Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Autizmusra gyanakszom kisfiamn...

Autizmusra gyanakszom kisfiamnál, lehet gond?

Figyelt kérdés

-Táncikál

-Almát nem szeret enni

-Sokat néz mások szemébe

-Csak kék alsókat akar hordani

-Papucsot nem szeret hordani semmikor

Van okom aggódni, hogy autizmus talán? Kérlek segítsetek, mert már meg őrölük és nem látok tisztán...:,(

dec. 6. 14:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
79%
Nézd kérdező, próbáld mas szemszögből nézni. Te ezeket a dolgokat aggodalmasnak találod. A válaszadók meg talán ismernek autista gyereket és tudják, milyen komoly probléma lehet. Nekik viccnek, gunyolodasnak tűnik a te aggodalmad
dec. 6. 15:42
 12/35 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, azért lásd be: túlaggódod ezt a dolgot. A stílusod pedig egyszerűen kritikán aluli. Van még hová fejlődnöd.

A gyerekednek az alapján amit leírtál, semmi baja - de ha téged megnyugtat, vidd el kivizsgálásra.

dec. 6. 16:34
 13/35 anonim ***** válasza:
70%
Ezek nem utalnak autizmusra, de persze nem is zárják ki. Pontos választ csak szakember, ennél jóval több információ, illetve a gyerek vizsgálata/felmérése után tud mondani, de ha ezek tűnnek a legaggasztóbbnak, akkor én nem gondolnám, hogy szükség lenne erre. (de egy magasan funkcionáló autista esetén lehet, hogy laikusként fel se tűnnek a tünetek és csak ezért nincsenek a kérdésben felsorolva, ezért ha biztos válasz kell, akkor ismétlem, szakembert kell kérdezni)
dec. 6. 17:51
 14/35 anonim ***** válasza:
81%
31, hidd el, hogy egy magasan funkcionáló gyereknél is ezerszer több és aggasztóbb tünet van. Aki meg annyira magasan funkcionáló, hogy gyerekként nem derül ki, arról nem is kell, hogy kiderüljön.
dec. 6. 18:12
 15/35 anonim ***** válasza:
7%

Kérdező!

Az itt válaszolók többsége nem kompatibilis személy ebben a témában ezért javaslom ne itt informálódj autizmus témában.

Első kérdésem: mennyi idős a gyermeked? Rajtad kívül más is (óvónő, dajka stb..) úgy látja, hogy van vele gond?

Amennyiben igen így a te beleegyezéseddel kérheti az óvoda hivatalból a gyermek felülvizsgálatát a szakértői bizottságnál. Ez azért jó mert minél hamarabb kiderül ,hogy gond van annál hamarabb megkaphatja a neki való fejlesztéseket. Több féle autizmus spektrum zavar létezik és a tünetei is mások és sokszor nem teljesen egyértelműek.

Egyébként a leírásod alapján nem tűnik autistának a gyereked.

Üdv:egy gyógypedagógiai asszisztens(és 4 gyerekes anyuka)

dec. 6. 18:26
 16/35 anonim ***** válasza:
54%

Ahogy írtam, nem gondolom én se hogy autista lenne a gyerek, csak nem tartom 100%-ban kizártnak.

Viszont azzal nem értek egyet hogy ha gyerekként nem derül ki akkor nem is kell hogy kiderüljön, én majdnem felnőtt voltam (~2 hétre a 18. szülinapomtól) amikor kiderült rólam és az hogy végre választ kaptam hogy miért vagyok ilyen, illetve hogy végre kaptam megfelelő segítséget (gyógypedagógus, pszichológus, pszichiáter) az életmentő volt.

dec. 6. 18:43
 17/35 anonim ***** válasza:
38%
Nem olvastam végig minden kommentet de ha bármire is gyanakszol inkább vizsgáltasd ki feleslegesen, minthogy ne kapjon időben megfelelő fejlesztést. Nem vagyok szakértő csak mezei anyuka, de nekem ez inkább sima szenzorosságnak tűnik vagy sima gyerek dolognak. Attól függ mennyi idős az illető. Ez kivizsgálást megérdemel, de nem hiszem, hogy bármi is lenne amúgy nála, vagy ha van valami minimális, ami kis fejlesztéssel orvosolható.
dec. 6. 18:51
 18/35 anonim ***** válasza:
66%
36, felsoroltak közül mégis melyik utal neked szenzorosságra?
dec. 6. 19:03
 19/35 anonim ***** válasza:
66%

Én se értem, ezek teljesen átlagos gyerek dolgok...

1. Főzés közben táncikálok

2. Nem szeretem az almát, sőt a gyümölcsök nagyrészét sem

3. Ha vannak körülöttem általában a szemükbe nézek

4. Csak fekete vagy fehér alsóneműt vagyok hajlandó hordani

5. Papucsot csak akkor veszek fel ha az udvarra megyek ki de az is szandálpapucs...

Mégis mi a jóatyaúristen baja lenne szerencsétlen gyereknek????

dec. 6. 19:10
 20/35 anonim ***** válasza:
0%

37

Nekem a kék alsónadrág egyedül. Azért írtam, HOGYHA van is akkor minimális. Nem tudom mennyi idős mert más egy 3 évesnél vagy egy 7-8-9 évesnél. Lehet szimplán életkori sajátosság is. Lehet az is hogy most csak az a heppje, hogy csak a kék alsó a jó, mert valaki megdicsérte. Szóval bármi. Azért mondtam, hogyha van rá gyanú, akkor egy szakorvosi vizit nem árt. Inkább menjen feleslegesen. De autizmusra ezekből egyáltalán nem következtetnék.

dec. 6. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!