Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám a férjemet...

Hogyan tudnám a férjemet rávezetni a gyerekek körüli feladatokra vagy legalább arra, hogy a saját feladatait ne nekem adja át, ha már "úgyis itthon vagyok"?

Figyelt kérdés

Amíg kicsik voltak, sokat segített, utána valahogy minden csak és kizárólag az én feladatommá vált. Belegondolva azt sem tudom, hogy mikor.

Egy darabig én is úgy voltam vele, hogy majd ahogy nőnek egyre könnyebb lesz nekem is, de ahogy derültek ki a problémák (autizmus, adhd, tanulási nehézségek, stb.) egyre csak sokasodtak a feladataim. Mostanra látom, hogy ehhez én egyedül kevés vagyok. Sokszor ráadasul azon kapom magam, hogy már a férjemnek is olyan dolgokban kell segítenem, amit igazán megcsiálhatna egyedül is, de valahogy mégis addig húzza-halasztja, hogy nekem kell megcsinálni helyette.

Próbáltam vele már sokszor beszélni, akkor meg is ígéri, hogy segít de utána valahogy csak nekem lesz vele több dolgom. Néha úgy érzem, direkt csinálja, máskor meg látom, hogy tényleg fogalma sincs, hogy mi a bajom azzal amit/ahogy ő csinált. Sokszor olyan, mintha egy 4. gyerekem is lenne.

tegnap 06:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

Ha ennyire nem boldogulsz, akkor párterápia.

Nálunk se minden tökéletes, mert bár rengeteget tesz, 2 gyerek mellett ahol az egyik auti, nincs megállás. Ő csinálja ahogy felosztottuk, de az új feladatokat nem veszi észre magától, és nekem ez a fárasztó.

tegnap 06:07
 2/18 anonim ***** válasza:
44%
Nem rávezetni kell, ha ő a negyedik gyereked, hanem kiosztani neki, mit-hogyan-mikorra szeretnél. Elég furcsa, ha régen nem ilyen volt, csak most ment vissza gyerekbe. Az is lehet, a mókuskerékben csak így kap tőled figyelmet, amiért tényleg a saját gyerekeivel versenyez.
tegnap 06:15
 3/18 A kérdező kommentje:

Én kiosztom neki. Így nem vittek el már tőlünk 3 heti szemetet, mert csak annyi feladata lenne, hogy kitegye a kukát...

Reggel elszakadt a cipőfűzője. Mondtam, hogy cserélje ki, van a cipősszekrény fiókjában. Elővette, majd közölte, hogy most nagyon nincs kedve, vagy átfűzöm neki vagy ma marad HO-ban és majd valamikor megcsinálja napközben. Ezzel csak az a baj, hogy ha ma marad HO, akkor holnap, mikor nekem a fogorvoshoz kell mennem, akkor nem tud itthon felügyelni a nagyra, tehát le kellene mondanom a fogorvost. Átfűztem.☹️

tegnap 06:36
 4/18 Derjaderja ***** válasza:
95%
Ez valami játszma lesz. Vagy depressziós/demens nem tudom, de a cipőfűzoʻ sztori nagyon gáz.
tegnap 06:42
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért erősen játszmázasnak tűnik.
tegnap 06:43
 6/18 anonim ***** válasza:
62%
Mond meg neki, januártól visszamész dolgozni, így kénytelen lesz a feladatok felét átvállalni, mint ahogy te is átvállalod a pénzkeresés terhének a felét.
tegnap 06:50
 7/18 anonim ***** válasza:
94%
6, az jó, de akkor nem fele lesz, mert vélhetőleg akkor a pasinak kellene gyodon lenni a tartós beteg gyerekkel.
tegnap 07:00
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
7es az autisták nagy része is jár óvodába, iskolába azért, azalatt anyu is tud dolgozni.
tegnap 07:18
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gáz a cipőfűzős sztori. Bocs, de tényleg mintha dedós lenne a férjed. Te meg ilyenkor csak csendben lehajtod a fejed és befűzöd a cipőjét, mint egy ovisnak?
tegnap 07:37
 10/18 anonim ***** válasza:
94%
Azt írod az egyik gyerek adhd-s, akkor könnyen lehet, hogy az apa is az. Nálunk ez van, mindent elfelejt, úgyhogy a kukát nem fogja kivinni csak nagyon ritkán, ha meg tudja valahogy jegyezni, hogy azon a napon viszik el. De a cipőfűzőre nincs mentség, azt gondolom direkt szivat.
tegnap 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!