszedése, ahonnan nem egyből hazamentem, hanem vásárolni - ha már annyit utaztam
2021. okt. 4. 08:42
5/15 anonim válasza:
Császáros voltam de amit muszáj volt megcsináltam meg jártam sétálni a kicsivel. Nem éreztem magam rosszul, hogy ne tudtam volna menni és már nem is volt jó bent. Szülés előtt 1 hét kórház utána meg 5 nap. Hát sok volt a bezártság
2021. okt. 4. 08:49
6/15 anonim válasza:
A naggyal tényleg pihentem, nem volt semmi dolgom, otthon döglöttem és nem csináltam semmit, gátvédelemmel szültem, úgyhogy nem voltam varrataim, a 6 hetes kontrollig nem voltak teendőim és a férjem is otthon volt hogy segítsen.
A másodikkal, haha :D Megszületett és már ahogy hazaértünk pár nap múlva vittem a nagyot oviba, játszótérre, 2 héttel rá farsangra kellett készülni, a férjem az új munkahelye miatt nem tudott annyit segíteni, esélyem sem volt az igazi pihenésre, hiába nem volt akkor sem kórházi teendőm. Mindkettő szép volt a maga nemében.
2021. okt. 4. 08:59
7/15 anonim válasza:
6 napja szültem.
Tegnap már csavarogtunk anyáéknál. Ma ismét megyünk, (háziorvos +bevásárlás).
Holnaptól ha az idő engedi, nagy séták.
Van egy 2évesem, nem tudok csak itthon babázni. Illetve nem az a leülök típus vagyok.
2021. okt. 4. 09:17
8/15 anonim válasza:
Teljesen. Császárom volt, örültem, hogy élek.
2021. okt. 4. 09:18
9/15 anonim válasza:
Én is császáros voltam. Hát napi egyszer azért már másnaptól rászántam magam egy kis sétára a ház körül. Egyébként lightosan tettem-vettem olyasmit, amihez nem kellett nagy erő. És szoptatáshoz amúgy is lefeküdtem, sokszor be is aludtam a babával. Olyan egy-két hét után azért már jóval könnyebb volt, de főleg a másodiknál sokáig és elég erősen véreztem, ami visszafogott a túlzott "ugrálástól".
2021. okt. 4. 09:41
10/15 anonim válasza:
Első gyereknél még úgy ahogy tartottam, nem is igazán mentem sehová, de itthon azért csináltam ezt-azt, de volt segítség. Viszont jobban meg is viselt a szülés, a gátsebem is begyulladt. Másodikkal már fittebb voltam a kórházban is, meg a covid miatt már nem jött ki sem a védőnő, sem a gyermekorvos, nekünk kellett bemenni. Amikor hazajöttem a kórházból, pár napra rá még ki is mentem a ház elé sétálni, mert a nagyobbik gyerek szánkózni akart és kivitte az apja. Kicsit én is levegőztem, míg a nagymama vigyázott a picire.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!