Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor lehet rendes tejből...

Mikor lehet rendes tejből tejbegrízt csinálni a babának, illetve milyen tejből? Milyen édesítéssel?

Figyelt kérdés
2.án lesz 1 éves.

szept. 11. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:
24%

Hét hónapos korától bolti tejet iszik, tehát abból is csináltam a tejbegrizt.

Nálunk Szlovákiában van 1,5%-os tej, nem tudom MO-n van-e olyan, de mi azt használjuk itthon.

Tettem bele cukrot is, de nem annyit, hogy halál édes legyen.

szept. 11. 20:21
 2/8 anonim ***** válasza:
88%

Majdnem 1 évesnek, ha nincs allergiája, úgy, mint bárki másnak...

Max kevesebb cukorral, esetleg cukor helyett valami édes gyümölccsel keverve (banánpép).

Sima tej, sima búzadara.

szept. 11. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
1 évesnek már lehet, 2,5%-os tejjel (én legalábbis ilyennel csináltam) és cukorral.
szept. 11. 21:14
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell bele cukor. Ha édesíteni akarod, tegyél bele gyümölcsöt.
szept. 11. 21:25
 5/8 anonim ***** válasza:
82%

Tudom, a tej körül folyamatosan változik minden. Aikor pici volt a fiam azt mondta a védőnő, két éves korig ne kapjon sima tejet. Majd lett egy másik védőnőm, aki azt mondta, a legújabb vélemyének szerint egy éves kor után mehet a tej is.

Azt mondom, pár kortyot kapjon belőle, majd fokozatosan növeld, ha nem mutat semmilyen reakciót, utána főzz neki tejből bármit.

Ha érzékeny rá, akkor később is előjön ugyan úgy. Gyümölcs mehet bele, pici cukor.

szept. 11. 22:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Majdnem egy évesen nyugodtan, bármilyen tehéntej jó (de ugyanúgy a kecsketej is, ha abból szeretnéd) plusz búzadara. Cukrot én nem teszek bele, csak cukros kakaót vagy fahéjat tálaláskor, de ahelyett lehet gyümölcs stb.

Mivel az én fiam tejérzékeny, neki anyatejből főztem a tejbegrízt, szóval abból is lehet. De egészséges gyereknek nem kell abból.

szept. 12. 09:06
 7/8 anonim ***** válasza:
1 évesnek persze, külföldön élek és van baba 6-7 hósan a hozzátáplálást követően nem akarja meginni a tápszert tehát bolti tehéntejet iszik amit lehet kapni kifejezetten babáknak. Nem helyettesiti a tápot de jobb mint a semmi. Adhatsz tehéntejből tejbegrízt, én pl facsarnék bele egy narancs levét vagy gyümölcspürét raknék hozzá, ha lehet akkor a cukrot mellőzni kell, de nem tilos rakhatsz bele egy hangyányit.
szept. 12. 09:54
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

6+hónaptól mehet a tej ha kajába rakod, főzöd stb. Inni magában 1 éves kortól.

Babáknak és gyerekeknek minél zsírosabb tej a jó, mert a benne lévő vitaminok zsírban oldódnak, a D vitamint is ezért jó tejjel beadni vagy szoptatás előtt a baba nyelvére csöppenteni.

szept. 12. 15:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!