Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szégyellnem kellene magam,...

Szégyellnem kellene magam, amiért van segítségem, és el is fogadom?

Figyelt kérdés

Kíváncsi lennék, más anyukáknak mi a véleménye erről. Egyre gyakrabban kapom meg a sógornőmtől, és most már egy barátnőmtől is, hogy túl sok segítségem van. A sógornőm nem jópofizik, nem titkolja, hogy szerinte rosszul neveljük a fiunkat, plusz külön szereti kiemelni, hogy úgy látja, kihasználjuk az anyósomat. A barátnőm legalább finoman utalt rá, és úgy fogalmazott, hogy mivel a sok segítség miatt nincs kihívás az anyaságomban, így kimaradok a legjobb részéből. Szerinte úgy járok, mint a testvére, és a gyerek nem hozzám fog a legjobban kötődni, nem ANYA leszek neki, csak egy a sok „szitter” közül.

Nekem erről teljesen más a véleményem, hisz attól még én vagyok az anyja: én éjszakázok vele, én vigasztalom meg, ha valami baja van, mesét olvasok neki esténként, stb. Az én családomban ő az egyetlen gyerek jelenleg. Van három testvérem, a szüleim, egy unokatestvérem – mindenki imádja. Igazából kérni sem kell őket, mert ha kell, ha nem, itt vannak. 😅 A férjem részéről ugye a sógornőméknél ugyan van gyerek, de ők szó szerint semmilyen segítséget nem fogadnak el, így az anyósomék ugyancsak nálunk élik ki a babázási vágyukat. Sőt, az egyik dédmama is nagyon fitt még, ő is igényli, hogy legalább kéthetente láthassa.

Sok mindenre van időm, ez tény. Néha van is miatta bűntudatom, de közben sokszor úgy vagyok vele, hogy miért legyen, ha mindenkinek jó így? Járok tanfolyamra, masszázsra, aránylag sokat barátnőzök (havi átlag 3-4 alkalom, pl. kávézás, termálfürdő, koncert, mozi stb.).

Igazából nekünk így jó. A férjemet sem zavarja, ő is bármikor szívesen van vele, de ez az „azt sem fogja tudni, ki az anyja, annyi segítséged van” mondat kicsit betalált, és azóta semmit sem csinálok szívesen, ami csak rólam szól. Valahogy ott van mindig egy kis bűntudat, hogy hát, nem kellene moziba menni, mert már anya vagyok, és hiába van például anyukámmal, akkor is jobb lenne, ha én is velük lennék, hogy a baba tudja, rám mindig számíthat. Amíg a sógornőm éreztette, hogy szégyellnem kellene magamat emiatt, nem érdekelt, mert ő ilyen ősanya típus, de már két ember mondja, így azért elgondolkodtató.

ma 08:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha bűntudatod van és foglalkoztat a dolog, akkor valahol te sem érzed normálisnak, viszont lejjebb adni pedig nem vagy hajlandó. Szerintem rosszul tetted fel a kérdést. Nem amiatt van bűntudatod, hogy van segítséged,hanem amiatt, hogy sokszor bízod másra. De ez, hogy sok vagy normális szubjektív. Nekem sok lett volna, de másnak nem. Az, hogy lesz-e később emiatt kötődési probléma nem tudható. Számít az is, hogy a többi időben, mikor nem programod van, ténylegesen te vagy-e vele, vagy akkor is más vigyáz rá a jelenlétedben.

Volt egy kollégám, aki 4 hónappal szült később mint én, mégis előbb tért vissza dolgozni mint én. Az ő gyereke talán másfél sem volt, az enyém kettő, mikor dolgozni visszamentem. Az ő gyermekével a nagyi és a bébiszitter volt folyamatosan, betegség esetén sem maradt vele otthon, mert neki a karrierje fontos. Ovis volt a kislány, mikor a kollégám folyamatosan panaszkodni kezdett, hogy a lánya nem hallgat rá, kiállhatatlanul viselkedik vele. Kiderült azért, mert szinte sosem volt vele az anyja. Közös anya-lánya rutinokat kellett kialakítaniuk, hogy a kislány lelki békéje helyreálljon.De ebben az esetben az anya szinte tényleg sosem volt jelen az életében. Tény, hogy saját bevallása szerint csak azért vállalták mert a férje nagyon akarta.

ma 09:41
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is furcsa, hogy ha ez nektek oké, miért fontos a véleményünk? Ha azt mondom nekem sok, kinek van igaza? Egyikünknek sem. Nekünk így jó, így csináljuk, neked viszont szükséged van elég sok gyereknélküli énidőre. Nekem is van barátnőm, aki egy hónapos korától éjszakákra hagyta a picit mamánál direkt szoktatva. Igazából a gyerek simán elvan anyáék nélkül hetekre is már annyit volt így másnál, az lepi meg őt, ha anyáék otthon vannak. Ők meg addig a férjével kirándulnak, stb. Őt sem bántottam ezért soha, én másféle anya vagyok, neki meg erre van igénye. Nem mindenkinek akkora az anya-gyermek kötődés, szeretet, stb. és nincs is ezzel semmi baj, rátok tartozik.
ma 09:55
 13/16 anonim ***** válasza:
58%

Ti látjátok, hogy jó nektek. Nekem nincs segítségem, mármint a gyerekekre. Én fizetek takarítónak meg rendeljük az ételt. Férjem sokszor sokáig dolgozik, de amikor tud, mindenben részt vesz maximálisan.

Őszintén, én azt se gondolom, hogy ebből profitálnának a gyerekeim, hogy minden áldott nap a kiégett fejem nézik nap nap után, akkor is ha nem kiabálok velük, meg elviszem őket játszótérre, meg minden, tehát foglalkozom velük, de nekem nincs kedvem ehhez 0-24. Szerintem semmit nem vesztenének azzal, ha heti 3x2 órát mamáznának, ha lenne, aki lelkes, én feltöltődök és mindenki boldog. Túl van ez gondolva...

ma 10:04
 14/16 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem csak irigyek. Ha nektek jó így, ne foglalkozz mit mondanak!
ma 10:44
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Na ez az. Miért? Miért vagy mások véleményére kíváncsi? Erre nem tudsz választ adni, mert ez önbizalmi kérdés. Ami pedig nincs.
ma 10:50
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

A megcsinálásához is kellett a segítség vagy az azért ment egyedül is kérdező?

Ha ekkora teher a gyerekeddel lenni, akkor miért szültél? Rád erőszakolták?

ma 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!