5 hónapos véletlenül tejbegrízt evett?
Ugyan mar, megis mi baja lenne?
Ha 2 honapos kora ota azzal etetned naponta, akkor lenne ESETLEG 20 ev mulva tejallergiaja.
Kutya baja sem lesz ennyitől. Jó ízlése van a kölöknek. :-)
#2: még akkor sem túl valószínű. A családunkban senki sem lett az, pedig akkor még bevett szokás volt.
Maximum félrenyelhette volna nagyon szerencsétlen esetben. 20 évvel ezelőtt már bőven hozzátápláltak ebben a ma már brutálisan idő előttinek tűnő időpontban, és egész szépen felnőttek a gyerekek...
Engem pl. három hetes koromtól kezdve cukorral felöntött feles és háromnegyedes tehéntejjel etettek, mert ez volt és kész. Köszönöm, élek, kifejezetten erős immunrendszerrel, betegség nélkül.
Persze nem azt mondom, hogy ne kövessük a WHO ajánlásokat, sőt, de azért ez a pánikolás, amit sokan lecsapnak itt meg mindenhol a gyerek kajálása körül, azért picikét túlzás... :)
Visszacsinálni már nem tudod, de valószínű, hogy baja lesz. Lehet, hogy nem is nyelte le. Azt figyeld, hogy lesz-e kiütése, vagy megváltozik-e a széklete.
Egyik előző válaszolónak: én 21 éves vagyok, és már akkor is az volt az ajánlás, hogy 6 hónapos korig csak anyatej, 6 hónapos kor után lehet lassan hozzátáplálni. Most az más dolog, hogy valaki nem tudott róla, vagy nem tartotta be, mert hülyeségnek gondolta. Akkor is lett belőle néhány babánál baj, csak akkor sem mindenkinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!