Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ennyi pénzből...

Szerintetek ennyi pénzből fenntartható egy 3 tagú család?

Figyelt kérdés

Anya otthon a picivel, Apa dolgozik. Kb 340 a nettó jövedelme, kedvezménnyel együtt. Ezen felül családi pótlék, plusz még amit ad az állam.

Család ház, felújított. Egy saját autó.

Tartozás nincs.

nov. 3. 09:36
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
44%
#38! Mivel nekem van akkora szövegértő képességem, hogy olvastam a kérdésben, hogy nem albérlet és nincs hitel, a válaszom nagyon is korrekt. Azok a válaszok a nem korrektek, ahol 10 gyerekről írnak, miközben még szövegértés nulláknak is egyértelmű kell, hogy legyen, hogy EGY gyerekről írt, meg akik osztálytársakról hadoválnak, miközben anyuka otthon van a PICIVEL.
nov. 3. 17:37
 42/60 anonim ***** válasza:
38%
#40! Meg is van, miért lettél ilyen pénzorientált, sznob ember. De attól még nem ez lesz a normális.
nov. 3. 17:41
 43/60 anonim ***** válasza:
42%

#42: Igen, egy utolsó szemét sznob lettem, aki szeretné, ha jó körülmények között nőne fel a gyereke. Ha nem kéne aggódni mikor bedöglik valami gép, miből lesz új. Vagy télen miből lesz fűtés fizetve. Vagy szeretne valamit kipróbálni a lányom, tehetséges lenne, de ne csinálja, ne legyen boldog tőle, mert én biztos nem fizetem. Futkosson csak a parkban, az ingyen van.

Majd kérdezd meg mennyire lesz hálás a gyereked, ha nem akarod megadni neki a kinézett sportot/hangszert/bármi fizetős szakkört.

nov. 3. 18:09
 44/60 anonim ***** válasza:
81%

28, a 15 évvel te hakniztál, de ha valóban ezen a területen dolgoztál (és nem takarítóként), akkor tudnod kellene, hogy a megkésett mozgásfejlődés nem annyiról szól, hogy "juj, valamit kicsit később tanul meg a gyerek, na bumm".

Az agyi idegpalyák megfelelő fejlődése szempontjából nem mindegy mikor és milyen ütemben, na meg milyen minőségben "fut le" a mozgásfejlődés programja, ugyanis minden mozdulat hatással van a kognitív fejlődésre is. Csak így röviden.

Nem az a probléma ha Kevinke még nem jár 8 hónaposan, hanem amikor 13 hónaposan se kúszik, miközben ekkorra a gyerekek 90 %-a már minimum felállt és ezáltal nem tudja ugyanúgy megtapasztalni a körülötte lévő világot. Más perspektívából látja, más ingerek érik, kognitív fejlődése ezért szintén elmarad.

Az állami fejlesztésről meg annyit, hogy bizony nem egyenlő esélyekkel indulnak az eltérő anyagi körülmények között élő gyerekek. Amikor az oxigénhiánnyal született gyerekről leírja a neurológus, hogy intenzív gyógytorna kell, különben se járni, se beszélni nem tud, ugyanakkor nem tudja beoaztani tornára és csak várólistára kerül ahová 13 hónaposan hívják be... El lehet képzelni, hogy mi lesz abból a gyerekből, ha a szülők nem tudják elvinni magánba és 13 hónaposan ott kezdi a gyógytornát, hogy még fordulni se tud... (megtörtént eset)

nov. 3. 18:45
 45/60 anonim ***** válasza:
44%

41, mert szerinted a pici 50 évig pici marad? Nem lesznek szükségletei? Mondjuk esetleg fogszabályozás? Értem én, van államiban is, csupán 1-2 év a várólista, az meg ugye kit érdekel? Kibírja...

