Autizmusra gyanakszom kisfiamnál, lehet gond?
-Táncikál
-Almát nem szeret enni
-Sokat néz mások szemébe
-Csak kék alsókat akar hordani
-Papucsot nem szeret hordani semmikor
Van okom aggódni, hogy autizmus talán? Kérlek segítsetek, mert már meg őrölük és nem látok tisztán...:,(
Kérdező, azért lásd be: túlaggódod ezt a dolgot. A stílusod pedig egyszerűen kritikán aluli. Van még hová fejlődnöd.
A gyerekednek az alapján amit leírtál, semmi baja - de ha téged megnyugtat, vidd el kivizsgálásra.
Kérdező!
Az itt válaszolók többsége nem kompatibilis személy ebben a témában ezért javaslom ne itt informálódj autizmus témában.
Első kérdésem: mennyi idős a gyermeked? Rajtad kívül más is (óvónő, dajka stb..) úgy látja, hogy van vele gond?
Amennyiben igen így a te beleegyezéseddel kérheti az óvoda hivatalból a gyermek felülvizsgálatát a szakértői bizottságnál. Ez azért jó mert minél hamarabb kiderül ,hogy gond van annál hamarabb megkaphatja a neki való fejlesztéseket. Több féle autizmus spektrum zavar létezik és a tünetei is mások és sokszor nem teljesen egyértelműek.
Egyébként a leírásod alapján nem tűnik autistának a gyereked.
Üdv:egy gyógypedagógiai asszisztens(és 4 gyerekes anyuka)
Ahogy írtam, nem gondolom én se hogy autista lenne a gyerek, csak nem tartom 100%-ban kizártnak.
Viszont azzal nem értek egyet hogy ha gyerekként nem derül ki akkor nem is kell hogy kiderüljön, én majdnem felnőtt voltam (~2 hétre a 18. szülinapomtól) amikor kiderült rólam és az hogy végre választ kaptam hogy miért vagyok ilyen, illetve hogy végre kaptam megfelelő segítséget (gyógypedagógus, pszichológus, pszichiáter) az életmentő volt.
Én se értem, ezek teljesen átlagos gyerek dolgok...
1. Főzés közben táncikálok
2. Nem szeretem az almát, sőt a gyümölcsök nagyrészét sem
3. Ha vannak körülöttem általában a szemükbe nézek
4. Csak fekete vagy fehér alsóneműt vagyok hajlandó hordani
5. Papucsot csak akkor veszek fel ha az udvarra megyek ki de az is szandálpapucs...
Mégis mi a jóatyaúristen baja lenne szerencsétlen gyereknek????
37
Nekem a kék alsónadrág egyedül. Azért írtam, HOGYHA van is akkor minimális. Nem tudom mennyi idős mert más egy 3 évesnél vagy egy 7-8-9 évesnél. Lehet szimplán életkori sajátosság is. Lehet az is hogy most csak az a heppje, hogy csak a kék alsó a jó, mert valaki megdicsérte. Szóval bármi. Azért mondtam, hogyha van rá gyanú, akkor egy szakorvosi vizit nem árt. Inkább menjen feleslegesen. De autizmusra ezekből egyáltalán nem következtetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!