Haszontalannak érzem magam, mit csináljak?
27 éves vagyok, első babánkkal vagyok itthon fél éve.
Terveztük, akartuk, vártuk.
Mégis úgy érzem, főleg az utóbbi időben, hogy megvisel az itthonlét, az, hogy haszontalan vagyok. Nagyon szeretem a babánkat, az anyaságot is. Úgy érzem, hogy azóta van értelme az életünknek, mióta ő itt van. Pedig nem lógattam a lábam soha, 20 éves korom óta dolgozom, elvégeztem egy elég nívós szakot, 2 évet már teljes állásban, vezetőként dolgoztam.
Hiába szeretem az anyaságot, megkapom rendszeresen, hogy nem vagyok hasznos tagja a társadalomnak és csak itthon ülök. Az apám is rendszeresen megtalál, hogy segítsek ilyen-olyan projekteknél, segítek szívesen, de nyilván lassabban haladok, mert itt van a baba. Határidőre megvan, de nem a korábbi munkatempómban. Tőle is hallgatom, hogy itthon vagyok, semmi dolgom, nem hiszi el, hogy nem haladok. És ezt én is pontosan tudom, de néha egyszerűen elszaladnak a napok, vagy 1-1 rosszabb éjszaka után annak is örülök, hogy rendben életben tartom a babát és magamat.
Egyik legjobb barátnőm kutatói ösztöndíjat nyert külföldre, kérdeztem tőle, találkozunk-e a kiutázás előtt még? Mondta, hogy nem tudja, mert sok az elintéznivaló és rengeteget kell dolgoznia, erre annyit írtam, hogy "jaj neked mindig:(". Leharapta a fejem, hogy "igen, valakinek nem csak a láblógatásból áll az élet és csinál is valamit".
Fél éves, picinek érzem ahhoz, hogy bármiféle intézménybe adjuk azért, hogy visszamenjek dolgozni. Meg őszintén, nem is vágyom vissza a mókuskerékbe... Szeretek vele itthon lenni nagyon, de közben rossz, hogy haszontalan vagyok mindenki szerint.
Én a helyedben apádat se keresném, meg a barátnődet sem, de még a megkeresésükre sem reagálnék. Remélem tudod hogy nem igazi barátnő.
Apad meg gondolom a régi maradi gondolkodásban él. Ha otthon van semmit nem csinál kategória. De hogy én több munkát nem csinálnék meg neki az tuti. Csinálja meg magának.
Nyugodtan élvezd ki amíg tudod az anyaságot. Legyél a gyermekeddel, dolgozhatsz még eleget, mégcsak 27 vagy. A gyerek meg nő, fejlődik, ő nem lesz újra baba, de munkád lesz még elég.
Nem vagy haszontalan! Szimplán sekélyes emberekkel vagy körülvéve akik még bunkók is.
De nem csak ez a barátnőm mondta ezt, hanem másik kettő is, hasonlókat.
Az egyik szerint "kezdjek már magammal valamit, hogy hasznos tagja legyek a társadalomnak", a másik ugyan kedvesebben mondta, de ugyanez volt a lényege. És lehet, hogy nem járok konferenciákra előadni, nincs saját vállalkozásom, de mentálisan engem is lefáraszt 1-1 nap úgy, hogy "csak itthon vagyok".
Gondolom mind két barátnő gyermektelen. Itt van az a pont hogy akibe kis empátia sem szorult és meg sem próbálja átérezni a dolgokat. Tapasztalata meg nyilván nincs.
Apád meg nem tudom mit pampog mikor határidőre készen vagy. Nem kötelező segíteni. Én biztos megmondanám hogy ha nem tetszik a munka tempó vegyen fel valamit aki segít neki. Ja hogy te ingyen segítesz neki…oké. Akkor ne panaszkodjon.
Zárd ki ezeket az embereket az életedből.
Hogy lennél már haszontalan, mert most nem dolgozol dolgozol, hanem a gyermekedet neveled, látod el. Erre kapod a gyedet is, gyermekgondozásra.
Igaza van itt valakinek, projected lesz még ezer, de a gyermeked egyszer kisbaba. Vele foglalkozz. Ha jót tesz mentálisan, hogy ezt-azt megcsinálsz mellette, jó, de ez így nem tesz jót.
Apádat is tarkón csaphatná valaki...a kisgyermekes anya sokmindent csinál, de lábat nem sokat lógat. Persze akinek fogalma sincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!