Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ennyi pénzből...

Szerintetek ennyi pénzből fenntartható egy 3 tagú család?

Figyelt kérdés

Anya otthon a picivel, Apa dolgozik. Kb 340 a nettó jövedelme, kedvezménnyel együtt. Ezen felül családi pótlék, plusz még amit ad az állam.

Család ház, felújított. Egy saját autó.

Tartozás nincs.

nov. 3. 09:36
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
30%
Hú, baszki, nektek pénzetek van (vagy csak gyiken van, az internet mindent elbír), de eszetek nincs, az biztos.
nov. 3. 19:31
 52/60 anonim ***** válasza:
30%

Én nem szeretném a legjobbat. Nekem elég lesz, ha felnőttként képes lesz értelmezni egy egyszerű gyikes kérdést 😂

Igazad van arra hátha megtanítják majd a kisegítőben, ha már magántanárra nem fogja futni. Remélem nincs gyereked és nem is lesz, mert eléggé fájdalmas az a hozzáállás, hogy mert te csóró vagy és lehetőséged sincs jól keresni, a gyereked szenvedjen, és legyen közröhej tárgya.

Gondolom te is így nőttél fel, így nem is tudhatod mennyi előnnyel indulnak azok a gyerekek akiknek a szülei tudnak fizetni sportot, különórát, magántanárt, vitaminokat, világot láthatnak. megértem ha nincs ár igényed, mert nem ismered az ilyen életet.

nov. 4. 05:28
 53/60 anonim ***** válasza:
70%

"Miközben maga az oxigénhiány se olyan gyakori"

Miután a gyerekemnek is letagadták a zárójelentésen, hogy légzéstámogatásban részesült oxigénhiány miatt és csak a neurológiai vizsgálatból derült ki később.... Tudjuk milyen a statisztika.

nov. 4. 06:53
 54/60 anonim ***** válasza:
37%

#52! Látom, a te szüleidnek se futotta magántanárra, de szerencsédre pont az vagyok. Szívesen korrepetállak szövegértésből.😁 Már párszor leírtam, hogy a gyerekemnek mindene megvan, ebből az is kiderül, hogy van gyerekem. Már azt is tudod, hogy magántanára is lesz neki, sőt, már most is van. Megnyugodhatsz😘

Kisegítőre max.neked van szükséged, a gyerekem már most okosabb nálad. Ne merd még egyszer a szádra venni!

"Gondolom te is így nőttél fel, így nem is tudhatod mennyi előnnyel indulnak azok a gyerekek akiknek a szülei tudnak fizetni sportot, különórát, magántanárt, vitaminokat, világot láthatnak. megértem ha nincs ár igényed, mert nem ismered az ilyen életet."

Rengeteg különóára jártam, magántanárra pedig nem volt szükségem, ha ennyire érdekel. Van még kérdés?

nov. 4. 08:43
 55/60 anonim ***** válasza:
64%
Mi csak Dévényre (heti egy alkalom) költünk havi 40 ezret, tápszerre meg 30at...
nov. 4. 09:45
 56/60 anonim ***** válasza:
47%

54, te nagyon túltolod.

Senki nem mondta, hogy csak milliomos mérnökök vállalhatnak gyereket, de azért havi 350-400 ezer forint nem sok pénz hosszútávon. Meg lehet élni belőle, mi sem költünk ennél több pénzt két gyerekkel (nem ennyi a bevételünk,csak ennyi költúnk el), de nekünk volt félrerakva is pénzünk gyerekvállaláskor, hogy ha gond lenne, tudnánk finanszírozni a dolgokat.

Pláne, mert anyuka sosem tudhatja, 2 év múlva vissza tud-e menni a munkahelyére, fogják-e foglalkoztatni gyed után. És azért igenis megtörtenhet, hogy a gyereknek fejlesztés kell. Az én szomszédomban is oxigéngiánnyal született a második gyerek, pesdig ugye nem gyakori, de ha veled történik meg, akkor megis gáz. A masik szomszédom gyereke nem azületett problemasan, mégis annyira lemaradt végül, hogy vagy 3 fejlesztésre hordták havi 40 ezerért (plusz benzin minden alkalommal), és így is majdnem 2 lett, mire megtanult normálisan járni.

Szóval erted. Te vagy a lónak a másik fele.

nov. 4. 10:07
 57/60 anonim ***** válasza:
67%

Én nem értem, leírtam mennyit költünk havonta a gyerekre, amire ugye először senki nem gondol, de bárkivel előfordulhat...aztán lepontoznak. Hihetetlen.

És azt még oda se írtam, hogy ezen felül pelenka 35 körül, Espumisan 3, Biogaia 6ezer, Rotarix oltás hopp 30 ezer stb.

55#

nov. 4. 11:20
 58/60 anonim ***** válasza:
59%

Szűkösen, megtakarítás/félretett pénz nélkül igen.

Kérdés, megéri így?

Én nem tudtam volna élvezni az anyaságot, ha közben azon kell izguljak, nehogy a férjem táppénzre kényszerüljön pl. betegség miatt, mert akkor végünk... Vagy nehogy tönkremenjen az autó, mosógép, akármi, mert szintén nem tudnánk azonnal javíttatni, cserélni.

nov. 4. 11:33
 59/60 anonim ***** válasza:
40%

#56! Én tolom túl? A kérdés egy "gyeses" anyuka gyerekéről szólt. A kérdező még csak azt se írta, hogy nincs félretett pénzük. (Mivel ugye a félretett pénz attól félretett, hogy azt nem a napi megélhetésre költik, simán lehet, attól, hogy érdeklődik, a napi megélhetésükre elég lenne-e 400ezer körüli összeg havonta.) Ehhez képest egyesek már olyanokat vízionáltak, hogy a golftehetség Pistikét kiutálják az osztálytársai, mert rongyokban jár és az osztálykirándulásra sincs pénzük. Bocsi, de hogy jön ez a kérdéshez? Honnan veszi itt bárki is, hogy nem lesz anyukának 10 év múlva jó keresetű munkahelye?

"de azért havi 350-400 ezer forint nem sok pénz hosszútávon. Meg lehet élni belőle, mi sem költünk ennél több pénzt két gyerekkel"

Tehát a helyes válasz, bőven meg lehet. Hisz, ha nektek sikerül két gyerekkel is, akkor eggyel gyerekjáték. Feltételezem, a 2 gyereked nem csecsemő, tehát még több pénzt is igényelnek, mint a szóban forgó, és még így is. Hosszú távról meg még mindig nem volt szó. Annyi időről, amíg ennyi a bevétel, vagyis anyuka nem dolgozik. Aki annyira aggódik, írná oda, hogy igen, meg lehet, de legyen félretett x összeg, arra az esetre, ha... és itt mindenki kedvére kiélheti magát a rémtörténeteivel. De alaphelyzetben továbbra se kellenek egy csecsemőhöz havi szinten milliók. Ez a valóság. Meg az, hogy egy csecsemő sem sportol és nincs szüksége se magántanárra, se világlátásra. Pont.

nov. 4. 11:35
 60/60 A kérdező kommentje:
Van félretett pénzünk, néhány milliócska. Csak muszájból nyúlnánk hozzá.
nov. 4. 11:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!