Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van még aki kikészült mindenho...

Van még aki kikészült mindenhogyan gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Picsogni jöttem és tanácsot kérni, szóval ha nem érdekel, kérlek hagyd figyelmen kívül a kérdésem. :) köszönöm!!

1 éves a lányom, és úgy érzem most készültem ki teljesen idegileg, mentálisan, fizikailag, mindenhogyan.

Szerettük volna ezt a babát a férjemmel, tehát nem véletlen baba egyáltalán, nehezen jött össze nehéz terhességem volt.

Mikor megszületett a kórházban is adódtak problémák. Aztán 4 hónapig hasfájós volt és nem tudott székelni magában. Aztán oltást kapott, és beteg lett utánna durván. Aztán a hozzátáplálással újjabb hasfájás, aztán a fogakkal kinlódtunk és a mozgásfejlődéssel. Most pedig 1 éves , úgyszintén beteg volt, oltást is kapott, foga is jön, és beindult nála a mozgásfejlődés és rájött hogy van saját akarata. Na most, hetek óta nem alszom sem éjjel sem nappal csak 1-2 órát egyhuzamban. Ezen kívül most azzal játszik a lányom hogy ülve próbálja felemelni a lábát hátha sikerül (amit a mamája mutatott neki, a hülyeséget persze hamarabb megtanulja az én gyerkőcöm is), és állandó figyelmet igényel most a kis "játékával" mert folyton eldől és koppan a buksija ami persze nem jó szóval igyekszem rá vigyázni. Próbáltam kipárnázni de odébb mászik és folytatja, próbáltam szépen magyarázni, nem érti, vagy ha érti is nem akarja hogy úgy legyen ahogy én akarom.. Persze ez egy időszak és vége lesz. Na de én addig kifingok.. magyarán. Ezen kívül most pár falatot hajlandó enni egyszerre mert jobban érdekli hetek ota a mászkálás mint az evés, próbál felállni, örülök neki, de az evés rovására megy ami a betegség és a foga miatt amúgysem volt egy nagy valami, de most még annyit se eszik. Kb 80 senti és 9 kiló. (Magas lesz valószínűleg a férjem génjeit örökölve), az evésen kívül rá megy az ivásra is, mert nem érdekli. Illetve egy kis ideje katasztrófa az evés is mert mindent csinál az etetőszékben csak nem eszik. Dobigál, üti az etetőszéket, forgolódik, csapkod, nem hajlandó még inni se magától! Fogalmam nincs mi ez a nagy fordulat nála de kikészülök. Régebben már szépen ivott, evett magától darabost. Most hajlandó még a víztől is orditva fulldoklani mert éppen nem hagyom hogy játsszon. Csúnya ilyet mondani, és talán hihetetlen is, de hihetetlenül tényleg hisztis és akaratos lett a lányom amit fogalmam nincs hogyan kezeljek, sőtt azt sem tudom mi okozza ezt nála vagy ez normális-e. Próbáltam szépen, próbáltam játékosan, próbáltam higgadtan, próbáltam határozottan, próbáltam hangosabban (nem ordítva és nem ütöttem meg sosem, csak hangosabban hogy vegye a lapot), na ezekből semmi nem működik mert felhúzza az orrát mint egy kis "malac" dacból és aztán kikacag. Fogalmam nincs mit csináljak. Látom az ismerőseimnek a babái kis nyugodtak, játszanak, barátságosak, az enyém ha meg nem akar valamit olyan hisztérikát levág hogy majdmegfullad a saját nyálától. Azt nem is kell mondani szerintem hogy ez megy rá a házasságunkra is és az egészségemre is. Odáig jutottam sajnos hogy már szaladva pisilek mert ha nem vagyok a közelébe hajlamos megütni magát vagy dacból magára hívni a figyelmet hogy foglalkozzak vele. Pedig nem kapattam el sosem. Játszott magában is szépen még 1-2 hónapja, elvolt, evett, ivott, kis cukibaba volt, most meg mintha nem is az enyém lenne vagy megszállta volna valami. Légyszives adjatok valami tanácsot mert így ki fogok dőlni teljesen idegileg is, fizikailag is, mentálisan, mindenhogy. Köszönöm ha végig olvasod. ☺️

dec. 13. 13:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Először is, köszönöm hogy
dec. 13. 19:18
 12/16 A kérdező kommentje:

