Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mostani Covid-os időszak...

A mostani Covid-os időszak hatására változni fog a szülők hozzáállása, hogy betegen el lehet-e küldeni a gyerekeket óvodába/iskolába?

Figyelt kérdés
Közvetlen a Covid-ig az volt az általános, hogyha egy gyerek kicsit vagy közepesen beteg, akkor neki még ugyanúgy mennie kell óvodába/iskolába. Emlékszem, én is mindig mentem megfázva, folyamatosan köhögve is, hőemelkedéssel is (kivéve, ha 38°C fölé ment a lázam). Most aki bármi megfázásos tünetet mutat, azt hazazavarják az iskolából, az óvodáknál meg kirakják az udvarra. Tehát most már nem igazán küldenek el otthonról kicsit is betegeskedő gyerekeket. Ennek hosszú távú hatása lesz vajon? Ez meg fog maradni ebben a formában, vagy ahogy enyhül a Covid, ugyanúgy az lesz ilyen téren, mint korábban?

2022. aug. 22. 10:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
13%

Érdekes, miért akkor kezd el beteges lenni egy gyerek amikor közösségbe kerül? Talán addig nem találkozott emberekkel?

Nem normális, ha egy gyerek 3 hetente beteg mert állandóan visszafertőzik egymást.

2022. aug. 23. 08:01
 22/28 anonim ***** válasza:
66%
Ja, az meg a másik, hogy én hiába nem viszem "hülye" szülőként (pedig vinném szívem szerint), ismerve a szabályokat, azért a legtöbb ilyen betegség a tünetek megjelenése ELŐTT már fertőz, szóval oké, hogy otthon van egy hétig, amíg minden létező tünete elmúlik, mire viszem, valaki megint tünetmentesen bent van, aki hordozza a kórokozókat, és két nap múlva ugyanúgy megint elered az orra. Ezeket egyszerűen nem lehet kikerülni, közösségben legalábbis biztosan nem, és ha már bölcsibe/oviba jár a gyerek, akkor ehhez kéne alkalmazkodni, nem ahhoz, hogy most jujj, félünk egy kis orrfolyástól, gyorsan maradjunk otthon havonta 3x egy hétig.
2022. aug. 23. 08:02
 23/28 anonim ***** válasza:
13%
Olvass utána a cseppfertőzésnek. Jóhogy nem már azt mondod, hogy a tünetmentes jobban fertőz, mint a taknyos, tüsszögő, köhögő gyerek. Már értem hogyan fajulhatott el idáig a covid.
2022. aug. 23. 08:05
 24/28 anonim ***** válasza:
11%
Évi max 2 betegség normális, a többi csak felesleges szenvedés az emberek ostobasága miatt.
2022. aug. 23. 08:06
 25/28 anonim ***** válasza:
61%

Tisztában vagyok vele, hogy a köhögő gyerek jobban terjeszti a kórokozókat, de most őszintén, annyira para az, hogy valaki napjában 4x köhint egyet és 10x le kell törölni az orra alatt a taknyot? Nem szenved ettől a gyerek. Annyira nem féltem a sajátomat sem ettől, és bocs, de így nyilván másét sem. Annyiból próbálok odafigyelni, hogy ne terjesszük, ha nálunk van hasonló, mert próbálok más szülőkre is tekintettel lenni, akiknek talán nincs lehetősége otthonról dolgozni, de amúgy kit érdekel, ha kicsit náthás a gyerek? Majd elmúlik. Ennyitől baja nem lesz egy alapvetően egészséges 3 évesnek.

A covid ellen meg van védőoltás, amit ugyan ilyen kicsiknek még nem lehet beadni, de a súlyosabb lefolyás ellen az idősebb gyerekeket már védi, szóval ez pont egy rossz példa.

2022. aug. 23. 08:11
 26/28 anonim ***** válasza:
71%
De ezen át kell esni, mert innenstől fogva közösségben lesz, és nem a suliból kell hiányozni. A betegségeket el kell kapni.
2022. aug. 23. 08:19
 27/28 anonim ***** válasza:
76%
Óvodapedagógus vagyom, azt tudom mondani, hogy sok szülő akkor is elhozza a gyerekét, amikor már nem kellene. Amikor szólok nekik, hogy rosszul van a gyerek, rendszeresen futok bele ezekbe a kifogásokba : “jaj, otthon még nem volt beteg” és társai… Nem mondom, hogy otthon kell tartani egy gyermeket, mert kicsit náthás, de amikor lázas, úgy köhög, hogy majd megfullad, akkor úgy gondolom, hogy tiszteletlenség a többi gyermekkel szemben. Arról nem is beszélve, hogy én is gyakran betegen járok be dolgozni emiatt.
2022. szept. 6. 18:23
 28/28 anonim ***** válasza:

Csak akkor fog változni a szülők hozzáállása, ha nem féltik a gyereket mindentől hanem inkább erősítik az immunrendszerüket. Amúgy egy beteg kisgyereket sem teszünk ki az udvarra. Barom.

A dolgozó szülő pedig ezután is megfogja gondolni hogy tuti hogy ennek a gyereknek itthon kell maradnia.

2023. ápr. 3. 06:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!