Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autizmusra gyanakszom kisfiamn...

Autizmusra gyanakszom kisfiamnál, lehet gond?

Figyelt kérdés

-Táncikál

-Almát nem szeret enni

-Sokat néz mások szemébe

-Csak kék alsókat akar hordani

-Papucsot nem szeret hordani semmikor

Van okom aggódni, hogy autizmus talán? Kérlek segítsetek, mert már meg őrölük és nem látok tisztán...:,(

dec. 6. 14:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
50%

"gyógypedagógus, pszichológus, pszichiáter) az életmentő volt"

Minden gúnyolódás nélkül: milyen segítséget tudtak neked nyújtani 17 évesen?

A 9 évesemen nem tudnak segíteni. Gyógypedagógus teljesen felesleges már a számára, mert kognitív fejlesztésre nincs szüksége. Napirenddel, képkártyákkal, elemi kommunikációval szoktak a gyógypedagógusok próbálkozni. Neki már az rég kevés. Akkor egy addig jól funkcionáló 17 évesnek, akinek nyílván nem volt kognitív elmaradása... (neki volt, behozta).

Pszichológust még csak-csak értem, ha a maszkolás depressziót okozozott. Gyerekemet nem vállalja, szerinte majd ha befordul, erőszakos lesz vagy depressziós. Megelőzésből "nem kezelik", azaz szart sem ér

Pszichiáter rendszeresen látja, de a papír lepecsételésén kívül semmit se csinál. Azt mondta majd ha gyógyszerezni kell.

dec. 6. 19:18
 22/35 anonim ***** válasza:
67%
39, színszenzorossag, mint olyan nem létezik.
dec. 6. 19:22
 23/35 anonim ***** válasza:
37%

22es

Lehet, mezei anyuka vagyok nem értek hozzá. Azért mondtam, hogyha bármi ilyesmit gyanít, akkor kérdezzen meg erről egy szakembert. Amúgy ilyeneket már különböző facebook csoportokban is lehet kérdezni, amire szakértők válaszolnak. De pl én mikor aggódtam a gyerek evése miatt akkor védőnővel és egy tsmt-sel is konzultáltam. Már telefonban elmondta, hogy amiket mondtan neki, az nem ok aggodalomra (tsmt), a gyerekdoki meg adott pár hasznos tanácsot és mondta ha nem javul akkor továbbutalja evés ambulanciára.

dec. 6. 21:08
 24/35 SZTANN ***** válasza:
15-nek: ha már ennyire "szakmázol", akkor KOMPETENS. (A kompatibilis teljesen mást jelent.)
dec. 7. 09:35
 25/35 SZTANN ***** válasza:

Kérdező! Csak a leglényegesebbet nem írtad meg, HÁNY ÉVES?! Persze mindegy, mert bármilyen korban ez a néhány egyszerű személyes tulajdonság semmiféle autizmusra vagy egyéb betegségre nem utal.

Ha komoly aggodalmad van, akkor viszont szakemberhez kell fordulnod a gyerekkel (vagy túlaggódás miatt önmagaddal).

dec. 7. 09:41
 26/35 anonim ***** válasza:

24-es :

Hallottál már olyat ,hogy a telefon átjavit?

Amúgy meg mi is a gondod? Én legalább normális és hasznos választ adtam nem úgy mint itt a sok jóképességű válaszadó.

dec. 7. 15:22
 27/35 anonim ***** válasza:
*átjavít
dec. 7. 15:24
 28/35 anonim ***** válasza:
2-es, ha forog az nagy baj? Enyem 5 eves es most kezdett el forogni. Neha beszelgetes vagy all es eves kozben. Baromi idegesito, raszolok,abbahagyja. Neha az oviban a csop.szobaban lattam korbe menni,ment 3 nagy kort. :/ elotte nem volt. Mar zavarja a sapka,zokni varras is. Es uti a homlokat ha tehetetlen, vagy kilog a haj a sapka alol,mert zavarja. :(
dec. 7. 18:58
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

28, ne viccelj már!

Higgyétek már el, hogy ilyen "tünetek" nem egyik napról a másikra jelentkeznek!

Egy autista születésétől más! És egyébként ahogy nőnek, egyre kevesebb a látványos tünet, már ép értelmű érintetteknél. Furcsak maradnak, de máshogy, nem ordító módon.

Ha egy gyerek 5 éves koráig nem lógott ki a társai közül, de nagyon durván, akkor nem kell betojni.

Lanyomnak 1-1,5 évesen brutál autisztikus tünetei voltak, ordított róla hogy más (mégse diagnosztizálták hekyesen, de ez már más történet..), ahogy nőtt (fejlesztéssel, ami nem autispecifikus volt) egyre kevésbé lógott ki. 5 éves korára szinte semmi se maradt a látványos tünetekből, csak annyi látszott hogy még mindig le volt maradva szociálisan, beszéd- és mozgás terén is. 10 évesen meg osztályelső volt, lehagyva az összes kis korábbi zseni csoporttársát. Small talk nem megy neki, nehezen kommunikál idegenekkel, de közben magyar tanulmányi versenyt nyert.

dec. 7. 21:01
 30/35 anonim ***** válasza:
Utolso,de jo ilyen siker sztorit hallani. Az autizmusrol mindenkinek a nem beszelo,orjongo vagy pelenkas gyerek jutott evekig eszebe, lassan viszont valtozik a kozveldmeny megitelese. Szerencsere sok a magasan funkcionalo. Neked a gyerek milyen fejlesztest kapott? Mi most elmegyunk tsmt-re. A ferjem.szerint marhasag, es oszinten en sem hiszek annyira benne,hogy ettol majd nem verekszik az oviban,szkeptikus vagyok de megprobaljuk. Nekunk ezert kene, meg ejjelre nem szobatisztul,pedig mar kozepso csoportos.
dec. 8. 06:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!