Autizmusra gyanakszom kisfiamnál, lehet gond?
-Táncikál
-Almát nem szeret enni
-Sokat néz mások szemébe
-Csak kék alsókat akar hordani
-Papucsot nem szeret hordani semmikor
Van okom aggódni, hogy autizmus talán? Kérlek segítsetek, mert már meg őrölük és nem látok tisztán...:,(
30, a "sikertől" messze vagyunk. Az majd akkor lesz, mint nt gyereknél is, ha önalló lesz, ha elköltözik, ha megállja a helyét, ami esetében az állapotából adódóan nehezített pálya a szociális gyengeségei miatt.
Nem a kitűnőség a siker csúcsa. Azt csak arra írtam, hogy nem szemmel látható az állapot. Laikus rég nem szúrja ki, de ez nem jelenti, hogy könnyű vele. Most épp a kamaszkort nyögjük, ami sokkal több kiborulassal, itthoni dührohammal jár, mint egy átlagos gyereknél. Az az ára annak hogy mashol normális, hogy a mi idegrendszerünk megy topára.
Tsmt-t vele 1,5 éves korától csináltunk, de előtte a "sima" gyógytornája is rengeteg szenzoros elemet tartalmazott, amit 3 hónapos korától kapott. Egyéni, majd évekig csoportos tornára jart. Állatasszisztált terápia is volt, hrg is. Logopédus is, gyógypedagógus is. Nagyobbként viselkedésterápia, művészetterápia.
Elismeresem. Van testvere? Nagyon sok munkatok van benne!
Tsmt rol jo a velemenyed?
30as
Nekem a szomszédom kisfiánál állapítottak meg autizmust. Zsúfolt zajos helyeket nem szerette, nem járt, nem beszélt és voltak ilyen "heppjei". Tsmt-t csinálták meg még valamire jártak és rengeteget fejlődött. Első pár hónapban nem igazán, de utána beindult. Elkezdett járni majd ezzel beindult a beszéde is. Még nem teljesen érthető minden amit mond, de egyre jobb és jobb. Ezenkívül a zajos Zsúfolt helyektől való félelme is javult sokkal. Kb 3 éves amúgy. Ha most találkoznál vele és nem tudnád, hogy mi a baja, akkor annyit mondanál rá hogy későn beszédfejlődött hisztis kisfiú és ennyi. Ugye ha valami nem úgy volt/van amit akar akkor hisztizni kezdett, de ez is javult már sokat. Úgyhogy én azt mondom bármilyen fejlesztés megéri. A tsmt a mozgás által új idegpálya utakat tár fel (ha jól tudom). Csak jókat hallok róla amúgy.
32, van testvére, ő nem érintett és a családban sincs senki rajta kívül.
A TSMT mint olyan... a nagymozgasok idegrendszerre való hatásában általánosan hiszek, de azt nem tudom igazolni, hogy konkrétan a tsmt-nek lett-e volna hatása nálunk. Olyan sokféle terápiát kapott egyszerre, hogy nem lehet megmondani, hogy mi vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!