Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Volt már, hogy úgy érezted...

Volt már, hogy úgy érezted fizikailag nem bírod az anyaságot?

Figyelt kérdés
Császárral született a babám, több mint 5 kilóval. Nem készültünk rá, meglepetésként ért. Mondanom se kell nem volt túl kellemes emelgetni a kórházban friss császárosként, alig tudtam kiemelni a kis kocsijából. Nem volt időm "hozzáerősödni". Mindig mindenki azt mondta (arra számítottam) majd ahogy nő a baba úgy szokja a test. Na most 3 hónaposan már minden nap úgy érzem, hogy nem bírom tovább annyira fáj a derekam, a hátam a karom, de leginkább a derekam. Annyira el vagyok keseredve 😟 nem tudom, hogy fogom bírni a továbbiakban. Minden este úgy fekszem le, hogy kész a holnapot már nem fogom kibírni de persze muszáj és valahogy véget ér a nap. Próbálom erősíteni, stb de alig ér valamit.
tegnap 21:23
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Esetleg valakinek van bevált gyakorlatsora? Pl youtube vagy más videó megosztón?

ma 09:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én természetes úton szültem kétszer. Az első után a gátsebemen kívül semmi bajom nem volt, gyorsan helyrejött a "vázam", vagy hogy mondjam. :D

Most a másodiknál nem volt gátsebem, de cserébe érzem az egész testemen, hogy valami valahogy nem oké. Fáj minden, mintha össze lennék csúszva. Főleg a keresztcsontom tája és a felső gerinc szakaszom. Plusz a szeméremcsontom is fáj bizonyos mozdulatoknál.

Elkezdtem a Gyerünk anyukám szülés utáni regeneráló tornáját és én most így az ötödik hétre úgy érzem, hogy valamicskével mintha jobb lenne a helyzet. Nyilván sokat dob alapból, hogy heti háromszor "rá vagyok kényszerítve" arra, hogy átmozgassam magam, de amúgyis annyira specifikusak a tornák, nyújtások, számomra néha ismeretlen izmok erősítése, stb., hogy tökre jól esik. Nagyon "gyengéd", kellemes, én ajánlom. Szerintem megéri azt a tizenpár ezer forintot. :)

ma 09:33
 13/15 anonim ***** válasza:
19%
Járj el edzeni és erősítés mert ez nagyon durva. 50 kg vagyok, a gyerek 20,megis fel le rakom a bicaj rá, játszunk úgy, hogy emelgetem dobálom, lábbal emelem feljatek közben. Az, hogy ennyire gyenge vagy nem jó.
ma 11:24
 14/15 anonim ***** válasza:

Én kettlebelleztem terhesség előtt, 20 kg-t egy kézzel szépen ki tudtam emelni. A kar és a törzsizmaim is sokkal erősebbek voltak egy átlag nőhöz képest. Természetesen szültem, és mégis szét voltam csúszva szülés után. Nem a baba súlya volt a gond, hanem a szétnyílt hasizmom, addigra azért volt némi ismeretem arról, hogy kéne működnie az izmaimnak, hol kéne tartaniuk, és éreztem, hogy egész egyszerűen semmi nincs a helyén. Ez egyébként teljesen normális, nagyon nagyon fontos szülés után a regeneráció. Császárosként pedig nem csak az a gond, hogy szét volt nyílva a hasad, hanem hogy teljesen átvágták az egészet. A Gyerünk anyukám programot tudom ajánlani, az nagyon alapos.

De ettől még lesznek nehezebb időszakok. Én pl most akarok megpusztulni, mindenki lázas-influenzás, a 2 fiam 17 és 11 kg, és minden porcikám sikítva tiltakozik ellene, hogy megmozduljak, és mégis muszáj ellátni őket.

ma 11:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Mindennap ez van.
ma 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!