Hogyan kezelnétek, ha a 15 hónapos kisgyereketek földhöz verné magát és üvöltve sírna az üzletekben?
Ha felveszem, megölelem annál inkább ellenkezik, sikít és vergődik. Vagy ha hiába beszélek hozzá határozottan csak jobban rákezd a sírásra. Első gyerek, nem tudom hogy kellene ezt orvosolnom adott helyzetben, eddig semmi gond nem volt.
Akkor kezd rá pl. amikor tologatná a kocsit de próbálok neki segíteni nehogy leverjen vmit.
Ha teheted, ne vidd a boltba. Ha meg hisztizik, a hónod alá csapod és kimentek. Bent üljön babakocsiban.
Túl sok inger egy ekkora gyereknek, ráadásul melege lesz, mindent akar, amit meglát és fél perc múlva az ellenkezőjét. Sorban állni pláne nem türelme. Nem fejlesztesz rajta semmit a boltbajárással. Ha megoldható, hogy más vigyáz rá vagy más vásárol vagy házhoz tudsz szállítatni, akkor válaszd ezeket.
8as vagyok
Nekem imád boltba menni. Amúgy én úgy foglalom le, hogy kap egy stanglidarabot és azt elmajszolgatja. Majd az önkiszolgáló kasszánál meg ő csipogtathatja le a termékeket. Imádja :D
Nálunk még nem volt boltban földhözverős jelenet (máshol igen), viszont a kiskocsi tologatásból nálunk is rendszeresen megy a vita. Mostmár 2,5 éves, már ügyes egyébként, de eddig sokszor inkább nem vittem, hogy gyorsabban végezzek és töltsük inkább értelmesen a plusz időt. Nyilván vannak helyzetek, amikor muszáj.
Amiről tudom, hogy tipikus vita és hiszti indikáló helyzetek, ott már előre beszélgetünk róla, hogyha megint az lesz, ami a múltkor, akkor többet nem megyünk. Ha nem tetszik valami, meg kell ölelgetni, stb., akkor szóljon, de a hisztiből nem értek. Sokszor átrágjuk és mire eljutunk a szituba, terelem a figyelmét is mellé (pl. beszéltetem, feladatokat adok neki) és igen nagy százalékban sikerül lehoznunk a dolgokat hiszti nélkül. Ha érzem, hogy robbanna, akkor már az érzet halvány jelénél leguggolok hozzá, megkérdezem mi a gond, ölelgessem-e meg. Sokszor ez is elég, hogy helyreálljon a kis lelki világa.
Ha berobbant a hiszti, akkor már mindegy. Akkor csak mellette vagyok és megvárom, hogy egy kicsit megnyugodjon, majd már rituálé, hogy meg kell törölni utána együtt a szemét/orrát. Mondja is, vagy én rákérdezek. Ha eljutunk idáig, akkor tudom, hogy már nyugi van. Megölelgetem és megbeszéljük az eseményeket. Megpróbálom megfogalmazni és megérteni mit érezhetett és az én álláspontomat is hozzáteszem. Ha ez a "beszélgetés" túl korán történik, akkor ismét kitör a hiszti. :D Kitartás, szerintem egyéb jó tanács nincs, minden gyerek más. Meg kell ismerned hogyan tudod tompítani ezeket a helyzeteket.
Nem figyelni rá. Persze, ne hagyd egyedül, de ne érdekeljen a hisztije, ne érezze azt, hogy elér vele bármit.
Mentek tovább és vásároltok, ő meg ordít közben... a dackorszak erről is szól, de nyugi, kinövi.
Tizenegyes, ja, mert az úgy működik, hogy otthon vagy egyedül a gyerekkel, mert a férj melózik, de ne menjetek boltba, mert a gyerek hisztizhet?
Ezt te sem gondolod komolyan - vagy egy egyedülálló anyuka se menjen boltba? Jézus.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!