Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itthon miert nincsenek uniszex...

Itthon miert nincsenek uniszex keresztnevek?

Figyelt kérdés

Pedig jo lenne ha lenne egy csomo angol uniszex nev van ami pont emiatt tetszik.

Vagy mi van ha a lanyomnak fiu nevet adnek? Vagy forditva?

nov. 22. 05:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
Engem angolul is zavarnak ezek az uniszex nevek. Gyerekként is szomorúnak gondoltam, hogy vannak olyan gyerekek, akiknek a szülei nem voltak képesek egy egyértelmű fiú/lány nevet adni. És akkor még kanyarban sem voltak ezek az lgbtq cuccok.
nov. 22. 10:16
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

4. Hát, a fiús részlegen még annyi választék sincs. Néha teszek egy próbát a "lányos" holmik között, hogy mondjuk egy fehér vagy ne adj' Isten sárga bodyt levadásszak, de mindenre muszáj odabaszarintani egy csipkésflitteresfodrot vagy legalább egy leszedhetetlen masnit, nehogy már rá lehessen adni fiúra.

Rohadtul elegem van. Nem, nem akarom kékbe öltöztetni a fiam tetőtől talpig. És nem, nem szuperhősmancsőrjáratosdínós ruhákat akarok. Sima, minta nélküli SZÍNES ruhákat a fiús részlegekre is!

nov. 22. 10:36
 13/21 anonim ***** válasza:
24%
Mert 100 evvel el van az orszag maradva. Majd lesz, de az mar nem a mi korunkban.
nov. 22. 11:57
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

12-es.szívemből szóltál. Nekem is ez a bajom. Anyukám vadászott vidéki bababoltban sárga meg piros ruhákat ami nem masnis, flitteres fodros amit ráadhattam a fiamra. Az állandó kék, barna zöld színekből elegem van.

Nagy ritka ha valahol találok fehéret amit ráadhatok. 7 voltam

nov. 22. 13:00
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
14. Ja. Mondjuk a H+M-ben vannak ilyen elméletileg basic darabok, de azok meg annyira nyomasztó színekben, hogy eret vágnék tőlük magamon.
nov. 22. 13:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan lányom van de ha fiam lenne nem is tudom mibe oltoztetném mert nekem egyáltalán nem tetszenek a fiú ruhák. A barna bézs meg ilyeneket nem szeretem. A többi választék meg általában kék, zöld, barna és mindegyiken vagy autó vagy dinoszauruszok vannak.. szerintem a fiú gyerek ruhák nagyon gázak.

Lányból mindig találok jókat, ami nem csak rózsaszín.

Egyébként én az uniszex neveket nem szeretem. Olvasok egy könyvet pl és van egy szereplő benne akkor nem mindig tudom hogy oké ő most fiú vagy lány, csak a történik benne valami olyasmi amiből le lehet vonni a következtetést hogy lány v fiú.

nov. 22. 13:50
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
én meg örülök hogy nincsenek unisex nevek.
nov. 22. 14:52
 18/21 anonim ***** válasza:
41%

Amíg a magyar politika nem változik meg, és minden megnyilvánulásuk gyűlöletbeszéd a melegek, biszexuálisok, interszexek ellen, nem lesznek uniszex nevek itthon.

Van egy rakat név, ami mindkét nemnek jól áll, pl. Gyopár, Holló.

Régen nem voltak hülye névlisták. Törőcsik Mari anyakönyvezett neve egyébként Marián volt - ami jelenleg férfinévnek számít.

Még mindig ott tartunk, hogy ha különlegesebb név tetszik, azt is csak buta fonetikus verzióban adhatod.

Nemzetiségi vagyok, így nekem szerencsém volt, felvehettem internacionális alakban az új nevemet, de együttérzek mindenkivel.

nov. 22. 15:13
 19/21 anonim ***** válasza:
65%
Bárki választhat olyan nevet, amiről inkább az ellenkező nemre asszociál, pl Ariel (férfi név). Ma már sok ilyen van. Szóval vannak úgymond unisex nevek, senkit nem érdekel hogy hivatalosan melyik nem nevei közt szerepel. A neme meg adott, ott nincs válogatás.
nov. 22. 17:30
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Mert Magyarországon az emberek még el tudják dönteni, hogy fiuk-elé vagy lányok.
nov. 22. 17:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!