Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Itthon miert nincsenek uniszex...

Itthon miert nincsenek uniszex keresztnevek?

Figyelt kérdés

Pedig jo lenne ha lenne egy csomo angol uniszex nev van ami pont emiatt tetszik.

Vagy mi van ha a lanyomnak fiu nevet adnek? Vagy forditva?

nov. 22. 05:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
A magyar névadási szabályok szerint nem lehet egy név uniszex. Adni meg nem adhatsz lánynak fiú, fiúnak meg lány nevet, nem fogják beírni az anyakönyvi kivonatba, főleg ha nagyon nyilvánvaló (nagyon ritka neveknél szerintem utána is néznek, hogy adható-e egyáltalán). De miért lenne jó egy lány fiúnévvel vagy egy fiú lánynévvel?
nov. 22. 06:28
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Direkt nem engedélyeznek olyat, ami máshol uniszex, vagy csak férfi vagy női névnek kerül be, de nem mindkettőhöz. Te csak a gyereked nemének megfelelő névlistából választhatsz.

Ott van pl. a Noa név. Itthon csak lány neve lehet, pedig külföldön a Noah nevet általában inkább férfiaknak adják.

nov. 22. 06:59
 3/21 anonim ***** válasza:
92%
Mondjuk én jobban hiányolom az uniszex gyerekruhákat.
nov. 22. 07:05
 4/21 A kérdező kommentje:

Tudom a szabalyokat.

Csak nekem jobban tetszenek az uniszex angol nevek

Pl Charlie Camaron stb...

Mondjuk az uniszex ruhakat en is hianyolom eleg gaz h csak hulyen pink ruhak vannak lanyoknak. Sehol egy kek sarga naracs ...

nov. 22. 07:12
 5/21 anonim ***** válasza:
70%
Mert halál idegesítő, amikor fogalma nincs az embernek, hogy az adott személy milyen nemű. Hollandiában élek, itt evidens az uram/hölgyem megszólítás, de pl Sam, Melle, Puck stp lehet fiú is és lány is.
nov. 22. 07:14
 6/21 anonim ***** válasza:
73%

Én is az unisex, de szép vidám színes ruhákat hiányolom. Kb a fehér, bézs amit lehet venni, de nincsenek színes, kedves ruhák.

Miért nincs unisex név? Szokáshagyomány is szerintem, nekem is tetszik 1-2 ilyen név, pedig abszolút a fiúk fiúk, a lányok lányok pártján állok. De adhatod pl, hogy "Alex" az magyarban fiú, de amúgy unisex. Biztos van azért jópár ilyen név, de azért az megvan, hogy fiú e vagy lány alapból.

nov. 22. 07:18
 7/21 anonim ***** válasza:
73%

Nekem a fiú lány névadással nincs bajom. Engem inkább az angol zavar, hogy fiúnak is mehet a név mint lánynak. Én azt sokkal zavaróbbbak találom.

Viszont az unisex ruhák nekem is hiányoznak. Fiamra pl adok fehéret éa folyton kérdezik kislány. Nincs szabály, hogy fiúra nem adhatok fehéret.

nov. 22. 07:37
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Legyen Gábor/Gabriella, a Gabi egy uniszex becézés. (Legalább még egy ilyen van, egyszer egy matek feladat megszövegezéséhez kellett nekem.)
nov. 22. 07:52
 9/21 anonim ***** válasza:
91%
Az Alex, Charlie az ugyanolyan becenév, mint a Gabi
nov. 22. 07:59
 10/21 A kérdező kommentje:
nem kell nevet választanom :)
nov. 22. 08:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!