Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi tart vissza a gyerek...

Mi tart vissza a gyerek vállalástól és ezzel együtt család alapítástól?

Figyelt kérdés

ma 18:20
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Részletes válaszokat várok!
ma 18:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Semmi. De amíg visszatartott valami, azok az alábbiak voltak (de már nem állnak fenn):

- nehéz anyagi körülmények gyermekkortól kezdve

- családi problémák

- nem megfelelő párkapcsolat

- önös érdekek, hogy végre egy kicsit élni akarok, élhetek

ma 18:46
 3/11 anonim válasza:
79%

Engem leginkább az anyagiak.

Nincs biztos munkahely, de ha van is, átlagba 300-400 ezer Ft-ról beszélünk havonta.

Ha albérletet fizetsz soha semmire nem jutsz, hitel meg működhet egy darabig, de betegség vagy bármi más miatt, lehet 10 vagy 15 év után nem bírod fizetni és akkor visz mindent a bank.

Gyerekvállaláskor is majdnem ugyanez, sok dolog kell, gyerekszoba, ruhák, bútorok, később az iskolai dolgok, véletlenül akar valami hobbit, zenélni vagy bármit, az is elég költséges.

Nyaralás, új autó, valódi élménydús szórakozásról szót se ejtek.

A másik meg az, hogy ma ritka a hosszútávú kapcsolat, rengeteg rossz, szétesett családot látok, szerintem én is ugyanígy járnék.

38F

ma 18:51
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Én most úgy írok, hogy van már két kisgyerekem, de azért már majdnem 10 éve együtt voltunk a férjemmel, mire születtek.

Az tartott vissza minket, hogy a nulláról indultunk és azért így baromi nehéz anyagilag. Marmint, ha az ember gyereket vállal, el kell tartani őket 20 évig, akkor is, ha elválunk, ha egyikünk meghal, tolószékbe kerül, tartósan munkanélküli lesz.

Evekig dolgoztunk két munkahelyen külfóldön, így tudtunk venni itthon saját imgatlant, nyelvet tanultunk, stb. Mikor hazajöttünk biztlsabbnak éreztünk mindent, azért azóta itthon is sokat eomlott a helyzet.

Most pl. max egy panelt vennénk abbol a pénzből. Munka is sokkal kevesebb van, nehezebb elhelyezkedni. Mindennek elszállt az ára nagyon.

Szóval, a pénz. Ilyenek, hogy még szabadon akarunk élni meg tarsai nem jatszottak szerepet, csak az anyagiak. De sok velünk egykorú baráti pár van meg gyermektelenül így 30as évei elején, és mindenkit a pénz tart vissza, hogy nem tudnak normalis méretű lakást venni.

ma 18:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A meddőségi problémáim.
ma 19:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

1. Szingli vagyok.

2. Nappali tagozaton tanulok egyetemen és anyámék tartanak el.

Ez elég ok?

ma 20:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Már semmi, illetve van, ami attól igen, hogy legyen még egy harmadik is. Ami korábban visszatartott az első előtt:

- legyen biztos munkám, megfelelő munkatapasztalatom

A második előtt az, hogy 2 évig nem jött össze, valószínüleg hormonális okokból.

A harmadiktól pedig több minden is visszatart:

- a türelem/energia hiánya

- hogy nincs állandó segítség

- a terhesség, a szülés, és az első 3-4 év éjszakái

- a dackorszak

- a másik két gyerek

- hogy teljes munkaidőben dolgozunk mindketten

- az anyagi helyzetünk, és hogy nincs plusz 1 szoba

- és a legfőbb ok, hogy mindezek miatt a férjem egyáltalán nem is akar már még egyet

ma 21:39
 8/11 anonim válasza:
Egyszerűen így vagyok boldog. Sokat kellett nyomorogni gyerekként, most szinte mindent megvehetek magamnak és meg is van mindenem. Élvezem végre az életet. Nem tudnám lecserélni az életemet egy olyan életre, ahol mást kell etetgetnem, pelusoznom és első 2 évben szinte aludni se tudnék. Garantált zárt osztályos pazichiátria lenne belőle. Szóval igen, a generációkat átívelő bántalmazásnak skizofrénia lett a vége, de most végre stabilizálódni látszik az állapotom, az az nem fog kelleni gyógyszer pár év múlva. Szóval újra elismételve a dolgot, végre megtanultam élvezni az életet és nem tenném ezt tönkre semmi pénzért.
ma 21:58
 9/11 anonim válasza:
#8 + Baromi rövid az élet. Szeretném kiélvezni, amíg élek.
ma 22:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem szeretek gyerekek között lenni, idegesítenek, már bocsánat. Tudom, nevelés kérdése is, de egyáltalán nem biztos, hogy én erre alkalmas vagyok. Mikor kisgyerekes barátaimtól hazajövök, mindig hálát adok, hogy nekem nem kell így élnem...
ma 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!