Na.. elküldtem véletlen. 😂

Szóval, először is köszönöm hogy nem küldtetek el melegebb éghajlatra amiért így érzek most. Másodszor megpróbálom megfogadni hogy ne feszüljek rá ennyire ... Az evés .. biztosan eszik amennyi neki kell mert nem nyűgös játék közben, csak aggódom mert nekem irtó kevésnek tűnik, az ivással inkább van gond, mert ha nem iszik elég folyadékot egyből székrekedése van.. de valahogy megpróbálom megoldani, esetleg játszva azt is hogy ne hiszti legyen a végén. A férjemen kívül segítségem nincs, de megpróbálok valahogy egy kis "énidőt" szerezni. :)

dec. 13. 19:21
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Probald ki a felespoharat, mi koccintottunk is es akkor abbol szivesenben ivott.

Es ha vizes lesz, ne felj tole, csak oltoztesd at. En eleinte tartottam neki a poharat, de meg ugyis magara boritotta azt a kicsit is, ami benne volt.

Nem baj; elobb-utobb kialakult.

dec. 13. 19:26
 14/16 anonim ***** válasza:
69%
13 honaposan kezdett el mennyiseget enni mindket gyerekem, elotte csak 1-1 falatot, de ez teljesen rendben is van, ezert is hivjak hozzataplalasnak (eredetileg melletaplalas volt). Mar az egyik ovis, masik iskolas :)
dec. 13. 20:52
 15/16 anonim ***** válasza:
Van egy 2,5 évesem és egy 3 hónaposom itthon. Gondolhatod. :) Imádom őket, de a 2,5 évesnél most robbant be úgy igazán a dackorszak, mindenre az a válasza, hogy nem és már meg is magyarázza. Délután 3-4 óra felé már úgy érzem, hogy mégegy nem és megverem... :D Persze nem teszem, de durva idegállapotba tud hozni az egésznapos könyörgés és agyalás, hogy hogy mondjam neki, hogy együttműködő legyen, hogy tereljem, hogy észrevétlenül, játékosan megcsinálja, amit kérek (jah, olvastam könyvet, hogy hogy kéne, de ez kemény agymunka ámi szintén leszív...). Kérlek szépen én úgy viselem, hogy van heti 2x2 órám fixen gyerekek nélkül. Addig a férjemé, vagy bébiszitteré a feladat, illetve segítséget kérek. Jelzem a szüleimnek, hogy kipurcantunk (kb. havonta egyszer van ilyen) és akkor megbeszéljük, hogy mi visszük a gyerekeket vidékre, vagy ők jönnek hozzánk és vigyáznak rájuk egy fél napot, amíg mi kicsit töltődünk a férjemmel. Utána mintha kicseréltek volna. :)
dec. 14. 09:15
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen, az nagy segítség lenne ha valaki vállalná heti akár 1-2 órára is, de a férjemen kívül nincs senki igazából, rá meg nem hárithatom állandóan. Segít amíg elvégzem az itthoni dolgom, ezzel nincs is gond. Csak hogy más igazából nincs. Vannak körülöttünk családtagok (kevés),barátok, de fura módon mindenkinek mindig dolga van. A legrosszabb, hogy mikor terhes voltam azt mondta mindenki hogy "itt leszünk, segítünk", ahogy a pici megszületett, mintha eltűntek volna kb. Magától senki nem ajánlja fel, ha én kérem dolga van mindenkinek. Milyen érdekes. :) pedig egy rossz szóval nem illettem soha senkit, a lányom se a világ legrosszabb gyereke, szóval szerintem simán elmaradt másnál a babázhatnék..
dec. 15. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!