Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor gáz már egy allitárló név?

Mikor gáz már egy allitárló név?

Figyelt kérdés

Én szeretem ha egy név alliterál, könnyebb megjegyezni és jól is hangzik. Viszont nyilván ízlés kérdése, hogy kinek tetszik meg kinek nem de vajon van e határ, hogy hol hangzik mesefigurásnak egy ilyen név vagy még elfogadható lehetne. Nálatok mi az ami elfogadható illetve nem elfogadható alliteráló névnek? pl.Budai Bernadett, Harangozó Hanna, Dombóvári Dorina...(most csak találomra írtam ezeket, bocsi ha közte van a neved éppen)

Ezek milyen hatással vannak rátok?

okt. 24. 20:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Engem nem érdekel kit hogy hívnak
okt. 24. 20:05
 2/15 A kérdező kommentje:
1-Akkor a kérdésre se kellett fölöslegesen válaszolni...
okt. 24. 20:08
 3/15 anonim válasza:
89%

Nekem tetszik :D

Bár a Harangozó Hanna egy picit fura. De csak a saját véleményem.

okt. 24. 20:13
 4/15 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon tetszik a Dombovári Dorina meg a Budai Bernadett :D (ezeket random találtam ki de jól hangzanak. pl.egy sorozatban elhangazna, felfigyelnék rá.
okt. 24. 20:16
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen szinten még nem "gáz", de pl a Csibi Csaba (valamelyik műsorban volt annó, asszem Friderikusz Sándornál) már sok. Vagy egy Barna Barnabás (kórházban hallottam, megragadt. De nem jó értelemben)... Ami nagyon egyforma az nekem nem tetszik. Egy Budai Bernadett, Lovász Léna stb dallamos, nem túl sok
okt. 24. 20:31
 6/15 A kérdező kommentje:
5-Pont ilyesmi válaszra vártam. A gázt se úgy értettem, hanem hogy sok lenne már.
okt. 24. 20:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ebből a Harangozó Hanna mar sok. De nem vagyok benne biztos, hogy az alliteráció miatt. Nekem olyan Pöttyös Pannás.(Biztos nem tudod, ki az. Egy mesekönyv hős, még az én gyerekkoromból.)
okt. 24. 20:44
 8/15 A kérdező kommentje:
7-Tudom éppen ki az, volt is pár könyvem bár már elajádnékoztam őket.
okt. 24. 20:46
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az alliterálok szerintem általában szépek. A jelentéssel bírók azok amik problémasak lehetnek, pl. egy Barna Farkas, vagy Fonnyadt Ibolya.
okt. 24. 20:58
 10/15 anonim ***** válasza:

Az enyém is alliterál, és semmi gondom vele. De a második betűk (magánhangzók) már mások, szerint itt kezdődnek a rajzfilmes érzetek.

A te példáidból jó a Budai Bernadett, a másik kettő viszont már nekem sok.

okt. 25. 07:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!