Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lenne az...

Szerintetek mi lenne az ideális korkülönbség 3 gyerek esetén?

Figyelt kérdés
Ha az első és a második gyerek között 2,5 év van, a harmadikat hány évre rá lenne "ideális" vállalni? Esetleg írnátok pár érvet is, miért? Ez egy szubjektív dolog, tehát minden a korkülönbségre vonatkozó vélemény hasznos nekem, de azt kérlek ne írjátok, hogy "nekem nem kéne harmadik", mert az most nem releváns itt. Tegyük fel az anyagiak és minden más tárgyi feltétel adott, azzal már nem kell foglalkozni.
ma 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez rengeteg dologtól függ, ti mit szeretnétek, milyenek a tesók. Ismerek olyat akinél 9 év különbség van a középső és a kicsi között, de a nagyok szeretnek a kicsivel lenni. Játszani már nem tudnak együtt, de kívülről úgy tűnik jól megvannak, máshol meg 2 év korkülönbséggel se tudnak jól ellenni egymással.
ma 10:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Nálunk 21 hónap van a két kisebbik között. Nem, nem volt ideális az elején, nem is ez volt a terv, csak sürgetett az idő, a 2 és hn sokkal kényelmesebb volt annó. De az meg tök jó, hogy lehetett őket közös programokra hurcolni, meg együtt jártak oviba, most meg hobbijuk is van közös.

Fun fact, most pl kiderült, hogy tiszta praktikus, hogy a nagy 9. osztályos, a kicsi meg 5.-es, mert ugyanazt tanulják töriből, és meg tudják egymással dumálni. :))))

ma 10:37
 3/4 anonim ***** válasza:
55%

Erre nincs jó válasz.

SZERINTEM!!!

a kis különbségre teszem a voksom.

Mi 4en vagyunk tesók. 5-5-5 év különbséggel. Rengeteg. Anyámnak gyakorlatilag volt 4 egyke gyereke. Sosem játszottunk együtt, sosem voltak közös dolgaink. Semelyikünknek a másikkal. Felnőttünk, a kötelező kapcsolattartás megvan, de ennyi.

Nekem a gyerekeim 2-2évenként jöttek. Szinte együtt nőttek fel, iszonyú erős a kötelék. Igaz még hosszútávú tapasztalat nincs, 2-4-6 évesek. De ha újrakezdhetném is így csinálnám.

A környezetemben is ezt látom. A nagyobb különbség negatív hatással van a testvéri kapcsolatokra.

De ismétlem, ez csak az én meglátásom, az én véleményem.

ma 11:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Erre nincs konkrét válasz, és a későbbi kapcsolat sem hiszem, hogy csak a korkülönbségtől függ.

Nekem az első és a második között 7 év van, majd a harmadik 2 évre rá született. Az rohadt nehéz időszak volt a 2 kicsivel.

Olyan szempontból viszont jó, hogy tényleg összeszoktak, tudnak együtt játszani.

De a második már az elsővel is jól elvan.

15, 8 és 6 évesek (3 lány.)

És 2-3 hét múlva születik a negyedik (fiú).

Igen, ez így nagy korkülönbség lesz, de én nem voltam az a nagy tervezgetős, hogy mindent konkrétan megtervezni…

Barátnőm ilyen, azt mentek a rinyák, hogy nem a terv szerint alakul valami, meg miért nem esik már teherbe….

ma 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!