Nehogy már az legyen lenézve aki normális körülmények közé vállal nem segélyre meg éhbérre. Tudom, neked hihetetlen, hogy van aki a legjobbat szeretné a gyerekének.

nov. 3. 18:48
 46/60 anonim ***** válasza:
44%
35 persze, miért is csinálhassa a gyerek amit szeret, a lényeg hogy a szülei szaporodjanak eszetlenül. Aztán majd csodálkoznak, ha a legputribb ingyenes elfekvőbe kerülnek, mert hát erre fussa ősök bocsi, ne reklamáljatok, meghalni bárhol megtudtok nem? Minek nektek emberhez méltó körülmény?
nov. 3. 18:54
 47/60 anonim ***** válasza:
52%

#43!"Igen, egy utolsó szemét sznob lettem, aki szeretné, ha jó körülmények között nőne fel a gyereke."

Minden jó indulattal, kezeltesd ezt a frusztrációd, most hogy már van rá pénzed. Senki nem írta, hogy szemét vagy, te színezed ki, pláne nem olyat, hogy azért mert szeretnéd megadni a gyerekednek. Én azt írtam, amit te magad is megfogalmaztál, hogy pénzorientált lettél és a pénz a legfontosabb.

Azt se mondta senki, hogy futkosson.

"Majd kérdezd meg mennyire lesz hálás a gyereked, ha nem akarod megadni neki a kinézett sportot/hangszert/bármi fizetős szakkört."

Eddig még arról volt szó, hogy őstehetség lesz benne, már elég, ha csak kinézi? Ez egy róka fogta csuka. Nem tud olyat kinézni, amit nem tudok megfizetni, mert nem találkozik vele. Annak az esélye, hogy egy megfizethetetlen sportban őstehetség és még ki is derül, úgy, hogy sose próbálta, nulla. Ha meg akkora tehetség, akkor lesznek szponzorai 😉 Nézd már meg az olimpikonokat. Tényleg mind milliárdos családból jött? Simán szakkörre meg tudná járatni MAJD, amikor aktuális lesz. Ugyanis a kérdésben szereplő gyerek még mindig 3 év alatti, ezért anyuka ÁTMENETILEG nem dolgozik.

Ki mondta, hogy én nem akarom megadni? Én megadom, ha aktuális lesz, mint írtam jelenleg csecsemő. Egyelőre mászni szeretne marhára, de még ahhoz is kicsi😂 De legalább ingyen van😉

nov. 3. 19:03
 48/60 anonim ***** válasza:
35%

Ez egy róka fogta csuka. Nem tud olyat kinézni, amit nem tudok megfizetni, mert nem találkozik vele.

Értem, tehát 18 éves koriág nem nézhet tvt, nem lesz internete, nem lehetnek barátai, nem mehet iskolai korcsolyázásra, nem próbálhat ki edzéseket se.

Vagy hogyan szándékozod kikerülni hogy találkozzon egy esetlegesen drága sporttal?

nov. 3. 19:07
 49/60 anonim ***** válasza:
37%

#44! Nem hakniztam én semmivel. Te (vagy más) írta, hogy "elég ha 15 évesen megtanul járni". Mintha általános jelenség lenne, hogy akit nem tudnak magánban fejlesztésre vinni, az 15 évesen tanult meg járni.Arra reagáltam.

Egyébként igen, tudom, miről beszélsz, ezt nagyon jól leírtad. Mint írtam, nekem azzal van bajom, hogy a sok ritka példát mind ráhúzzátok egy emberre. Miközben maga az oxigénhiány se olyan gyakori, de akkor a kérdezőnél még hozzájönne a sporttehetség(már eleve érdekes, hogy megkésett mozgásfejlődésű+sporttehetség is, de tudjuk, a kérdezőnek születne a jövő paralimpikonja, dehát az ő felelőtlensége miatt nem lehet🙄). Plusz minden egyszerre döglik be, folyton beteg stb.

nov. 3. 19:25
 50/60 anonim ***** válasza:
57%

#45! Mert szerinted a kérdező örökké gyesen marad? Hányszor írjam le, hogy erre a kérdésre kéne válaszolni, nem a te fantáziádra. Ebben a kérdésben nincs anyuka, aki otthon ül az iskolás gyerekével.

Én nem szeretném a legjobbat. Nekem elég lesz, ha felnőttként képes lesz értelmezni egy egyszerű gyikes kérdést 😂

nov. 3. 19:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!