Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A traumatikus szülésben...

A traumatikus szülésben részesült anyukák tényleg minden évben szoronganak a gyerekük születésnapján?

Figyelt kérdés

Ma olvastam egy angol forrást az interneten, ami lefordítva így szól:

"Sose ismerték el, hogy a gyerekek születésnapja gyakran egy rendkívül traumatikus napra emlékeztet az anyák számára, mégis mosolyogniuk kell és meg kell ünnepelni őket, mert ha nem így tesznek, önző vagy rossz anyáknak tekintik őket."

Van köztetek olyan, akinek traumatikus szülése volt? Ha igen, ti is így éreztek?

tegnap 21:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Nem, ez csak mese.
tegnap 21:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem traumatikus volt.

Minden szülinapon eszembe jut. Megbeszéljük,ennyi. Örülök,hogy nem lett nagyobb baj (velem,a baba jól volt).

tegnap 21:33
 3/11 anonim ***** válasza:
85%

A kulcsszó: "gyakran". Vagyis van (lehet) ilyen is.

Nekem nem volt traumatikus maga a szülésem, de a megelőző 3 nap kicsit igen, és minden évben újraélem lélekben. Nem szorongok tőle, de nem is kellemes. De sokkal erősebb az érzés, hogy mennyire szeretem a gyerekemet, és a születésnapja mindig nagyon megható nekem (4,5 éves).

tegnap 21:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis. Életem leghorrorisztikusabb napja volt a sürgős császárom, szerintem emiatt nem is lesz több gyerekem :( a születésnapja mégis a legszebb nap a számomra minden évben, imádom. ❤️
tegnap 21:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Amikor még nagyon friss volt az élmény, minden héten eszembe jutott aznap, hogy min mentem keresztül, volt, hogy hányingerem is volt. A szülinapjáig helyre tettem magamban a dolgot. De mégegyszer nem csinálnám végig, nem lesz testvére.
tegnap 21:47
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
Senkinek sem ismerős a kérdező?
tegnap 21:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Fiam 29 hetre szuletett egy nagy gyulladassal. Par napig azt se tudtuk hogy eletbe marad e. Szuletes napjan halas vagyok hogy itt van velem :)
tegnap 21:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb gyerekem első szülinapján sírtam, annyira előtörtek a rossz élmények és meg is voltam hatódva, hogy már egy éves. Azóta márcsak a meghatódás marad. Én valamiért mindkét gyerekem szülinapján elérzékenyülök, mert iszonyat felerősödik az érzés, hogy ez a MI napunk. Az ő születésnapjuk persze, az övék a főszerep, de én azért csendben magammal is koccintok egyet. :D Nekem ez traumától független, amúgyis tiszta csöpögős vagyok amióta gyerekeink vannak. (Az első szülésemet traumának éltem meg, a második tök oké volt.)
tegnap 22:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtatok, jó volt pozitív tapasztalatokat olvasni. 🤗
tegnap 22:28
 10/11 anonim ***** válasza:
Igaz nekem nem volt kifejezetten traumatikus (mondjuk jónak se mondanám, sürgősségi császár lett, ami kicsit megviselt), de csak az első szülinapon gondoltam magára a szülesre, akkor még egész élénken élt bennem. Még arra is gondoltam hogy szívesen visszamennék, megnézni ahol voltam, gondolom a feldolgozás részeként. De a masodik szülinapob már alig jutott eszembe, onnantol meg mar csak a gyerek szülinapja a nap, az emlékek halványulnak.
tegnap 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!