Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves gyereknek mennyit...

2 éves gyereknek mennyit adtok pürés eteleket? Gabonapepek gyümölccsel, vagy tejbegríz? Naponta? Vagy nekik inkább darabosakat kellene adni mindig? Vegulis mi is eszünk püréket, főzeléket felnőttkent.

Figyelt kérdés
dec. 7. 11:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
72%

"Gabona, rizspep, az a dobozos, ilyenkor gáz még adni neki?"

Ilyeneket nálunk az autista gyerekem kapott 2 évesen is, mert a darabossal gondjai voltak.

A neurotipikusan fejlődő testvére egyáltalán nem kapott ilyet, nem volt szüksége rá. 2 évesen rég "felnőtt" ételt evett mindenféle szükségtelen darabolás, összenyomkodás nélkül.

dec. 7. 14:33
 12/25 anonim ***** válasza:
73%

2,5 éves a fiam. Már nagyon régóta azt eszi, amit mi. És mivel mi nem eszünk ilyeneket, így ő sem.

Tejbegrízt kb.havi 1x, a férjem imádja. De a gyerek nem is nagyon eszik belőle.

Nem vágom fel neki az ételt, max.nagyobb darabokra. Pl.a kenyeret ketté szoktam vágni neki.

De ő keni meg már, meg próbálkozik elvágni is a műanyag késsel. Nem is emlékszem, mikor falatkáztunk utoljára. De nem mostanában volt. :D

15 hónaposan már egyedül evett kanállal, meg próbálkozott a villával is, onnantól azért jórészt önállóan evett.

dec. 7. 14:44
 13/25 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem sokkal-sokkal jobb ha a 2 éves gabonapépet kap gyümölccsel (aki a cukorral jön, vannak cukormentes natúr gabona pépek), mintha parizeres kenyeret enne. Igen, az a jó, ha azt eszi amit a felnőttek, de ezeknél szerintem nem a gyereknek kellene ezekből kevesebbet ennie, hanem a felnőtteknek többet.

Ha ugyanezt az ételt szeretnéd darabosra váltani, akkor az gyümölcs+keksznek felel meg, de sokkal nehezebb cukor és édesítőszer mentes kekszet találni, mint ugyanilyen gabonapépet. (A korpovit keksz talán az egyetlen, de 2 évesnek nem tudom mennyire jó a teljes kiörlésű.)

Én amúgy uzsonnára rendszeresen gyümölcsjoghurtot+zabpelyhet eszek, de sokkal jobb lenne ha natúr joghurtba pürésített gyümölcsöt tennék és abba a zabpelyhet, ahogy a gyerekemnek is csinálom. Csak magamnak lusta vagyok megpucolni és turmixolni a friss gyümölcsöt. De ettől még nem kell őt is megfosztanom ettől 2 évesen, mert magamnak lusta vagyok és ha én nem azt eszem akkor az külön "babakaja" és egy 2 évesnek már azt kell ennie, mint nekem... Értitek...

dec. 7. 19:06
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

#13, teljesen jó a kétévesnek a Korpovit, az enyém is eszi, pedig ott a háztartási keksz mellette. Én amúgy nem pürésítem a gyümölcsöt, nem is hámozom (persze ha nem narancsról stb. van szó), simán beledarabolom a natúr joghurtba vagy mellé eszem.

Régebben volt a Detkinek a korpovithoz hasonló keksze, de szerintem megszűnt, legalábbis jó ideje nem láttam.

dec. 7. 19:24
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

13, dietetikai szempontból pont jobb egy (jó minőségű) felvágott kenyérrel zöldséggel, mint a simára pürésített gyümölcs gabonapéppel/rizspéppel.

Utóbbi hozzáadott cukor nélkül is csak full szénhidrát. A simára pürésítés miatt nulla rosttal.

Míg az előbbi egy kiegyensúlyozott kisétkezés mindhárom tápanyagtípust (fehérje-ch-zsír) tartalmazva.

dec. 7. 20:22
 16/25 anonim ***** válasza:
80%

Jesszus.

A két évesen bőven azt eszi amit mi.

Ha főzelék van akkor azt, ha sült krumpli van akkor azt.

Nem főzök neki külön.

Miért kéne pureket adni naponta egy két évesnek?

dec. 7. 20:38
 17/25 anonim ***** válasza:
63%

De, pontosan úgy adom neki ahogy mi esszük.

Oda teszem a kenyeret pl, harapja.

Odateszem elé pl a tésztát, kikanalazza a tányérból egyedül.

dec. 7. 20:41
 18/25 anonim ***** válasza:
49%
Reggelire mindig zabkását kap. Mi a férjemmel egyáltalán nem reggelizünk, zombi üzhemmódban vagyok még olyankor, úgyhogy ez a legegyszerűbb. A többi étkezésre azt eszi amit mi. Csak azt vágom fel neki amit magamnak is. Tehát pl a rántott húst én sem harapom, a két éves meg még nem tud bánni a késsel, úgyhogy azt vágva kapja. De pl a vajas kenyeret nem vágom fel neki, tudja harapni. Ha nagyon ízlik neki a kaja akkor mondjuk van hogy megijedek mennyit betol egybe a szájába, de mindig megküzd vele. A zabkásáján kívül nem nagyon eszik más pürés cuccot, még a krumplipüré jut eszembe hirtelen amit szoktunk csinálni. Azt szereti.
dec. 7. 23:57
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 21 hónapos. Ugyanazt eszi, mint mi. Szinte mindent egyedül tud enni. Ami olyan étel azt eldarabolom (pl. hús).
dec. 8. 00:06
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
1,5 éves korától azt eszi amit mi. Nem vágok fel semmit kisebb darabra neki mint magunknak. 3 hónap múlva lesz kettő, rengeteg foga van nem okoz gondot neki a rágás.
dec. 8. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!