Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor gáz már egy allitárló név?

Mikor gáz már egy allitárló név?

Figyelt kérdés

Én szeretem ha egy név alliterál, könnyebb megjegyezni és jól is hangzik. Viszont nyilván ízlés kérdése, hogy kinek tetszik meg kinek nem de vajon van e határ, hogy hol hangzik mesefigurásnak egy ilyen név vagy még elfogadható lehetne. Nálatok mi az ami elfogadható illetve nem elfogadható alliteráló névnek? pl.Budai Bernadett, Harangozó Hanna, Dombóvári Dorina...(most csak találomra írtam ezeket, bocsi ha közte van a neved éppen)

Ezek milyen hatással vannak rátok?

okt. 24. 20:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Az enyem alliteral, BB. Senkinek nem volt baja vele, bar a keresztnevemet -Boglarka- sokaig nem szerettem, de igy felnott fejjel mar nem ertem, mi bajom volt vele. Ez is csak egy nev, raadasul nem is gaz.
okt. 25. 09:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem Szabó Szabolcsnak hívták a kémiatanárom. Elsőre vicces volt, de amúgy szerintem jól hangzik. A saját gyerekemnek nem adnék ilyen nevet, mert nem akarom fölöslegesen csúfolódásnak kitenni. A sima alliteráló szerintem még jó.
okt. 25. 14:05
 13/15 anonim ***** válasza:

A Budai Bernadett teljesen oké, a másik kettőnél inkább az sok (de nem vészes), hogy HArangozo Hanna, meg DOmbóvári DOrina.

A Szabó Szabolcs rosszabb, ahol a keresztnév gyakorlatilag a vezetéknév plusz még pár betű.

okt. 26. 21:39
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt egy Szabó Szabolcs nevű tanár, csak nem kémia. Fel sem tűnt, hogy alliterál a neve... mármint persze, igen, de kicsit sem éreztem furcsának. Most hogy ilyen kontextusban nézem, hogy gáz-e, picit furcsább, de "élőben" semmi különös gondolatom, érzésem nem támadt a névről. Így hívták, ennyi.
okt. 26. 22:21
 15/15 anonim válasza:
Attól hogy alliterál, nem gáz. Szerintem csak azok a nevek gázak mint pl Zúz Mara, stb.
nov. 11. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!