Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért adnak egy gyereknek...

Miért adnak egy gyereknek divatnevet?

Figyelt kérdés
A névadásnak nem volna szabad TRENDI-nek lennie, mint az, hogy épp milyen autót vesz valaki, vagy milyen telefont, hiszen a nevét egy életen át fogja hordani a gyerek. Ráadásul pár év alatt más lesz a divat, a felkapott. Az adott név pedig rajta marad az emberen- Ráadásul nekem az is érthetetlen, hogy miért kell külföldies, kultúridegen hangzású nevet adni?

#Benett #Noel #Krizosztom
nov. 2. 14:37
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
64%

19, de a névnek nem csak neked kell tetszeni, hanem a férjednek is.

Nekem pl. hiába tetszett a Rudolf és Móric is, ha a férjem rosszul volt tőlük. Neki hiába tetszett a Dénes meg a Sebestyén, ha én azt mondtam, na az en gyerekem biztos nem hívják így.

A divatos nevek azért divatosak, mert a többségnek tetszik a hangzása, jobban, mint a "különleges" neveknek. Azok meg azért ritkák, mert kevesebb embernek tetdzenek, így nem esnek metszéspontba.

nov. 2. 20:03
 22/26 anonim ***** válasza:
50%

Valóban, ha lett volna férjem, akkor őt is megkérdeztem volna 🙃

Így viszont mehetett az, amit én kigondoltam 20 éve...

Ettől függetlenül semmi problémája nem volt vele apukának sem. 🙂

nov. 2. 20:07
 23/26 anonim ***** válasza:
26%
De a többségnél van apuka. Ha nem lenne, hidd el, olyan nevek lennenek, hogy csak na.
nov. 2. 20:10
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
19, kíváncsi lennék, a te gyerekednek mi a neve, de komolyan.
nov. 2. 20:10
 25/26 anonim ***** válasza:
Szerintem senkit nem a divat érdekel, hanem az, hogy az adott név tetszik e vagy sem. Nekem ezer éve tetszenek a Dominik, és az Alexandra nevek, leszartam mennyire divatosak, avagy nem. Ezeket imádom és kész. Férjemnek is tetszettek. Meg is kapták a gyerekek.
nov. 3. 02:11
 26/26 anonim ***** válasza:

19

A lányomnak tucatneve van: Annának hívják. Olyan 6 éves lehettem, amikor úgy döntöttem, ha valaha lányom lesz, ez lesz a neve. Egyetlen Annát sem ismertem személyesen. A születési évében ez volt a leggyakrabban adott női név. Ma is csak egy Annát ismerek rajta kívül, aki nálam idősebb-50 vagyok. Soha, semmilyen bolcsodeben, sem óvodában, sem iskolában, sehol, ahol más gyerekek voltak nem volt rajta kívül egyetlen ilyen nevű sem. 20 éves, soha nem volt Anna nevű osztálytársa, ismerőse.

A tucat nev alapvetően azt jelenti, adott évben x nevű gyerekből sok született az orszagban. Maradjunk az Annánál. Tegyük fel 2023.-ban született 20000 Anna nevű gyerek. Ebből 19000 Budapesten, 500 Debrecenben, 499 Miskolcon egy meg Pécsett. Lukrécia született mondjuk 3. Mindhárom Pécsett, mindhárom ugyanabban az oktatási körzetben. Tehát bölcsiben, oviban és iskolaban lesz egy "tucat nevű" Anna a csoportban/osztályban és lesz 3 rendkívül ritka nevű Lukrécia. Érdekes, ugye?

nov. 3. 08:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!