Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves gyereknek mennyit...

2 éves gyereknek mennyit adtok pürés eteleket? Gabonapepek gyümölccsel, vagy tejbegríz? Naponta? Vagy nekik inkább darabosakat kellene adni mindig? Vegulis mi is eszünk püréket, főzeléket felnőttkent.

Figyelt kérdés
dec. 7. 11:38
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
63%

A 2 éves ugyanazt eszi, amit mi, szóval érted :D Amikor nekünk is püré van, akkor kapja ő is azt, külön nem adok neki. Tudod, krumplipüré, vadasszósz, ilyenek. Tejbegríz nagyon ritkán van nálunk, a 2 éves nem szereti, a 4 éves megeszik belőle kb 5-6 kanálnyit, a férjem nem szereti, én meg nem szeretném a maradék kondérral magamra vállalni, mert bár nagyon szeretem, azért nem szeretnék bálnává dagadni :D

Tasakos gyümipürét meg ilyeneket szoktak néha kapni, amikor megyünk kirándulni, délutáni játszóterezésre, ilyesmi. De nem ez a fő étkezés, ez csak amolyan "nasi". Alapvetően már teljesen felnőtt étrenden van, és ugye egyikünk sem beteg, hogy ne tudjon rágni, szóval érted.

Mondjuk nálunk mindkét lány BLW-s volt, szóval amit mi nem püréként fogyasztunk felnőttként, azt ők soha nem kapták turmixolva.

dec. 7. 11:43
 2/25 anonim ***** válasza:
85%
A főzeléket én nem hívnám pürének. A krumplipüré a nevében ugyan püré, de nem magában eszed. A joghurt meg püré állagú, de nem püré.
dec. 7. 11:45
 3/25 A kérdező kommentje:
Gabona, rizspep, az a dobozos, ilyenkor gáz még adni neki?
dec. 7. 11:52
 4/25 A kérdező kommentje:
És még ilyenkor gondolom ti is apróbb darabokra vagjatok a falatokat,nem úgy adjátok neki, ahogy ti eszitek?
dec. 7. 11:54
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Az enyém már 2,5 éves, ugyanazt eszi, mint mi. Amit nehezebb elvágni (pl. rántott husi), azt felvágom neki, de egy fasírtot, párolt répát ő is el tud vágni kiskanállal, azt rábízom. Ilyen gabonapépeket már rég nem kap, de tízóraira szokott joghurtot, zabkását, tejberizst, pudingot. Az hasonló, csak kicsit "nagylányosabb". Ha te szeretnél még adni neki gabonapépet, akkor adj, semmi baja nem lesz tőle. Annyi, hogy lassan tanuljon egyedül kanalat, villát használni, mert oviba már nagyjából kellene, hogy menjen neki.
dec. 7. 12:17
 6/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondanám "gáznak", csak mi nem eszünk ilyet, szóval nem adjuk. Minek? Eszik minden mást. De nyilván ez anyai kompetencia, ha nálatok szereti és te szeretnéd adni neki, akkor hajrá. Szerintem halál felesleges, csak tiszta cukor és semmi tápanyag, semmi rost, semmi hasznos, csak elfoglalja a helyet a pocakjában a normális kaja elől, de ha pl ezekkel jobban alszik éjszaka, akkor hajrá.

Apróbb falatokat meg most hogy kell érteni? A húst nyilván nem egészben adom neki, de pl egy fasírtot szeret maga harapni. Ahogy a zöldségek, gyümölcsök nagy részét is. Tésztafélékből pl a spagettit kisebb darabokra vágom neki, de egyébként ezeket leszámítva de, pont úgy kapja, ahogy mi esszük. 2 éves, nem 10 hónapos, nem kell már ennyire óvatoskodni. Szerintem.

dec. 7. 12:18
 7/25 anonim ***** válasza:
21%
Nyugodtan mehet neki rizspép,zabkása, ezek teljesen okés kaják. 10 évesem is szívesen iszik gyümöocspürét, pedig hivatalosan babáknak van. Húst is felvágom, sőt a nagyon kemény ételt össze is nyomom neki. Szőlőt kettévágom, banánt negyedelem...
dec. 7. 13:17
 8/25 anonim ***** válasza:
83%
Kicsit fura. Lányom 10 hónapos kora óta nem pürézek, azt eszi amit mi. 2,5 évesen már egy kenyeret simán megkent magának, és puhább dolgokat elvágott gyerekkéssel. Gondolj bele, lassan óvodás lesz, nem kisbaba már. Hagyd önállóan enni, szólni fog ha valamit vágj fel neki.
dec. 7. 13:40
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a 3 évesnek már nem is mindig vágom össze a dolgokat, mert ő kér kést és próbálkozik vele. Vagy rántott húst ketté harapja, de nem kéri picire vágva, neki egyben tetszik. Az 1 évesem is ugyanazt eszi, amit én, neki még felvágok mindent, de kanállal meg villával már ő is próbál enni. Ha nagyon nem megy neki, akkor marad a kézzel evés. De nem adok pürét, ha mi magunk nem azt eszünk (blws mindkettő).
dec. 7. 13:50
 10/25 anonim ***** válasza:
36%
Én rendszeresen, szinte naponta eszem zabkását, a 3 évest is meg szoktam kínálni. Szerintem a te bolti gabonapéped se nagyon más. Annyi lehet csak vele a baj, ha túl cukros, de az meg nem az életkortól függ.
dec. 7. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!