Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kis korkülönbségnél mi a...

Kis korkülönbségnél mi a jobb, ha a nagyobb már intézménybe jár vagy ha otthon van mindkettő?

Figyelt kérdés

Második babán gondolkozunk, 2-3,5 év korkülönbséget szeretnénk.

Szerintetek hogy jobb be célozni, úgy, hogy otthon legyen még a nagy (2-3 éves) vagy bölcsibe/oviba járjon (2,5-3,5 éves)?

Először azt gondoltam könnyebb ha már bölcsibe/oviba jár, és egyszerre csak egy van otthon, de aztán belegondpltam, hogy korán kelni, hóban, esőben, fagyban is 2 kisgyereket hozni-vinni, a nagy hazahozza a betegségeket.. Lehet mégis egyszerűbb otthon kialakítani inkább 2 egészséges gyerekkel egy napirendet?

Akinek van tapasztalata, hogy lenne jobb?

okt. 3. 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%

4 hetes a pici, 2,5 éves a nagy. Jövő szeptemberig itthon lesznek mindketten.

Piszkosul nehéz egyelőre, de nekem nehezebb lenne ez az időszak, ha reggel ébreszteni kéne, vinni a nagyot, betegen ápolni, stb., így mi tudatosan döntöttünk emellett. A reggelek alakulnak mellesleg mindig a legnehezebben, leglassabban, egyszerre kelnek, a pici szopizna, de a nagynak segíteni kéne öltözni, reggelizni, stb. Így, hogy nem megyünk sehova, nem zavar, ha elúszik a nap.

Egy barátnőméknél most 3,5 éves, ovis a nagy, most kezdte. 2,5 hónapos a pici. Nagyon nehezen ment a beszokás is és kb. egy kezemen megtudom számolni mennyit járt a nagy oviba. Küzdenek.

Szerintem összességében mindkét verzió iszonyat nehéz, csak máshogy nehéz. Ha tippet kéne adnom, akkor annyit javasolnék, hogy ha lehet a szülés és az intézmény kezdés semmiképpen ne essen egybe egy-két hónapon belülre. Az borzasztó nehéz lehet a nagynak és a szülőknek is.

okt. 3. 10:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a nagyobbikom kezdte az ovit, a kicsi akkor volt fél éves. Így előtte tök jól kialakult egy kis rutin, a nagy sem érezte, hogy azért megy oviba mert tesója született. :)

Bár mi ennyire nem terveztük meg, hogy mégis mikorra legyen, de szerintem ez így vissza gondolva tök jó volt minden téren. De! Nálunk is voltak nehéz időszakok, nem mondom, hogy nem. Sőt, nagyon kemény időszakok is, de az idő telik, azóta intézménybe járnak.

Szép volt nagyon a babás kisgyermekes időszak. Szóval éljen a kis kor különbség.:)

okt. 3. 13:54
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Amúgy meg ami a betegségeket illeti, a nagy úgyis haza viszi amit haza 'kell', és így ahogy gondolod, nem mindegy, hogy egy újszülött nulla immunrendszerrel, vagy egy nagyobbacska baba veszi be ezeket.
okt. 3. 13:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Tökmindegy, ami van, azt fogjátok megoldani :D
okt. 3. 14:06
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
2.5 év van köztük. 3 évesen kezdte a nagy az ovit, addig itthon volt velünk. Akkor is csak ebédig és jött haza. Nem adtam volna bölcsibe semmiképp, amíg itthon vagyok.
okt. 3. 16:57
 6/11 A kérdező kommentje:
És a terhesség végét hogy bírtátok egy 2-2,5 évessel? Nekem még ez egy kis félelmem.
okt. 3. 17:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Simán :)

5$

okt. 3. 19:07
 8/11 anonim ***** válasza:
79%

Én a végére nehezen, de én sokat is híztam és így nehezebb volt.

Meg pl olyan apróságok amik idő közben talán nektek is jól jön, ha sokat fogtok sétálni, a babakocsira lehet venni univerzális testvér fellépőt. Mert azért egy 2,5 éves kisgyerek is elfárad. 1x cipeltem csak haza kézbe plusz toltam a babakocsit. Szuper volt 😀

Amúgy meg hajrá és no para. Jó lesz az hidd el. ❤️👍

okt. 3. 19:37
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha otthon van mindkettő. Nem kell időre hozni-vinni a nagyot, aki amúgy nem hozza haza a vírusokat minden második héten így. Nálunk 21 hónap a korkülönbség, a kicsi 1,5 éves koráig otthon voltunk, utána oviköteles lett a nagy.
okt. 3. 20:37
 10/11 A kérdező kommentje:
Nekem az első őszi, szóval csak majdnem 4 évesen lesz oviköteles. Itt van hely az ovikban, úgyhogy rajtam áll majd, hogy mikor megy.
okt. 3. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!