Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire tartottátok, hogy a...

Mennyire tartottátok, hogy a gyermekágyas időszak alatt pihentek és nem mentek sehova?

Figyelt kérdés

Természetesen szültem, sérülés nélkül, tele vagyok energiával, nagyon nehezemre esik az itthon ülés. Persze, nem túrázni akarok indulni, csak pl a nagyszülőkhöz elmenni hétvégén egy vasárnapi ebédre meg ilyesmi.

Megkaptam egy ismerőstől, hogy ilyenkor itthon kéne pihennem és semmit nem csinálni, csak a babával foglalkozni. A baba most 1 hetes, de mellette van egy 2 éves örökmozgó lányom is. A baba pedig (egyelőre, lekopogom) nagyon nyugodt, csak eszik és alszik.

2021. okt. 4. 08:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%
Nem hallottam olyan intelemről, hogy ne szabadna kimozdulni hetekig az anyának. Sőt, császármetszés után kifejezetten kell is a finom séta, az összenövések elkerülésére, de sima szülésnél javasolt elkerülni minden túlerőltetést, de a séta nem az. Túrázni még tényleg nem kellene, de rokonoknál ülni simán szabad. Az újszülöttre vonatkozik, hogy néhány hétig ne vigyük zsúfolt helyre, illetve hideg évszak esetén pár hétig csak bent szoktassuk őt a hideg levegőhöz ablak mellett. (Ez egy ajánlás, nem az én véleményem.)
2021. okt. 4. 09:50
 12/15 anonim ***** válasza:
29%

Ez is egy olyan okosság, amit cyak az első gyereknél lehet mondogatni az anyukáknak... Akkor még megteheted, hogy otthon punnyadsz hetekig, de a második babánál már más a helyzet, a nagy nem száradhat a lakásban 6 hétig, vagy ha már nagyobb, az óvoda sem fogja neked házhoz szállítani délután 😂

Nyugodtan menj el a nagyszülőkhöz.

2021. okt. 4. 11:01
 13/15 anonim ***** válasza:
54%

Azért csak óvatosan a pörgéssel gyermekágy alatt, lehet, most bírjátok, de később nehogy visszaüssön.

[link]

2021. okt. 4. 11:11
 14/15 anonim ***** válasza:
73%

Császáros voltam, az első 6hétben mi sem mentünk sehova (vagyis csak 1× varratszedésre, és 1× vittem a babát védőnőhöz) és hozzánk se jött senki

Férjem itthon volt 2hónapot, ő főzött és vitte a háztartást (ragaszkodott hozzá, csoda egy ember). Én pedig csak szoptattam és szoptattam😅

2021. okt. 4. 11:31
 15/15 anonim ***** válasza:
50%

Az elsővel olyan 4 hétig kímeltem magam, amennyire lehetett, tovább nem lehetett, mert a férjemet műtötték, mindent nekem kellett csinálnom.

A másodiknál már a kórházban alig bírtam magammal... 1,5 éves volt akkor a nagyobb, nem tehettem meg, hogy csak pihenek. 2. Héten kertészkedtem is. Nem lett semmi bajom tőle, hogy nem pihentem.

Sógornőm ő 100%osan betartotta. Megkaptam tőle én is, hogy miért nem tartom ezt be. Csak nekem nincs úgy segítségem se, mint neki volt pl.

2021. okt. 4. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!