Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki szándékosan...

Van itt olyan, aki szándékosan kis korkülönbséggel vállalt gyereket? Megbánta?

Figyelt kérdés
Pont a nagy 1.születésnapján teszteltem pozitívat, így 1,8 év lesz köztük. Van bennem félelem, hogy milyen lesz majd két kicsivel, de közben várom is, hogy milyen jó lesz mikor már összeszoknak. Sokan mondják, hogy az első év maga a pokol, de van, aki biztat inkább, hogy jobb a kis korkülönbség. Írnátok saját tapasztalatot? Mi azért akartuk így, mert már nem vagyunk fiatalok, de minden szitu érdekel.
tegnap 15:10
1 2
 1/15 babyboom567 ***** válasza:
64%

Már ha összeszoknak.Számomra ez a helyzet egy nagyon durva rémálom lett volna, az ÉN GYEREKEMMEL.(az én férjemmel,és az én helyzetemben).

De ismerek olyat aki ikrekre vállalt rá ,kis korkülönbséggel harmadik gyereket.

tegnap 15:23
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Hat én azokkal értek egyet akik azt mondják ez maga lesz a pokol
tegnap 15:32
 3/15 anonim ***** válasza:
82%

Jelen, pont olyan korkülönbséggel, mint nálatok lesz. Ráadásul az első kifejezetten nehéz eset gyerek, de még ez sem tántorított el minket az eredeti elképzelésünktől. Nyilván nehéz (és nem csak az első év, sőt...), de számomra sokkal élvezetesebb a gyereknevelés, mióta ketten vannak és abszolút nem csinálnám másképp. Számomra már csak személyes tapasztalásból kiindulva sem volt vonzó a nagy korkülönbség és azt sem akartam, hogy mikor már van egy viszonylag önálló, értelmes, beszélgető, szobatiszta "nagyom", visszakerüljek a startvonalra és kezdhessek megint mindent elölről. Szuper, hogy szinte egykorúak, hasonló dolgok érdeklik őket, hogy kb egyszerre ovisok, sulisok, stb.

Egyébként a jó tesóság teljesen személyiség-, és nevelésfüggő, nem számít a korkülönbség, CSAK emiatt nem érdemes hamar vállalni.

tegnap 15:36
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Az egyik tesóm megbánta az alig 1 év korkülönbséget. Reggeltől estig vinnyogtak, tépték és verték egymást, minden apró szaron marakodtak. Kb. 10-11 éves korukig ez ment.
tegnap 15:47
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

5 hónapos sem volt a nagy, amikor úgy döntöttük, jöhet a második. 13 hónap van köztük, életem legjobb döntése volt így alakítani. Nagyon hamar hasonló érdeklődési köreik lettek, közösek a barátaik, nincs az, hogy a nagynak ciki lenne, ha ott van a kicsi, vagy hogy túl kicsi lenne a fiatalabb valamihez, ami a nagynak már korban passzol (játék, program, mese). Nekem az eleje nem volt nehéz, gyorsan kialakult a napirendünk, összeigazítottam őket, így bőven volt idő magamra is. A dackorszak kemény volt, de se előtte, se utána nem volt semmi gond.

Sosem csinálnám másképp és csak azért nem lesz 3., mert neki már nem tudnám megadni ugyanilyen korkülönbséggel a tesót.

tegnap 15:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak terhes vagyok a 2.kal, de nálunk 18 hónap korkülönbség lesz. Direkt vállaltuk így. Nem akarom én sem újrakezdeni, mikor már vidzonylag önálló a nagy. Inkább egyszerre túl vagyok a nehezén. Amúgy első kisfiúnk rendkívül szociális, neki kell is társaság, keresi is.

