A mostani Covid-os időszak hatására változni fog a szülők hozzáállása, hogy betegen el lehet-e küldeni a gyerekeket óvodába/iskolába?
Figyelt kérdés
Közvetlen a Covid-ig az volt az általános, hogyha egy gyerek kicsit vagy közepesen beteg, akkor neki még ugyanúgy mennie kell óvodába/iskolába. Emlékszem, én is mindig mentem megfázva, folyamatosan köhögve is, hőemelkedéssel is (kivéve, ha 38°C fölé ment a lázam). Most aki bármi megfázásos tünetet mutat, azt hazazavarják az iskolából, az óvodáknál meg kirakják az udvarra. Tehát most már nem igazán küldenek el otthonról kicsit is betegeskedő gyerekeket. Ennek hosszú távú hatása lesz vajon? Ez meg fog maradni ebben a formában, vagy ahogy enyhül a Covid, ugyanúgy az lesz ilyen téren, mint korábban?2022. aug. 22. 10:16
11/28 anonim válasza:
Én most is vinném taknyosan-köhécselve, ha nem zavarnának haza a bölcsiből. Amíg jókedvű, aktív, nem igényel orvosságot, extra pihenést, semmit, addig én nem látom értelmét itthon tartani. Persze, mivel nem engedik be az intézménybe, ezért nyilván kénytelen vagyok, de szerintem ezzel neki sem teszek jót és a közösség többi tagja meg nincs jobban védve, hiszen főleg az őszi-téli időszakban kb bármikor bárkitől elkaphatja akárki ezeket a taknyos-köhécselős betegségeket. Lehet megkövezni, de egy sima nátha nem olyan vészes dolog, amitől védeni kéne akár magunkat, akár a gyerekeinket, dolgozni is bemész folydogáló orral. Nyilván a láz, az aluszékonyság, a kedvetlenség az megint más kategória, na meg amikor valami tényleg komoly baja van, de őszintén szólva 1 éve bölcsis a lányom, 2 alkalommal volt itthon tényleg betegen, a többi ~4 hónap (összességében), amit "betegség" címén a lakásban rombolva töltött, az teljesen felesleges elzárás volt, mert semmi baja nem volt azon kívül, hogy folyt az orra. Szóval a szülői hozzáállás- részemről- nem változik, a szabályokhoz nyilván igazodok, de én is emlékszem rá, hogy iskolába is mentem, sőt, ment mindenki, akinek csak annyi baja volt, hogy köhög és folyik az orra. Vittük a százas csomag zsepit, oszt' csókolom, és nem lett ettől egyikünk sem jobban vagy kevésbé beteg.
12/28 anonim válasza:
Taknyosnak sem kell lennie, ha kettőnél többször kifújja az orrát egy nap, már küldik haza :/ szerintem is nagy baromság, mert az immunrendszerük kb. nulla lesz, a szülő a haját tépi és retteg, hogy mikor vágják ki a munkahelyéről. Én vagyok a "szerencsés", home office-os ev., én csak idegbeteg vagyok amiatt, hogy nem tudok dolgozni normálisan, de legalább nem rúgnak ki sehonnan. Csak aludni nem kell ilyenkor éjjel :D
13/28 anonim válasza:
Az, hogy el lehet-e vagy elküldi-e a valóságban két teljesen eltérő dolog. Szerintem egyébként addig, amíg a felnőttek is bemennek betegen dolgozni, addig ez a mentalitás soha nem fog változni. Meg halkan írom azt a tényt is, hogy nem minden szülő teheti meg, hogy otthon marad a beteg gyerekkel és segítség híján kénytelen a beteg, de egyébként elfogadható közérzetű gyerekét betenni közösségbe, máskülönben azt kockáztatja, hogy páros lábbal tessékelik ki az első adandó alkalommal a munkahelyéről.
14/28 anonim válasza:
Szerintem meg ne vállaljon gyereket aki táppénzből éhenhal.
A sok felelőtlen miatt betegszik meg a normálisak gyereke, neki talán nem fontos a munkahelye?
Mindenki csak magával törődik az a baj. A gyerek az utolsó a fontossági sorrendben.
15/28 anonim válasza:
14 nem ez a lényeg. Ezeken a betegségeken át kell esni, és jobb minél előbb. Saját magadnak és a gyereknek ártasz ezzel a sznob hozzá állással.
16/28 anonim válasza:
14-es, sokszor nem arról van szó, hogy a táppénzből éhen hal, hanem, hogy a munkahelyéről kirúgják, ha túl sokat hiányzik.
17/28 anonim válasza:
És azt nem rúgják ki aki amiatt van táppénzen mert a másik beviszi betegen a sajátját? Miért mindig a normálisak szívjanak a felelőtlenek miatt?
Min kell átesni 15? Évente 10-szer az influenzán, csak mert te nem voltál képes normális munkahelyről menni szülni?
18/28 anonim válasza:
Engem nem rúgnak ki emiatt, családbarát cég, otthonról is tudok dolgozni, ha szükséges (most amúgy is csak heti 2x kell bejárni az irodába), mégis inkább bevinném taknyosan. Nem a munkám féltem, hanem egyszerűen ezt nem látom sem felelőtlenségnek, sem ártalmasnak. Na meg nyilván szívesen vagyok együtt a gyerekkel, de ha már a bölcsiből kitiltják, akkor már értelemszerűen nem annyira illendő játszótérre sem levinni, a belvárosi lakásban meg kert nem igazán van, erkély is csak egy kis kilépő, szóval nem mondhatnám, hogy annyira jót tesz a gyereknek is egy egész hétig bezárva lenni az 50 négyzetméterre. És igénye meg nyilván lenne kimenni és aktívnak lenni és játszani, mert egy kis nátha az igazából semmi, attól sem levert, sem fáradákonyabb, sem semmi nem lesz. Gyakran kell az orrát törölni meg este alvás előtt leszívni, hűha, na ezért aztán megéri elzárni a többiektől. Ja, nem. Én objektíven nézve sem látom, hogy az bármelyik gyerek érdekét szolgálja, hogy ilyenkor is hazaküldik, az a szülő meg, aki ilyenkor tényleg táppénzre kényszerül, mert a munkája nem olyan szerencsés, mint pl nekem, hogy otthonról is végezhető (már amennyire végezhető egy eleven náthás kisgyerek mellett, ugyebár), az meg főleg megszívja, igen. Ha egy nátháért nem küldenék haza az én gyerekem sem, akkor azét se küldenék haza, akire ferde szemmel néznek a sok hiányzás miatt.
19/28 anonim válasza:
De ha nem vinné a hülye sem betegen a gyereket akkor mindenki kevesebbszer lenne beteg és mindenkinek megmarad a munkahelye. Ezt kéne felfogni.
20/28 anonim válasza:
De nem ezen múlik, mert egy náthát/influenzát a szülő is simán hazavisz a munkahelyéről, a boltban elkapja a gyerek, az utcán elmegy mellette valaki aki pont akkor tüsszent, a játszótéren megnyal valamit más után, satöbbisatöbbi, szóval akárhol elkaphatja, nem ezen múlik, hogy viszi-e bölcsibe a "hülye" szülő. És de, egy kicsi gyerek bizony sokszor lesz beteg, mert az immunrendszere most fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!