Rosszul adagotam a gyógyszert. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Felváltva adtam 2 óránként 2 különböző hatóanyagú lázcsillapítót. Azért kettőt, mert régen volt màr lázas és elfelejtettem, hogy az orvos azt mondta, hogy 2 óránként szabad ugyan, de 3 különböző hatóanyagút. Ez tegnapelőtt volt, ma már nem kapott semmit, mert jól volt. 3,5 eves.dec. 13. 22:19
11/18 anonim válasza:
Bocsi de miért következne logikusan ebből, hogy vigyed e orvoshoz? Senki nem értette így. Akkor miért nem azt írod ki?
Nem vinnem orvoshoz.
12/18 A kérdező kommentje:
Egyébként jobban ki akartam fejteni, de olyan ideges voltam, hogy ennyi jött. Viszont nem gondoltam, hogy ebbe az egy mondatba köttök bele. :D
dec. 14. 09:31
13/18 anonim válasza:
Milyen gyógyszer volt az?? Az én 3,5 évesemnek is most volt tüdőgyulladása, 39,5°-os láza, de ahogy beadtam neki a gyógyszert, már 15 perc múlva ment is lejjebb. Igaz, hogy 37,5 alá nem ment napokig, de akkor is csak 6-8 óránként adtam neki a lázcsillapítót.
14/18 anonim válasza:
Egyébként rá is van írva a gyógyszerek tájékoztatójára az adagolási útmutató, ami nem azt jelenti, hogy pl.6 óra múlva adható ugyanez a fajta és addig még két másik! Hanem hogy addig egyáltalán nem kellene beadni neki mást. Sajnos súlyos máj- és vese károsodást okozhat az enyhe túladagolás.
Máskor ha nem megy le a láza, hívd az orvost inkább.
15/18 A kérdező kommentje:
Nurofen és flamborin csepp. Végül felhívtam a mentőket (csak tájékoztatásért), majd a Heim Pál toxikológiára is bementünk. Pont azért, mert én is ezeket olvastam, amit te is írtál. Mindkétszer ugyanazt mondták: szervkárosodása minimum 5 nap túladagolástól lehetséges, abban a mennyiségben mérve, amit én adtam neki. És egyébként a Heim Pálban is mondták ezt a 3 gyógyszer/2 óránkénti dolgot.
dec. 16. 21:47
16/18 anonim válasza:
Jól tetted hogy beszéltél velük!
De ezt most nem értem akkor: 2 óránként adható szerintük 3 különböző hatóanyagú gyógyszer? Viszont 5 nap alatt májkárosodást okoz?
Nekem a patikában a Dolo-Willt ajánlották, és az bevált. Tényleg pillanatok alatt leviszi a lázat.
17/18 A kérdező kommentje:
Nem a különböző hatóanyagú gyógyszerek mennyiségével van a baj, hanem az azonos hatóanyagúéval. Tehát nem a gyógyszer volt a sok, hanem az azonos hatóanyag ilyen rövid időn belül.
dec. 17. 12:58
18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, mindenképp kipróbálom!
dec. 17. 13:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!