Ezenkívül munka miatt sem akartam azt, hogy visszamegydk 6 hónapra vagy 1 évre dolgozni aztán megint itthon vagyok a picivel. Amúgy minden korkülönbségnek meg van a maga előnye és hátránya is. A kis korkülönbség nehezebb, de hosszabb távon megéri szerintem. Viszont abszolút megértem, aki nem vállalja be.

tegnap 15:52
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
21 hónap lett a 2. és a 3. között, félig-meddig szándékosan, ha nem félek, hogy a csődbement cég miatt nem kapok gyedet, kicsit vártunk volna még. Egyáltalán nem bántam meg, de az első évére a kicsinek nem nagyon emlékszem. :D A pokol szót nem használnám, de marha fárasztó volt, egy borzalmasan akaratos dacos kis boszorkány és egy matrica korababa páros. Most már kiskamasz mindkettő, hol ölik egymást, hol konstruktívan játszanak, közösen járnak programokra. A nagy meg a kicsi között is csak 4 és fél év van, én örülök, hogy ilyen kicsi a korkülönbség közöttük.
tegnap 15:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi is úgy indultunk neki, hogy az első szülinapján a nagynak lett pozitív a teszt. De azt a babát elvesztettük.

Így 2,5 év különbséggel lett gyerekünk.

Nekem az első fél év kifejezetten könnyű volt. A következő félév egy fokkal nehezebb.

Aztán a kicsi 1 éves kora körül "elromlott".

0-24ben hiszti, sírás, ordítás. Semmi nem tetszik sosem neki. Ha kérek valamit, az ellenkezőjét csinálja. Egyedül levegőtvenni is képtelen. Emellett éjjel 4-5x kel.

Na ez 2 éves koráig még tűrhető volt. Viszont akkor mellé bejött, hogy visszamentem dolgozni, ő meg bölcsibe. Úgyhogy a 2-3év közti időszaka maga volt a pokol.

A naggyal sosem volt semmi problémám. Pontosabban az, hogy a kicsi elvette minden időm/figyelmem tőle.

Most ovis mind a 2. Egy csoportba is járnak. Imádják egymást. A kicsi pedig elkezdett javulni úgy érzem.

Szóval lesznek nehéz időszakok, ez holtbiztos.

De én ha újrakezdeném sem csinálnám másképpen.

tegnap 16:06
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 1 év és 22 hónap a korkülönbség.

Egyelőre két és fél hét távlatáról tudok nyilatkozni, ami nem sok :)

De a kisfiam eddig nagyon örül a hugicájának, sokat bújik hozzá, simogatja, keresi.

Persze vannak nehéz pillanatok, amikor elaltatom az egyiket és rögtön utána ébred a másik, vagy éjszaka volt, hogy a kislányom felébresztette a bátyust aki hajnal 2-től 4-ig nyűglődött az férjem mellett, én meg a hugival nyűglődtem a kanapén.

Van, hogy a kisfiamból előjön az érzelmeit még szabályozni nem tudó 23 hónapos, és hirtelen odacsap a tesójának, vagy a játék hevében nekem ront miközben szoptatok és véletlenül megüti a picit.

Még mi is tanuljuk a 2 kisgyerekes család dinamikát.

Ha a férjem nem lenne itthon ebben a hónapban, lehet nem látnám ennyire cukinak és rózsaszínnek az elmúlt napokat.

Szinte minden reggel kivonulnak a kisfiammal mesét olvasni, hogy a pici meg én tudjunk aludni. Ha jó éjszakám volt akkor én viszem ki a kisfiam, hogy a férjem tudjon aludni.

Szóval egyelőre nálunk minden egy viszonylag normális mederben folyik, amit nyílván megnehezít egy teljesen átlagos 2,5 hetes csecsemő.

tegnap 16:17
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

A kilences vagyok, egyébként mi is azért vállaltuk így a kistesót, mert már 35 éves vagyok, szeretnék visszamenni dolgozni is.

S nálam alap, hogy egy munkahelyen 2-3 vagy több évet eltöltsek, nem lett volna pofám ahhoz, hogy par hónap után bejelentsem, hogy terhes vagyok.

De ha meg tartom magam az elveimhez akkor közel 40 évesen kellett volna kistesót vállalni, ami nekem már nem fér bele. Az sem lett volna biztos, hogy gyorsan összejött volna. Szóval a lehetőségeinkhez mérten a legjobb döntést hoztuk meg.

tegnap 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!