Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kaphat ilyen tortát a születés...

Kaphat ilyen tortát a születésnapjára?

Figyelt kérdés
Gyermekünk első születésnapjára fraisier tortát szeretnénk rendelni ( aki nem ismerné, ez egy vaníliás epertorta). Tudom, hogy egy éves kortól lehet epret adni. Elég érzékeny, hozzátáplálásnál sok gondunk volt a kiütésekkel (barack, zeller). Tudom, hogy egy nem olyan, hogy az első szülinap előtt egy nappal nég allergizál az eper, a szülinapon már nem, de vannak kétségeim, hogy ilyen előzményekkel nem e lesz gond. Mit gondoltok?
okt. 14. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Te gyereked, Te ismered. Mivel azt írod elég érzékeny, én nem erőltetném.
okt. 14. 19:47
 2/11 kürtőskalácska ***** válasza:
100%
Inkább olyasmit csináljatok neki amire tutifix,hogy nem allergiás és nincs tőle baja
okt. 14. 19:49
 3/11 anonim ***** válasza:
23%
Az eperrel jó sok káros vegyianyagot viszel be sajnos, ha csak nem valami hiperszuper hű de bio. De gondolom nem. A fentiek és az előéletetek tükrében én nem biztos, hogy ilyen tortával örvendeztetném meg a családot. Nem tagadom, hogy nem ismerem az említett tortát, bár biztos finom, így megkérdezem, hogy nem lehet-e más gyümölccsel elkészíteni?
okt. 14. 19:53
 4/11 anonim ***** válasza:
80%

Az űj 2017-es európai ajánlás szerint az allergéneket ponthogy 1 éves kor előtt kell bevezetni, pont ez csökkenti az allergia kockázatát.

Vezesd be neki most az epret, aztán ha nem lesz tőle probléma, akkor mehet az eper torta.

okt. 14. 19:57
 5/11 anonim ***** válasza:
73%
Nyugodtan adhatsz neki epret 6 hónapos kortól. lényeg az hogy figyeld. Ha érzékeny úgyis észreveszed még aznap.
okt. 14. 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az uj ajanlas szerint mar koran be kell vezetni az allergeneket. Nekem a vedono ugy mondta, hogy meg 8 honapos kora elott kapja 🤷‍♀️

6,5 hosan kapott eloszor a kisfiam epret.

Amugy meg adj neki most, ha mar ilyen sokaig huztad feleslegesen, ne akkor kapjon eloszor es csokolom.

okt. 14. 20:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Az eper egy agyon vegyszerezett gyümölcs. Az én lányomnak a piacon vásarolt epertől es a bio epres gyümölcspüretől nincs semmi baja, de bármiféle "gyári" eper (nem bio eper gyümölcspüre, gyümölcslé, tartósított epres sütemény) kiütést okoz nála. Szóval az hogy allergén, az egy dolog, a kezelése, termesztése meg egy másik. Nalunk raadasul semmi más allergia vagy erzékenység nincs.
okt. 14. 21:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Így van, ahogy már írták, az allergéneket 1 éves kor ELŐTT kell. Más kérdés, hogy én ilyen előzményekkel nem pont a szülinapját választanám kísérletezésre. Aznap konkrétan semmi újat nem adnék neki, csak olyat, amit már evett és nem volt gond. Vezesd be most.

(Én is eper allergiás gyerek voltam.)

okt. 14. 21:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szülinapon én sem kíserleteznék. Minimum előtte pár nappal kóstoltatnám, ha annyira szeretném azt a tortát.
okt. 14. 22:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
6 honapos kortol adhato az eper.
okt. 15. 02:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!