Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rosszul állok szerintetek a...

Rosszul állok szerintetek a kérdéshez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sokszor lehet hallani, hogy a gyermeket nevelő szülő le akar mondani a gyermektartásdíjról, vagy nem követeli, nem hajtatja be, meg sem próbálja behajtatni, mert hogy nehéz, vagy hogy a másik szülőtől nyugta legyen.

Szerintem a gyermeket nevelő szülőnek kutya kötelessége, hogy követelje a megítélt (!) gyermektartásdíjat, végrehajtassa, megelőlegeztesse az állammal. Aki ezt nem teszi, az a gyerektől veszi el a "kenyeret", csak mert neki így kényelmesebb...

Ha meg nem kell a gyerekre a gyermektartásdíj, tegye félre a gyereknek, rosszul biztos nem fog jönni.

Ha valaki le akar mondani a gyermejrartásdíjról, nem véletlenül kell hozzá gyámhatósági hozzájárulás.

ma 09:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Én egyetértek veoed.
ma 09:36
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk apukám egy nárcisztikus ember, a legjobb, amit tehetsz, ha egy éles vágással megszakítod vele a kapcsolatot. Ha a másik szülőnek van elég pénze, hogy mindent megadjon a gyereknek, akkor miért ne rázná le magáról a gyerekével nem törődő, mérgező szülővel a kapcsolattartást. Ami valószínűleg mindenki lelki egészségének jót tenne. Ha nincs feltétlen szükség arra a pénzre, akkor muszáj ilyen lelki terheket felvennie, elfogadni a pénzt és elköteni a gyerekére pl. egy extra nyaralásra, ami nem létszükséglet? Miért? Bármi áron fontosabb, hogy a gyerekre a legtöbb pénz legyen költve, ami lehetséges?
ma 09:37
 3/16 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem részben jól, de részben rosszul állsz hozzá. Van olyan amikor az mindenkinek jobb, ha az apa inkább nem fizet és eltűnik a gyerek életéből, mint a folyamatos viták, veszekedések, láthatással büntetések stb.

Az egyik barátnőm exe nem fizetett. A szülei felbíztatták, hogy menjen perre a pénzért. Az eredmény: nem előlegezik meg, mert anyagilag megvannak nélküle, apuka viszont berágott és élni kiván a megítélt láthatással, úgy is, hogy a gyereknek ő idegen. Szegény kislány 6 évesen sírva könyörög az anyjának, hogy ne kelljen mennie, de mennie kell, mert nem bantja, vsak idegen neki és nem is tesz semmit ez ellen. Apuka továbbra se fizet, mert nincs munkája, amúgy meg azóta született még 4 gyereke, tehát a megítélt pénzt is mérsékelték valami 12000Ft-ra... Ez nagyon rossz üzlet volt. Jobb volt az a majdnem 5 év, amíg nem volt apuka a képben.🥺

ma 09:38
 4/16 anonim ***** válasza:
47%
Nem
ma 09:45
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Én gyerek voltam, anyám néhány évig küzdött, a megelőlegezett gyerektartás után sem kapott semmit és nem vesződött vele tovább. Vannak esetek, amikor több bosszakodás ez, mint haszon.

Plusz van, aki zsarolási alapnak veszi (fizetek, de akkor el akarom vinni a gyereket, még akkor is, ha nem akarja).

Ilyenkor jobb elengedni a témát.

ma 09:56
 6/16 anonim ***** válasza:
13%
Teljesen egyetértek. Az én anyám sem pereskedett, aztán 18 évesen nemhogy 0ft-tal, kisebb tartozásokkal útnak indított az életben. Ha elrakta volna azt a pénzt, ha már a nagy durcázásban költeni nem akart belőle akkor pont nem albérletben kéne élnem esélytelenül saját lakásra, ami megkeseríti a mindennapjaimat.
ma 10:54
 7/16 anonim válasza:
40%

Nálunk az apámnak 35.000 Ft-ot kellett volna fizetnie, ennyit ítélt meg a bíróság 15 éve. Ez már akkor is kevés volt, ma pedig aprópénz.

Sosem akart fizetni, mert jaj ő vállalkozó, neki nincs fix jövedelme, ha épp nincs szezon, akkor nincs bevétele stbstb. Mindig volt valami. Meg, hogy ő az én "luxuskiadásaimra" nem fog pénzt adni (értsd: fodrász, különóra, sport).

Anyámnak ez a 35ezer akkor sem ért annyit, hogy emiatt cirkuszoljon, bíróságra járkáljon, pereskedjen. Köszönjük szépen, tökéletesen felnőttem enélkül is.

25 éves vagyok, van egy budai lakásom, autóm, mind a kettő hitel nélkül. Sokkal többet ért a mi békénk, mint az, hogy 35 ezerért menjen a cirkusz.

ma 11:04
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Az elet nem mindig ennyire fekete-feher. Jarna a penz,igen, de el se hinned hogy mennyire sok esetben be se tudjak hajtani, az allam meg nem fizeti apuka helyett orokke. Eleg csak egy kulfoldre koltozes is, mar ott se talaljak meg az embert, de amugy meg ha nincs a neven semmi, feketen dolgozik itthon, nincs mit behajtani rajta hivatalosan. Mehet a pereskedes evekig, ami rohadt sok ido es penz, de nem lesz ertelme. Pont van erre ideje, energiaja egy egyedulallo anyanak.

A masik meg az, amit valaki irt, hogy az ember inkabb elengedi a penzt, de nem akar apukaval semmilyen formaban kapcsolatot tartani es egy szot is beszelni. Mert jobb ez igy mindenkinek.

ma 11:06
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul, igen, mert csak az anyagi oldalát nézed, a gyerek lelki világát nem. Lehetnek olyan helyzetek, amikor jobb szabadulni.
ma 11:10
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, ha tudják nélkülözni azt a pénzt, akkor inkább ne erőltesse. Sok esetben jobb megszabadulni bizonyos emberektől. A pereskedés meg más bonyodalm lehet, hogy inkább csak ront a helyzeten. Nyilván, ha kevés a pénz, akkor én sem hagynám annyiban, de ha nem szükséges, akkor hanyagolnám a lelki békém és a gyerek érdekében.
ma 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!